Naomi’s tiende maand

Naomi is vandaag precies 10 maanden oud. Vorig jaar was ik zo’n 28 weken zwanger! Waar blijft de tijd?! Ik vind het leuk om deze updates te lezen, omdat het voor Naomi leuk is voor later en jullie lezen ze ook graag 😉

Gewicht en lengte
Volgende maand staat er pas weer een bezoekje aan het consultatiebureau gepland. Ik ben ontzettend nieuwsgierig wat ze weegt en hoe lang ze is, maar dat weten we dus op 26 april. Naomi draagt van shirtjes nog steeds maat 68 en sommige kleding is maat 74. Van broekjes en leggings wordt maat 68 nu wel echt te klein. Ik heb uiteraard weer even op de weegschaal gestaan en dan zou het net geen 8 kilo zijn.

Eten
Naomi krijgt nog drie keer op een dag melk. Als tussendoortjes krijgt ze: fruit, een babyliga, soepstengel of een stuk komkommer. Jullie tips voor tussendoortjes heb ik allemaal onthouden, maar voorlopig houden we het even hier bij. Verder lust ze eigenlijk alles wel op brood, kipfilet was de vorige keer al een succes, maar ook kaas vindt ze lekker. Er schijnt speciale babypindakaas te zijn, dus daar ga ik eens naar op zoek in een van de supermarkten op het dorp. Tussendoor krijgt ze water, diksap of sap van Healty People.

Slapen
Gaat nog steeds goed! Soms zijn er nachten dat ze ineens weer een keertje komt, maar 90% van de keren slaapt ze door en dat is echt heel fijn. Overdag slaapt ze nog redelijk veel, ze houdt het anders gewoon niet vol.

Spelen
Naomi vindt het heerlijk om het huis te ontdekken en pakt alles wat ze maar pakken kan. We moeten nu dus ook best vaak “nee” en “uh,uh,uh” zeggen. Ze weet heel goed dat ze iets niet mag en dat laat ze ook heel goed horen door te gillen. Een echte meid, al zullen jongens dat op hun manier ook vast doen. Blokjes en de stapeltoren zijn nog steeds favoriet. Ze vindt het ook fijn om boekjes te bekijken (en op te eten).

Ontwikkelingen
De ontwikkelingen zijn de laatste twee weken heel hard gegaan.Van de een op de andere dagen kwamen er nieuwe dingen bij:

 • Nadat ik in de vorige update schreef dat ze mama zei, kan ik nu mededelen dat ook papa een nieuw woordje is in haar woordenboek! Zo gaaf. Het was op een ochtend, we lagen heerlijk in bed met zijn drietjes en uit het niets zei ze papa. Een magisch moment voor Stephan!
 • Naomi komt vooruit op haar kont! Ik kan het niet echt kontschuiven noemen, want ze gebruikt ook één beentje. Het doet er verder ook niet toe, ze komt vooruit en dat vindt ze heel leuk. Ze gaat heel het huis door en pakt wat ze pakken kan. Het woordje “nee” komt hier al veel uit onze mond.
 • Naomi kan zelf zitten, dus we kochten een fiets. Ineens zat ze in bed toen ik haar na haar ochtendslaapje uit bed kwam halen, ik was helemaal verbaasd. Snel een foto maken natuurlijk! Verder gaat ze op bed vanuit een halve kruiphouding weer zitten en op de bank ook, maar op de plavuizen beneden vindt ze dat nog lastig.
 • Naomi trekt zich op tot staan. De eerste keer was in bad op 11 maart bij mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder en ik wisten niet wat we zagen. En de tweede keer was op het kinderdagverblijf. En het leuke is, dat ze daar een foto van hebben gemaakt. Verder probeert ze het thuis ook in de box, maar het lukt nog niet altijd. Bij mijn moeder en mijn schoonmoeder lukt het haar ook!
 • Ze loopt achter het loopkarretje. Niet alleen natuurlijk, maar ze vindt het geweldig. Ze wil alleen maar stappen en als ze naar haar vader loopt dan zet ze een sprintje in. Bizar hoe hard ze dan loopt, naar mij niet hoor haha. Onze mini speedy gonzales.
 • Als we hoera zeggen en onze armen de lucht in gooien dan doet ze ons na en hoor je een beetje de klanken van “hoera”.
 • Ze kan zwaaien, maar doet dat alleen als ze er zin in heeft haha

Ik blijf het wonderlijk vinden hoe baby’s zich ontwikkelen. Benieuwd wat ze over een maand allemaal weer kan!

 

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  20 maart 2016 at 08:45

  Wat gaat dat snel!! En wat een leuk jurkje! Emily is nu 8 maanden en ben van de week bij het consultatiebureau geweest, 72cm en 8140gr. Het gaat zoo snel.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Shoplog #8 By Isha, Hema, Sophie Le GiraffeMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   22 maart 2016 at 08:20

   Gaat heel snel! Dankjewel, is van Z8 🙂 Ook alweer 8 maanden en wat een heerlijk gewicht en lengte!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd