Liefdevolle nachtvoedingen


Iedere nieuwbakken mama kent ze wel: nachtvoedingen! Dit begint meteen vanaf het moment dat baby’s geboren worden. Er zijn ook verhalen van baby’s die al met 6 weken doorslapen, maar geloof me dat zijn echt uitzonderingen! Dus als jouw baby nog niet doorslaapt, geen ramp en als dat wel zo is, van harte gefeliciteerd dan heb je een goede nachtrust! Hoef je ook niet met wallen op je knieën naar je werk, de kerk of boodschappen doen.
Oké, ik overdrijf misschien wel een klein beetje, maar er zitten echt nachten bij waarbij je in de ochtend niet eens normaal kunt functioneren zonder een grote kop koffie. Ik heb dan meteen een probleem, want ik lust geen koffie 😉 Naomi komt al 5,5 maand voor één of twee nachtvoedingen. Dat is best te doen als je zelf op tijd gaat slapen. Ze drinkt en binnen 15 minuten slaap ze weer! Maar ik zal eerlijk zeggen dat ik stiekem ook jaloers ben op andere mama’s en door wil slapen.

Zo kwam Naomi van zondag op maandagnacht ineens om de volgende tijden: 22:00, 23:45, 1:15, 2:45, 4:30 en 6:15 uur. Je zou denken dat ze al die keren nooit honger kon hebben, maar ze dronk alsof ze al uren niet gedronken had. Ik ben nogal van het analyseren en overal een reden achter zoeken en laat dat hierbij nu net niet kunnen. De volgende vragen spoken door mijn hoofd: Zou ze mijn productie aan het opkrikken zijn? Te weinig gedronken hebben overdag? Gaat ze een snelle ontwikkeling door? Is het haar verkoudheid? Zijn het aankomende tandjes? En toch….

Als ik hoor dat ze wil drinken… Stap ik langzaam mijn bed uit om haar te halen. Dan neem ik haar heerlijke geur in mij op. Haar warme lijfje met die koude handjes tegen mij aan. Die mooie grote kijkers die mij aankijken om ze vervolgens te sluiten en rustig te drinken. Dat alles maakt dat ik intens geniet. Dan krijg ik een brok in mijn keel, omdat ik weet dat die momenten een keer stoppen. Dat ze dan ‘mama’ roept midden in de nacht en ik dan krokodillen onder haar bed moet verjagen in plaats van haar te voeden… Als ik daar aan denk…. Dan ga ik met alle liefde mijn bed uit om haar te geven wat ze nodig heeft, mijn warme mamamelk…

Benieuwd wat deze nacht ons brengt, slaap lekker allemaal!

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marianne de Glopper.
  2 november 2015 at 23:41

  Je blog is erg leuk om te lezen Angela! Je bent een enthousiaste moeder. Het is voor mij alweer een tijd geleden allemaal maar het is heel herkenbaar.

 • Reply
  lisanne
  3 november 2015 at 07:27

  Och. Met een dikke strot zit ik je blog te lezen.
  Lief geschreven! X

  • Reply
   mamametpassie
   3 november 2015 at 11:57

   Dan kunnen we mekaar de hand schudden, ik heb het met een dikke strot getypt! Lief dat je een reactie achter laat! X

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd