Mirena spiraal na 1 jaar

“Ben je nog steeds blij met je spiraal?” dat vroeg een volger mij laatst. Ik bedacht mij ineens dat het al ruim een half jaar geleden is dat ik voor het laatst daar mijn ervaringen over deelde. Tijd voor een laatste update.

En spijt?
Absoluut niet! Ik ben er nog steeds heel blij mee. We hoeven nergens op te letten en dat vind ik heel prettig. Ik weet dat iedereen anders denkt over anticonceptie en laten we elkaar daarin respecteren. Ik heb er verder ook geen last van.

Hallo hormonen
Sinds ik gestopt ben met de borstvoeding merk ik dat mijn hormonen ook anders zijn. Kan niet goed uitleggen waarom, maar merk het vooral in de week dat ik menstrueer. Ik ben helaas een van de weinige vrouwen die toch menstrueert dwars door de spiraal heen. Vind het geen ramp, want dit heb ik liever dan heel heftig menstrueren en enorme buikpijn.

Andere klachten?
Mijn huid en haar zijn een stukje vetter. Daar baal ik natuurlijk wel een beetje van, maar ik gebruik goede producten om dat aan te gaan. Het weegt voor mij niet op tegen al het andere als ik hem eruit zou halen. Over vier jaar mag de Mirenaspiraal eruit en dan – als het zo blijft gaan – komt er gewoon weer een nieuwe in.

Wat is jouw ervaring met een spiraal?

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kirsten Mamagisch
  25 juni 2019 at 22:55

  Ik heb getwijfeld over een spiraal, maar omdat we er nog niet helemaal uit zijn of er in de komende tijd nog een nummer 3 gaat komen, ben ik toch maar aan de minipil gegaan. Daarover ben ik wel onwijs tevreden. Ik heb het geluk dat ik nu dus met een niet zo zware pil niet meer ongesteld word en dat bevalt me prima!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd