Momlife of two: Vive la France & bevalt het werken weer?

Het echte leven is weer begonnen. Bizar, ik kan het soms nog steeds niet geloven dat ik moeder ben van twee prachtige kids. Vijf maanden geleden zat ik nog met mijn dikke buik op het werk en nu met een lege buik, maar… met een fantastisch mooi kereltje erbij.

Vive la France
In de vorige Momlife of two, kon je al lezen dat het enorm genieten is. En dat was de afgelopen periode ook. Ik besloot twee weken geen whatsapp, Facebook en Instagram te gebruiken. Wat een verademing was dat. Ik zit namelijk veel te veel op die telefoon. De laatste drie weken van mijn verlof hadden we met zijn viertjes vakantie. We vertrokken voor twee weken naar Frankrijk met onze vouwwagen en de kids. Enorm spannend, maar wat hadden we er zin in. Terug naar de basis, genieten van ons gezin. En dat hebben we ook zeker gedaan. De kids deden het fantastisch in de auto, dus dat was een cadeautje. Na een reis van in totaal 10 uurtjes arriveerden we op onze camping. In rap tempo hadden we de vouwwagen opgezet en kon het genieten beginnen. De camping was erg mooi, het zwembad heel fijn, het sanitair megaluxe (alles was nieuw en voor de kids een aparte ruimte met miniwc’s, miniwastafels en vier badjes met aankleedkussens). Naomi wilde daar ook plassen, maar het was te ver lopen, waardoor ze dan al geplast had. Logisch natuurlijk en daarom kochten we een potje. Ze vond het geweldig en ze deed het ook meteen heel goed, dus er konden veel stickers geplakt worden. Thuis zijn we dit ook aan het doorzetten, maar alleen als ze het zelf wil. We bezochten prachtige kastelen, aten in de mooiste tuinen van de kastelen en genoten van het heerlijk zwembad. Naomi vond het fantastisch en onze vrolijke Daniël hobbelde gewoon mee, ideaal! Het was een heerlijke vakantie en zeker voor herhaling vatbaar. Dus…. met een baby van 3 maanden en een peuter van ruim 2 jaar op vakantie? DOEN! Ja het is ook hard werken hoor, maar dat is het thuis ook. En eerlijk gezegd is het op vakantie een stuk makkelijker, want daar hoef je verder gewoon helemaal niks! Wij hebben lang getwijfeld of we het wel zouden doen en hebben absoluut geen spijt van onze keuze.

Back to work…
En toen was het moment daar. Het moment dat ik moest gaan werken, zoals jullie vorige week maandag konden lezen. Er zit alweer bijna twee weken werken op. Ik werk maandag, dinsdag en vrijdag. En ik moet zeggen dat ik het de eerste week echt weer pittig vond, want het is zoeken naar een ritme. Het werken zelf is enorm wennen, want na 5 maanden moet ik mijn hersenen voor andere doeleinden gebruiken. Ik kwam dus iedere avond met hoofdpijn thuis. Iets dat er gewoon ook bij hoort, maar wat dan toch ook weer tegenvalt. Verder is het ook meteen weer vol aan de bak, dus echt rustig opstarten zoals ik dat bij Naomi had, dat is er niet bij. Mijn tweede werkweek zit er alweer bijna op en dat ging een stuk beter dan die eerste week. Heel fijn, het is natuurlijk ook gewoon weer wennen en dat mag. Weer drie keer per dag op een werkdag kolven is ook niet niks, ook daar moet ik weer een ritme in zien te vinden. Ik ben zeker blij dat ik weer aan het werk ben!

Combinatie werk en thuis
Over ritme gesproken. Het meest wennen is nog de combinatie van werken en alles thuis in goede banen leiden. De kinderen zijn het belangrijkste, maar de was, het huishouden en de boodschappen moet ook gedaan worden. Gelukkig zijn Stephan en ik echt een megagoed team en loopt dat best wel op rolletjes. De ene dag gaat het beter dan de andere dag, maar we hebben een strak regime met spullen klaarzetten voor de volgende dag. Lees hier hoe wij dat doen!

Al met al gaat alles dus heel goed! Ik krijg vaak de vraag hoe ik de overgang van 1 naar 2 kids vindt en het verschil tussen een jongen en een meisje, of dat nu al merkbaar is. Twee onderwerpen voor mooie artikelen. Ik ga er zeker een keer over schrijven, maar daar moet ik wel tijd voor hebben. En voor alsnog heb ik daar niet de tijd voor zoals voorheen. Helemaal prima, want dat is ook logisch!

Mocht jij nog iets per se willen weten hoe wij iets doen? Reageer hieronder of mail me!

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd