Musthave met deze kou | In de autostoel, buggy of wandelwagen

Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel jassen in de autostoel. Vooral als je even snel je kindje bij de oppas brengt. Winterjassen en baby’s, ik vind het gewoon geen combi als je met de auto weg moet. Om die reden gebruikten we bij Naomi al een voetenzak voor in de autostoel. Een nadeel daarvan vond ik dat het toch wel erg warm werd en die ritssluiting was het toch ook niet helemaal. Toen kreeg ik de AeroMoov Air Wrapper. De afgelopen maanden hebben we hem veelvuldig getest en ik ben fan. Waarom? Dat lees je in dit artikel. Het gekregen product beïnvloedt mijn mening niet. 

Baby it’s cold outside
De AeroMoov Air Wrapper is een zachte wikkeldeken dat je kindje tijdens winterse uitjes lekker warm houdt. Warm, maar niet té warm. En dat zinnetje maakte mij enthousiast. Er zit namelijk een Air Layer in. Die Air Layer, kun je ook apart kopen overigens, een aanrader voor de zomer. Ik was erg benieuwd hoe dat dan precies werkte. De 3D-structuur aan het ruggedeelte voert de warme lucht af en zorgt voor een constante luchtcirculatie. Zo kan je kleintje comfortabel met je mee reizen. Hij is verkrijgbaar in twee maten. Maat S is tot 72 cm en speciaal voor autostoelgroep 0. Maat L is tot 90 cm en speciaal voor autostoel groep 1 en de wandelwagen.

Autostoel groep 0
We ontvingen de Air Wrapper wikkeldeken vorig jaar november. Het werd kouder en kouder, dus het was een zeer welkom pakketje. Tijd om hem te testen! Ik installeerde hem meteen in de autostoel groep 0. Ik kon namelijk echt niet wachten en op dat moment zat Daniël nog niet in de wandelwagen. Ik heb de Large versie en die is in principe niet geschikt voor autostoelgroep 0. Op de foto bovenaan dit artikel zie je ook dat hij behoorlijk uitsteekt aan de onderkant. Daar is de Small versie dus voor ontwikkeld. Desalniettemin probeerde ik hem toch in de autostoel, omdat ik nieuwsgierig was naar het principe.

Daniël vond het heerlijk om ingewikkeld te worden. Het is een heerlijke zachte deken en binnen no time zit je kindje warm ingepakt. Niks geen gedoe met winterjassen, je bent zo de deur uit. In tegenstelling tot de andere voetenzakken die ik heb gehad, is dit veel praktischer. Alles is met klittenband, dus geen gedoe met ritsen. Het enige ritsje dat er zit, zit onderaan waar je de sluiting van je autostoel hebt zitten. Ook al past hij niet echt goed in de autostoel, ik ben fan en gebruik hem met plezier. Wat past er dan niet zul je denken? Hij is te lang en dat is logisch, omdat hij niet gemaakt is voor deze autostoel. Uiteraard hebben wij ook een autostoelgroep 1 voor Naomi, dus tijd om hem te testen zoals het hoort.

Autostoel groep 0
Naomi heeft altijd haar winterjas aan als we kort in de auto zitten, bijvoorbeeld als ik naar mijn werk ga en de kids weg moet brengen. De langere autoritten zijn altijd zonder jas, zelf doen wij dan ook onze jassen uit. Hoe handig is het dan als je kindje warm in de autostoel zit, maar niet té warm. Zeker met de kou deze week. Ook als je op vakantie gaat en ’s nachts gaat rijden is dit ideaal. Onze kids slapen vaak in de auto, zo ook Naomi en dan zit ik altijd te tobben met dekentjes. Het maakt overigens niet uit van welk merk je de autostoel hebt, Aeromoov heeft hem universeel gemaakt.

Hoe praktisch ik klittenband ook vind, het duurt wel even voor ik hem goed geïnstalleerd heb in de autostoel. Dat heeft te maken met onze riempjes, die blijven namelijk volledig openstaan. Daardoor kost het wat moeite om het klittenband goed dicht te maken. Als dat gelukt is, blijft hij ook goed op zijn plek zitten. Van verschuiving is echt geen sprake. Dat geldt overigens ook voor de wandelwagen.

Wandelen in de kou
In de wandelwagen heeft Daniël wel een jas aan, maar zijn beentjes zijn door de Air Wrapper niet koud en hij krijgt het er niet té warm in. Wat ik fijn vind voor de wandelwagen is dat je de deken zo dicht kan doen als je zelf wilt. Als je in een winkel bent is het vaak erg warm en dan is de wikkeldeken zo open en tevens ook weer dicht. Als je kindje het niet fijn vindt om met zijn handjes onder de deken te zitten, dan kun je hem heel gemakkelijk onder zijn armpjes dichtmaken. Daniël vindt dat namelijk helemaal niets, maar door zijn winterjas is in ieder geval zijn bovenlichaam al warm. Aangezien ik mijn kinderen niet in beeld breng, zie je hieronder een foto die door Aeromoov is gemaakt. 

Ik weet dat veel vrouwen gehecht zijn aan de voetenzak die perfect bij de wandelwagen past. Ik ben
namelijk een van die vrouwen. Toch heb ik het idee dat Daniël het een stuk fijner heeft in de Air Wrapper. Of dat echt zo is, kan ik helaas niet aan hem vragen 😉

Ik ben fan
Mocht je op zoek zijn naar een wikkeldeken/voetenzak voor in de autostoel, buggy of wandelwagen? Dan is dit echt een aanrader. Koop alleen wel echt de versie die je nodig hebt. Achteraf had ik dus ook beter kunnen kiezen voor de Small versie. Aangezien we hem praktisch iedere dag gebruiken in de autostoel. Zeker met deze kou is hij voor ons onmisbaar.

Hoe doe jij dat met je kindje? 

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd