Nieuwe keuken? Dit zou ik anders doen

Houten keukens

Wat weet je eigenlijk als je 21 jaar bent en een keuken uit gaat zoeken. Je kijkt bij je ouders, zoekt op wat je mooi vindt en gaat de afspraak aan. Er werd gevraagd naar ons budget en dat vertelden wij dan ook. Waarom vraag ik mij nu af? En zo zijn er nog wel meer dingen die ik nu echt anders zou doen. Ik zou nu veel meer body en uitstraling willen. Een totaal andere stijl voor onze keuken. Deze houten keukens vind ik bijvoorbeeld heel gaaf.

Bedenk hoelang je in dit huis blijft wonen
Wij kochten een nog te bouwen starterswoning. We wisten dat we na een jaar of vijf wel weg zouden gaan. Dat was al een stuk eerder, namelijk na 3,5 jaar. Had ik andere keuzes gemaakt? Jazeker, maar achteraf heb je daar niets aan natuurlijk. Ik had een ander blad gekozen, want composiet is erg prijzig.

Doe vooraf onderzoek
Bekijk wat je mooi vindt, wat absoluut niet, bedenk welke apparatuur je in je keuken wilt hebben en met name ook van welk merk. Etna is dan wellicht goedkoop, maar vergelijk het dan ook niet met Bosch. Alle waarden naar zijn geld zouden mijn ouders zeggen.

Vertel je budget niet
Bij twee keukenzaken is dit ons gevraagd en twee keer benoemden wij dat dan ook. Hadden we nooit moeten doen. Bij keukenzaak 1 hadden we een keuken met alles naar ons zin binnen het budget. Maar… we maakten geen keuze voor de apparatuur, verlichting en een achterwand mistte ook nog. Je begrijpt dat wij daar de keuken sowieso niet gekocht hebben. Bij keukenzaak 2 kochten wij hem wel, maar echt goed geadviseerd werden we niet.

Zoek zelf je apparatuur uit
Wij hadden bijna alles van Etna en al snel hadden wij spijt. Het was niet wat we zochten. De oven was van Pelgrim en daar waren we dan redelijk tevreden over, toch zou ik het nu anders doen. Het enige waar wij naar keken was die prijs. Zoek online dus alvast naar apparatuur. En denk ook zeker na of je slimme keukenapparatuur wil. De Consumentenbond heeft gekeken of dat de toekomst wordt. Wat voor ons in ieder geval toekomst heeft is de Quooker. Toen hadden we hem en in deze keuken zit hij helaas niet.

quooker

Denk goed na over je indeling en het soort kastjes/lades
Welke indeling is echt praktisch. Wil je lades of alleen maar kastjes? Klepdeuren of normale deuren? Heb je al nagedacht over de kleur van de kastjes? Over het materiaal? Wil je bijvoorbeeld hout of hoogglans? Dat laatste had toen onze voorkeur.

Het blad en de achterwand
Wat vind je mooi is heel belangrijk, maar denk ook aan praktisch. Een prachtige spiegel achter je gasfornuis vind ik niet zo handig. En een mat zwart blad ook niet met al die waterdruppels en dergelijke.

Voelt het goed?
Als laatste moet het goed voelen. Als je je niet op je gemak voelt, koop je keuken daar dan ook niet. Als je het gevoel hebt dat je onvoldoende advies krijgt, geef dat dan aan. Wed ook niet op één paard, maar ga ergens anders kijken. Dat helpt je ook een goed beeld te vormen van alle mogelijkheden en kun je de prijzen vergelijken.

Wat zou jij anders doen als je nu een keuken zou kopen?

In dit artikel is een betaalde link verwerkt.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd