Moedermelk, dat verschil proef je toch wel?

Ik was druk bezig met het afspoelen van mijn kolfspullen. Eerst koud water, dan warm water en netjes weer in de schone theedoek. Twee mannen stonden aan de bartafel een bakje koffie te doen. Ze keken mij met verbazing aan.
“Is er iets?” vraag ik heel nonchalant. “Nee hoor, we vroegen ons alleen af wat je aan het doen bent.” Deze vraag heb ik al vaker gekregen, dus helemaal niet raar. De eerste keer dat ik kolfspullen zag, moest ik ook even goed kijken. “Ik geef borstvoeding en aangezien mijn dochter vandaag op het kinderdagverblijf is, moet ik die melk toch afkolven”, vertelde ik. De mannen knikken, dus ik ga ervan uit dat ze het snappen. “Zouden we het verschil proeven of er koffiemelk of moedermelk in de koffie zou zitten?” Ze lachen er om. Ik geef een antwoord dat ze niet verwachten. “De enige manier om daar achter te komen is het uit te proberen. Ik wil best een beetje melk in jullie koffie doen hoor.” De mannen kijken verschrikt en weten niet zo goed wat ze moeten zeggen. Ik loop weg, lach ondertussen heel hard van binnen en ga weer aan het werk.

Ik weet oprecht niet of je het verschil proeft, maar ik heb uiteraard weleens een slokje genomen. Ik was ontzettend nieuwsgierig of het echt zo zoet is als men beweert. In de eerste weken was het een weeïge smaak. Het is ook nog eens warm (logisch, want het komt uit mijn lichaam) en ik hou al niet van warme melk. Maanden later is het nog steeds vies. Ik kan het niet plaatsen, maar het is een vettige smaak en blijft ontzettend lang hangen in je mond. Het is maar goed dat Naomi het moet drinken en niet ik 😉

Heb jij weleens zo’n situatie meegemaakt? Hoe ging jij toen om met die vraag? En heb jij ook (moeder)melk geproefd?

Liefs Angela

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Nicole
  30 december 2015 at 07:55

  Hahahha! Je had het eigenlijk moeten doen! Ik heb wel eens een druppeltje geproefd maar geen slok genomen. Wel van kunstvoeding, dat is ranzig joh!

  • Reply
   Angela Lodder
   30 december 2015 at 16:36

   Ja eigenlijk wel he! Haha dat is duidelijke taal! Denk wel dat iedere moeder de melk proeft 😉

 • Reply
  Wilmaaa
  30 december 2015 at 10:14

  Borstvoeding is wel lekker vind ik, haha stiekem toch even moeten proeven van mezelf. Kunstvoeding vind ik echt smerig. Borstvoeding is veel zoeter 😉 Heel grappig, haha!

  • Reply
   Angela Lodder
   30 december 2015 at 16:37

   Haha jij ook al geproefd 😀 Nicole vindt dat ook zo smerig, duidelijke taal! En grappig dat je het wel lekker vindt 😉

 • Reply
  Mèlanie
  30 december 2015 at 20:00

  Hee Angela, even een klein puntje van kritiek, niet om je af te zeiken maar meer een herinnering Volgens mij zou je de term kunstvoeding niet meer noemen als ik me er goed herinner.. Ondanks dat het poeder is krijgt Liam en heel veel andere kindjes gewoon melk of flesvoeding…

  • Reply
   Angela Lodder
   30 december 2015 at 20:19

   Ik heb het ook niet over kunstvoeding in mijn blog 😉 Ik heb het over moedermelk, omdat Naomi dat krijgt en de situatie daar ook over gaat. Op het eind stel ik de vraag of iemand ook (moeder)melk heeft geproefd. En daarmee maak ik verschil tussen borstvoeding en melk van flesvoeding. Daarom staat moeder ook tussen ().

   • Reply
    Angela Lodder
    30 december 2015 at 21:28

    Aaah ik snap wat je bedoelt! In de reactie. Heb het aangepast.

 • Reply
  Volgmama
  3 januari 2016 at 15:23

  Haha hier ook geproefd. Geef ondertussen al een jaar borstvoeding aan mijn dochter..
  Volgmama onlangs geplaatst…Shoplog: meisjeskleding van Zeeman met 50%My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   3 januari 2016 at 16:04

   Haha. En hoe vond jij het smaken? Wauw een jaar al, wat goed. Ik hoop dat ik het jaar haal 😉

 • Reply
  Marian
  6 januari 2016 at 09:47

  Hilarisch….tuurlijk heb ik het geproefd, al heel lang geleden.
  Ik vond het idd smerig en toen ik later eens kokoswater dronk deed dat me er een beetje aan denken.

  Toen ik baby’s had werd er verteld dat de smaak van de melk veranderde door wat mama at….ik weet niet of dat zo is, jij wel?

  • Reply
   Angela Lodder
   6 januari 2016 at 10:51

   Dan ga ik geen kokoswater drinken haha. Klopt dat de smaak van moedermelk varieert onder invloed van de voeding van de moeder. Op de website van La Leche Legue staat ook dat de baby op die manier alvast kennismaken met verschillende smaken als voorbereiding op het moment dat hij begint mee te eten met het gezin.

 • Reply
  Daniëlle
  6 januari 2016 at 18:58

  Haha, wat een bizarre situatie joh! Wel grappig. Borstvoeding smaakt inderdaad heel zoet, maar in het begin veranderd de smaak nog regelmatig. Ik geef nu ruim een jaar borstvoeding en smaakt nu heel zoet. Mijn dochter is er gek op

  • Reply
   Angela Lodder
   8 januari 2016 at 15:24

   Haha dat was het zeker! Moet ik over een paar maanden toch nog een keer proeven.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd