Onze musthaves van Stokke: Kinderstoel, wipstoel en Flexi Bath

Wij zijn erg fan van Stokke! Inmiddels hebben wij een viertal producten in huis waar we erg blij mee zijn. De Tripp Trapp kinderstoelen bijvoorbeeld. Toen ik zwanger was van Naomi kregen wij deze kinderstoel met babyset. Mijn broertje gaf ons de Newborn Set erbij. Inmiddels hebben wij er een tweede stoel bij die ik kreeg van mijn vriendinnen voor mijn babyshower toen ik zwanger was van Daniël. Een beter cadeau was er voor ons niet. Eén van de meest gebruikte grote items in huis.

De stoelen zijn ontzettend fijn als je het ons vraagt. Ze zien er mooi uit, passen goed in je interieur. Er zijn zelfs verschillende kleuren beschikbaar, zodat je er ook echt een catchy item van kan maken. Wij houden van lekker basic, dus bij ons is het een neutrale houtkleur. Naomi zit ergonomisch goed in deze stoel, al vanaf dat zij baby was. Nu met Daniël erbij vind ik het erg fijn dat we als gezin met zijn vieren aan tafel kunnen zitten. Daniël is er ook graag bij en vind het reuze interessant aan tafel. Al vanaf dat hij geboren is, zit hij in zijn eigen Stokke Newbornset. En nu hebben we twee nieuwe producten van Stokke ontdekt en ik vertel jullie eerlijk wat ik ervan vind.

Samenwerking Stokke

Stokke Steps Wipstoel
Daniël vindt het heerlijk om in een wipstoel te zitten. Die van ons was wat verouderd, dus toen ik de Stokke Steps wipstoel mocht ontvangen was ik erg blij. Deze kan op de andere kinderstoel die Stokke heeft, de Stokke Steps. Daar heb ik geen ervaring mee, omdat wij dus de Tripp Trapp hebben voor beide kids. Het is een succes, want Daniël ligt ontzettend graag om zich heen te kijken als zijn zus aan het spelen is. Erg handig, want vanuit de box ziet hij niet zo heel veel. Ik vind het erg handig dat je een speeltje eraan kunt hangen. Deze valt precies op ooghoogte. Hij is inmiddels oud genoeg om het speeltje te pakken en in zijn mond te stoppen. Hij trekt behoorlijk hard eraan en de houder blijft gewoon aan de stoel zitten. Deze kan er overigens ook vanaf, want ik denk dat dat op den duur ook nodig is. Dan is het ook niet nodig dat een speeltje op ooghoogte hangt, omdat hij deze dan zelf kan vasthouden en naar zijn gezicht kan brengen. Dat merk je namelijk nu al aan hem.

Instellen van de stoel
Hij is heel makkelijk uit te klappen. De vijfpuntsgordel maakt dat je je kindje goed vast kunt maken en met één klik op de middelste knop maak je hem los, dat vind ik ook een pluspunt. Ik had de eerste keer even wat moeite met het vastklikken van het tuigje aan de middelste knop. Dat ging wat stroef, maar dat hoef je maar één keer te doen. De wipstoel kun je helemaal plat maken, zodat hij nauwelijks ruimte inneemt in je huis. Wij namen hem bijvoorbeeld mee op vakantie naar Frankrijk, zodat hij bij ons aan tafel kon zitten. Weliswaar wat lager op de grond, maar toch was het ideaal! Wat ook heel handig is, is dat er verschillende standen op zitten (1 t/m4). Dat heeft te maken met het gewicht van je kindje. Ze kunnen er in tot en met 9 kilo, dat is stand vier. Daniël weegt op het moment van het maken van de foto’s nog geen 6 kilo en zit dus op stand 2. Aan de zijkant onder de wipstoel kun je exact zien op welke stand je kindje staat.

Het wippen in de stoel
Stokke geeft zelf aan dat je kindje ook zelf kan wippen. Daar is tot nu toe nog geen sprake van. Daniël beweegt niet heel druk, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat hij dat wel gaat doen als hij wat ouder is. Met name als ik terugdenk aan Naomi toen ze een maand of zes/zeven was. Dan werd er druk heen en weer gewipt in onze oude stoel. Als Daniël wat onrustig is, zetten we hem in de wipstoel, maar zaten we er zelf constant bij. Hij wipt namelijk maar heel even na en dat vind ik een klein beetje jammer. Ik loste dit op door hem naast mij te zetten en dan met mijn voet te wippen op de zijkanten van de wipstoel. Dan lijkt het vooral ook op wiegen zoals je in je armen doet, dat vind ik erg bijzonder aan de wipstoel. En aan de bovenkant kan ook, dan wipt hij gewoon op en neer. Het had fijner geweest als hij wat langer wipte nadat je er een duw op had gegeven. Begrijp me niet verkeerd, want hij wipt wel na. Alleen van mij had het dus langer gemogen.

Comfortabel en makkelijk schoon te houden
Het design is prachtig, ik hou van de blauwe kleur en hij ligt heel comfortabel. Onze vorige wipstoel lag lang niet zo comfortabel als deze! Wij zijn er dus ontzettend blij mee. De stof kun je goed afnemen met een vochtige doek mocht er wat kwijl of spuug op zitten. Je kunt de hoes er ook helemaal afhalen, wat ook een prettige bijkomstigheid is. Wij zijn dus erg blij met de wipstoel en Daniël nog het meeste!

Stokke Flexi Bath
Deze wilde ik zelf al dolgraag kopen, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Ik ben erg blij dat we ook deze van Stokke mochten ontvangen. Inmiddels gebruiken we deze ook alweer een hele tijd en ik kan niet zonder dit badje. Naomi is er dol op namelijk. We hebben in het huis alleen een douche, maar kinderen vinden het nu eenmaal leuk om in bad te zitten. Naomi zit er nog heel fijn in tot ze een jaar of vier is. Ze spettert er op los en gaat ook af en toe staan. Het badje heeft ook antislip, erg prettig!

Deze oplossing is perfect voor als je geen bad hebt. Je vouwt hem heel makkelijk uit en ook weer in. Hij neemt dan dus nauwelijks ruimte in, ideaal dus, want babyspullen nemen al meer dan genoeg ruimte in niet waar? Voor Daniël hebben we de Newborn Support erbij gekregen. Deze is ergonomisch, dus fijn voor je baby. En erg handig ook, want zo kan hij zelf liggen en heb je beide handen vrij om hem te wassen. Je kunt je kindje natuurlijk nooit helemaal alleen laten!
Het badje is voor beide kids ideaal. Nu kunnen we heel snel beide kids achter elkaar badderen en dat scheelt tijd. Daarvoor moesten we met Naomi douchen en gebruikte we voor Daniël gewoon het babybadje of de tummytub op standaard. Dat vind ik zelf wel heel fijn als ze echt nog zo klein zijn, omdat je je kindje dan helemaal goed kan onderdompelen in het water. Maar voor nu is dit echt perfect. Hij kan heerlijk spetteren met zijn benen en je krijgt zelf geen kramp in je armen.
Ik heb geen foto’s van het badje met de kids, vanwege de privacy. Op de foto’s kun je goed zien hoe weinig ruimte hij inneemt in je badkamer en hoe hij in je douche staat.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd