Moedermelk | 9 x dit kun je er ook mee doen!

Ik heb een behoorlijke voorraad melk. Melk die ik absoluut niet weg ga gooien, maar alles opdrinken gaat ook niet gebeuren. Toch kun je, naast het voeden van je kindje, heel veel met moedermelk doen. Wat dan precies? 

Dit is een onderwerp waar veel mensen iets van vinden. Dat mag ook, maar laten we wel respectvol naar elkaar blijven. Iedere mama maakt, net als ik, hierin haar eigen keuzes. 

  1. Als bodymilk, doe het in het badje, je kindje krijgt er een mega zacht huidje van.
  2. Maak smoothies van moedermelk voor je baby, peuter, kleuter. Moedermelk is gezond en zeker niet alleen voor baby’s. Er zitten meer voedingsstoffen in, dan in gewone melk. Dus waarom niet?! Naomi en Daniël vinden dit heerlijk! Overigens wil Naomi dan niet zien dat het moedermelk is hoor, want zodra ze dat ziet zegt ze; is voor Daniël mama 😉 
  3. Pannenkoekjes natuurlijk! Banaantje prakken, eitje erbij (zonder ei kan ook als je kindje daar nog te jong voor is) en 100 cc moedermelk.
  4. Maak ontbijtpapjes. Dit kan met havermout of bijvoorbeeld met het merk de Kleine Keuken (dikke hit hier!)
  5. Voor een verstopt neusje of ontstoken oogjes. Het verlicht het verstopte neusje van je kindje. Het helpt tegen de ontstoken oogjes van je kindje. Beetje afgekolfde melk opnemen met een pipetje en dan druppelen.
  6. Een ijsje natuurlijk! Pak ijsvormpjes erbij, giet er afgekolfde melk bij (let op dat dit al wel afgekoeld is!) en zet het in de vriezer. Succes gegarandeerd.
  7. Een dierbare helpen. Ik heb ook de eer gehad om iemand die mij heel dierbaar is te helpen met ruim 1 liter moedermelk. Ik heb er nog geen seconde over nagedacht toen de vraag kwam. Mijn primaire reactie was; ja! Haar borstvoeding kwam moeilijk op gang na de bevalling. Door mijn moedermelk kon zij dat rustig op gang krijgen en haar kindje kreeg alsnog moedermelk. Hoe gaaf is dat! En een andere vriendin heeft ook wat moedermelk in haar diepvries liggen, just in case. De meningen zijn hierover behoorlijk verdeeld.  Als jij, je vriendin en haar partner er goed bij voelen, dan is dat geen probleem. Mijn vriendin zei; Jij geef het je kindje toch ook en die is gezond. En dat is ook zo! Er bestaan overigens ook officiële moedermelk donorbanken. 
  8. Maak er een sieraad van. Een mooie manier om je borstvoedingsperiode(n) vast te leggen. Bij mijn eerste heb ik dit niet gedaan, maar dit is iets wat nog steeds heel hoog op mijn wensenlijstje staat. Je stuurt een beetje melk op, echt heel erg weinig, en zij maken daar een sieraad van. Denk aan oorbellen, bedels voor aan een armband, een ketting of een ring.
  9. Moedermelkcréme, dit heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar het maakte mij wel enorm nieuwsgierig. Even googlen en je komt verschillende recepten tegen.

Heb jij nog tips wat je met moedermelk kunt doen? Ik lees ze graag bij de comments!

De afbeelding bovenaan dit artikel komt van Shutterstock

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd