Naomi is 4 jaar

Ongelofelijk. Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik haar aanpakte. Onze prachtige dochter is 20 mei 2015 geboren. Vandaag is het dan zover: dag peuter, hallo kleuter! Hoera, ze is vier jaar! Zoals ieder jaar schrijf ik ook dit jaar een brief voor onze dame.

Lieve Naomi,

Vandaag ben je dan echt vier jaar geworden. Je kijkt er al een hele tijd naar uit, want dan mag je naar de basisschool. Morgen is het dan echt zover en brengen papa en ik je samen met je broertje naar school. Een bijzonder moment voor jou, maar ook voor ons.

We moeten je steeds meer loslaten, accepteren dat we niet weten wat je de hele dag doet en hopen dat je ons daar ook iets over vertelt. Weet dat je altijd bij ons terecht kunt. Voor de mooie dingen, maar ook de moeilijke dingen. We willen je altijd helpen, niets is ons teveel.

Je bent een prachtig, lief en eigenwijs meisje. Zorgzaam en tegelijkertijd weet je heel goed wat je wilt. Je woordenschat is enorm groot en dat vind ik ook zo heerlijk aan jou. We kunnen heel veel kletsen over van alles en nog wat. Als het regent zeg jij: “Mama dat geeft niet, dan zijn de boeren blij en hebben de vogels weer wormen in onze tuin.” Prachtig, want dat heeft papa jou geleerd.

Je bent net als een spons. Alles wat je tegenkomt neem je in je op. Daarom weet ik ook dat school je ontzettend goed gaat doen. Je gaat nog meer groeien, wordt nog zelfstandiger en bovenal krijg je nog veel meer vriendjes en vriendinnetjes.

Mama is blij dat je al wat kindjes kent, waaronder je vriendinnetjes Lieke en Rachel. Er komen speeldates aan hier bij ons thuis en bij andere kindjes thuis. Wat wordt dat gezellig, ik weet nog goed hoe ik dat vond toen ik zo klein was. Bij jouw oma, mijn mama, zat het huis ook altijd vol met kinderen. Niets was te gek en dat wil ik ook voor jou.

Ik wacht thuis op je om te luisteren naar al je verhalen. Thee met koekjes en heel veel lachen. Ik luister naar alles wat je die dag hebt meegemaakt. Voel de vrijheid om alles te vertellen lieverd. Ik wil dat je die openheid ook voelt.

Lieve schat. De tranen rollen over mijn wangen terwijl ik dit schrijf. Je bent en blijft mijn kleine meisje, maar oh wat ben je toch ook al zo groot. Ik geniet van jou om wie jij bent. Hoewel je veel weg hebt van je vader, lijk je ook zo op. Dat botst weleens, maar daar leren we samen mee omgaan.

Geniet van vandaag en alles wat er komen gaat. Ik hou van je.

Kus mama

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Naomi
  20 mei 2019 at 08:23

  Wat een liefdevolle brief! Van harte gefeliciteerd met je dochter. En heel veel plezier (en een beetje sterkte;)) met alle komende mijlpalen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd