Moeders op oorlogspad

Die eeuwige strijd tussen moeders. Ik vraag me oprecht af wanneer dat stopt. We maken elkaar onzeker. Ik ben ervan overtuigd dat iedere moeder uit belang van haar kindje handelt. Ze doet wat zij denkt dat goed is en die mama intuïtie die klopt eigenlijk altijd. Deze tag is bedacht door mamazoektuit.nl en gaat over een aantal echte Mommy War onderwerpen. Net als veel andere bloggers vulde ik hem ook in en ik voegde er nog eentje toe. Lees je mee?


Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
12508867_10205403064545202_4141831793919059877_n
Borstvoeding en dat zeg ik met trots! Ik had nooit gedacht dat ik überhaupt borstvoeding zou geven. Dat was echt niets voor mij riep ik altijd. Toen de verloskundige merkte dat ik twijfelde, adviseerde zij mij om naar een voorlichtingsavond te gaan. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om het toch te proberen. Mooi als het lukt en als ik het fijn vind, zo niet dan is er flesvoeding, dacht ik. Naomi is bijna 8 maanden en ik voed nog steeds. Ik was voorbereid op het ergste qua tepelkloven, borstontstekingen, pijn bij het aanleggen enzovoorts. Op een paar keer een verstopte melkklier na, heb ik helemaal geen problemen gehad. Kolven is ook zoiets wat veel vrouwen vreselijk vinden, maar ook dat vind ik niet erg om te doen. Voel ik mij een koe? Nee, absoluut niet maar ik ben me er wel van bewust dat niet iedere vrouw kan of wil kolven.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
In haar eigen bed. Naomi heeft hooguit twee keer bij ons in bed geslapen. Dat was dan puur omdat ik zittend in slaap was gevallen tijdens het voeden, daar schrok ik wel erg van. Soms probeerden we het wel als ze weer eens aan het spoken was, maar ze wil gewoon niet bij ons in bed haha.

SAMSUNG CSCGebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Lang leve de wegwerpluiers! Daar heb ik niet eens over getwijfeld. Ik laat het graag over aan anderen om vieze luiers in de wasmachine te stoppen 😉

 

Een deel van Naomi’s speelgoed

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
We hebben wat houten speelgoed, maar ook plastic. Naomi vindt het prachtig. Ze is overigens echt dol op boekjes en knuffels, dus daar is ze vaak nog meer mee bezig dan met het andere speelgoed. Ik vind het belangrijker dat ze fijn speelt, dan dat ik uitsluitend houten speelgoed aan haar geef.

Trek jij twee maal daags een potje open of kook je uitsluitend vers?
Vers! Naomi heeft een paar potjes gekregen. In het begin kookte ik de groente voor haar, later ben ik het gaan stomen. Ik schreef er een uitgebreide blog over. Ik ben absoluut niet tegen potjes, maar als je het zelf kunt maken is dat net zo handig niet waar? En potjes zijn naar mijn mening ook gewoon duur.

IMG_20150805_151151

Sorry voor de slechte foto, is met mijn telefoon gemaakt en die camera is niet van zeer goede kwaliteit.

Dragen of wagen?
Beide. Ik heb Naomi best vaak gedragen, maar de laatste tijd niet meer moet ik zeggen. Wellicht als ik een draagzak zou hebben, dat ik haar vaker zou dragen. Ik vind knopen met een beweeglijke baby vrij lastig namelijk 😉 Dat komt waarschijnlijk omdat ik het al een tijd niet meer gedaan heb, maar ik vind het prima zo. Lekker wandelen met de wagen. De doek komt weer tevoorschijn als we een tweede kindje mogen verwachten.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jou kind op z’n vierde nog in een luier?
Dit is nog lang niet aan de orde en ik heb ook geen idee hoe ik dat aan ga pakken. Dat zie ik tegen die tijd wel weer. Ik wil wel graag dat Naomi uit de luiers is, voordat ze naar de basisschool gaat. Mijn beste vriendin is kleuterjuf en als ik verhalen van haar hoor, dan zou ik het alleen al voor haar doen.

SAMSUNG CSC

Een tipje van de sluier

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Ik ben eerlijk gezegd niet bezig met eerlijke kleding. Duurdere kleding is niet per definitie ‘eerlijk’. Voor Naomi shop ik overal. Als ik iets leuks zie, dan koop ik dat. En ik koop ook vaak tweedehands kleding, dat zijn dan vaak merken zoals Le Chique, Feetje, Noppies en Dirkje. Het ziet er nog ontzettend mooi uit en je hebt het voor een prikkie! Woensdag komt er een shoplog online waarin ik Naomi’s tweedehands kleding en nieuwe kleding show. Het is ontzettend veel! 😉

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Nog niet van toepassing. Ik hoop dat er ruimte is voor onderhandeling, maar er zijn ook grenzen. Als het zover is, dan laat ik het jullie weten.

Laat jij je kind wel eens huilen of troost je hem al bij de eerste snik?
Er is nogal een verschil tussen huilen en huilen. Bij Naomi hoor ik duidelijk aan haar huiltjes of ze honger heeft of niet in slaap kan komen, maar dat wel wil. Bij dat laatste heeft ze soms 10 minuutjes nodig, maar vaker niet dan wel. Als het een ander huiltje is, dan sta ik vrij snel naast haar om haar te troosten 😉

Ik voeg er nog eentje toe die onder borstvoeding gevende mama’s vast zeer bekend voor komt. Al ken ik ook een aantal mama’s die dat met flesvoeding ook zo doen!

Voeden op verzoek of voeden op schema?
Op verzoek. Vanaf het begin al, tenminste toen de kraamzorg weg was. In het begin moesten wij Naomi echt om de drie uur voeden en ’s nachts om de vier uur, omdat mijn productie op gang moest komen en ze zo klein was. We hoefden de wekker eigenlijk niet te zetten, omdat ze uit zichzelf kwam. Soms vond ik voeden op verzoek lastig, omdat Naomi na een paar maanden veel duimde. Ik kon daardoor niet altijd zien of ze nu honger had. Dan legde ik haar gewoon aan en soms weigerde ze dan, geen honger dus 😉 Voor de oma’s, het kinderdagverblijf en Stephan was dat soms wel lastig in het begin, omdat zij ook op verzoek moesten voeden. We losten dit op door niet meteen 120 cc in de fles te doen, maar het in tweeën te verdelen. Dan hoefde je hooguit een halve fles weg te gooien en geen hele fles.

Zijn jullie antwoorden heel anders?

Liefs Angela

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Nicole
  17 januari 2016 at 08:24

  Leuk jouw antwoorden te lezen! Voeden op verzoek deed ik ook. Vond het zo gek om dat op een vast schema te doen, heel onnatuurlijk. Maar desondanks vond ik borstvoeding geven een ramp.
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf redenen waarom ik Wie is de Mol fantastisch vindMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 januari 2016 at 11:30

   Dankjewel! Inderdaad dat voelt heel onnatuurlijk. Gelukkig is er dan flesvoeding 😉 Knap dat je het toch een tijdje gedaan hebt.

 • Reply
  Mathiske
  17 januari 2016 at 09:20

  Leuk die laatste tag, Ik voed ook op verzoek, ik denk dat het vooral in het begin lastig is om op tijd te voeden. Nu hebben we er een klein beetje een “richtlijn” aan toegevoegd ivm fruit en groenten hapje
  Mathiske onlangs geplaatst…Help een regeldag!!My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 januari 2016 at 11:32

   Dankjewel! Ik heb nu ook een soort van ritme en het is nog steeds op verzoek, maar in de praktijk is het om de drie á vier uur 😉 En daartussen komen inderdaad de hapjes!

 • Reply
  Mèlanie - Mama van Liam
  17 januari 2016 at 14:18

  Leuk om je antwoorden te lezen. Wat dat betreft ben ik heel blij met m’n stoomapparaat sinds ik dat ding heb, heb ik geen potjes meer gebruikt. Gelukkig lust Liam ook alles heb er namelijk ook geen op voorraad mocht het nodig zijn. Hier komt er binnenkort een baby outfit of the week online
  Mèlanie – Mama van Liam onlangs geplaatst…Een bezoekje aan de dokterMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 januari 2016 at 15:37

   Dankjewel! Hier ook geen op voorraad, handig als ze alles lusten he! 😉 Dat is ook leuk een baby outfit of the week.

 • Reply
  Jodi
  17 januari 2016 at 15:15

  Grappig, die laatste had ik ook als oOpmerking bij mama zoekt uit aangegeven. Ook echt een war onderwerp. Leuk je antwoorden te lezen.
  Jodi onlangs geplaatst…Onze spruit…Mede mogelijk gemaakt door de kraamverzorgster….Wat ik niet wist…..My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 januari 2016 at 15:34

   Echt waar Jodi? Dat is grappig! Ik had de tag op 27 december gelezen en meteen opgeslagen in mijn concepten. Verder niet meer gekeken op die website 😉 Dankjewel!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd