Mirena spiraal | Mijn ervaring na de eerste 6 weken

Inmiddels is het 6 weken geleden dat ik de Mirena spiraal liet plaatsen bij de huisarts. Ik kreeg verschillende reacties en mailtjes van vrouwen die benieuwd waren. Ik heb mijn controle gehad, dus tijd voor een update.
Nog niet wat ik had gehoopt
Ik baal eigenlijk best wel. Het is namelijk nog niet wat ik had gehoopt. Twee weken na het plaatsen ging ik kapot van de pijn. Ik had krampen, was misselijk en kon gewoon niet rechtop staan. Ik vloeide best hevig, dus ik vermoed dat dit een menstruatie was. De dokter gaf aan dat dit haar ook het meest logische lijkt. Gelukkig was dat maar één dag en daarna had ik dat niet meer. Wel iedere keer wat bloedverlies. Soms dagen niks en dat is fijn. Maar elke keer het gevoel hebben dat je voor de zekerheid een tampon in wil doen, is niet fijn.

Afspraak bij de dokter
Ik gaf bovenstaande aan bij de dokter. Zij gaf aan dat iedere vrouw anders is en dat er dus geen peil op te trekken valt. Wel vertelde ze dat het na 3 maanden vast weg zou zijn en dat ik het die kans ook moet geven. Dat wil ik ook zeker, want ik heb niet echt een goed alternatief. En soms pas na 6 maanden en die kans zou ik het ook nog wel geven. We wachten dus gewoon weer af. De dokter heeft gekeken of hij nog goed zat en dat is zo. Hij doet zijn werk en dat is ook de bedoeling.

Ik blijf positief
Ik heb hoop dat ik over 6 weken ander nieuws heb. Dat het sporadisch bloeden niet meer gebeurd of in ieder geval met langere tussenpozen. En tot die tijd, doe ik het er gewoon mee. Ik heb dus zeker geen spijt van mijn keuze!

Lees ook: Mirenaspiraal | Hoe is het nu na 3 maanden?

Hoe zat dit bij jou?

Liefs Angela

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Johanna
  21 juni 2018 at 23:35

  Ik heb een beetje een vergelijkbare ervaring. Heb de mirena spiraal nu ook 6 weken en heb -op een paar dagen na- ook tussentijdse bloedingen. En inderdaad ook het gevoel van steeds te moeten denken aan een tampon indoen… Ben heel benieuwd hoe het er over 6 weken voorstaat.

 • Reply
  Lieke
  22 juni 2018 at 06:19

  Wat vervelend dat je er zo’n last van hebt.

 • Reply
  Melanie
  22 juni 2018 at 09:16

  Ik heb de eerste spiraal 6 jaar geleden gezet en was gelijk van de menstruatie Af en verder geen klachten gehad. Vorige jaar januari een nieuwe laten zetten omdat de 5 jaar voorbij waren. Na het zetten hiervan heb ik hevige migraine aanvallen gehad met tussen door gewone hoofdpijn. Na 3 maanden toch maar besloten om hem eruit te halen en even geen hormonen in mij lichaam te stoppen. Afgelopen januari toch de poging weer gewaagd en dit gaat nu beter, ik herken wel van het begin opeens uit het niet een dagje bloeden. Nu ik een half jaar verder ben, verlies ik nog amper bloed.
  Ik zou zeggen gewoon door zetten de eerste 6 maanden heeft het spiraaltje veel hormonen af waar je lichaam even aan moet wennen en na 6 maanden ben je vaak van alle problemen af van wat je ervoor ervaren hebt.

  Succes aan komende weken

 • Reply
  Mariska Derksen
  22 juni 2018 at 12:02

  Ik had precies het zelfde. Heel de tijd maar tampon in want ja, bloedinkjes, donkere afscheiding en inderdaad nog wat krampen. Nu is mijn zoon 1 jaar en plaatste hem toen hij 10 weken was ofzo. En nu word ik niet meer ongesteld. Misschien een enkele keer wat donkere afscheiding. Dus het heeft echt tijd nodig. Bij de 1e keer plaatsen had ik precies het zelfde. Succes het komt goed

 • Reply
  Wilma
  22 juni 2018 at 12:07

  Ik ben er ook hard over aan het denken, maar deze verhalen houden me tegen haha! Hopelijk heb je er gauw geen last meer van 😉

 • Reply
  Ineke
  22 juni 2018 at 20:48

  Hier 3x een spiraal gehad. En over 6-8 ga ik weer 1 laten plaatsen na bevalling.
  Tnt goede ervaring. Eerst idd nog paar weken met af en toe bloedverlies. Maar na 6-8 weken. Heb ik de 5 jaar dat hij zit geen bloedverlies meer. Ideaal!!’ Kan geen pil of iets tegen op!

 • Reply
  Lineke
  22 juni 2018 at 21:28

  Bij mij heeft het onregelmatige bloedverlies zeker een half jaar geduurd. Omdat ik ook geen andere optie wist heb ik het afgewacht. Wat ik het eerste jaar vervelend vond is dat ik zonder aankondiging een bloeding kreeg. Normaal voelde ik een menstruatie aan komen en trof ik maatregelen, nu lekte ik dus meteen door. Gelukkig woon ik vlakbij mijn werk en kon ik me thuis opfrissen en omkleden. Maar nu heb ik hem ruim 2 jaar en ben echt nauwelijks meer ongesteld. En als ik het ben hoef ik geen tampon in, het zijn een paar dagen een spotting. Vorige week toevallig gehad na zeker ruim een half jaar geen bloeding meer gehad te hebben. Ik heb helemaal geen last van de mirena, merk er eigenlijk niets van. Met andere anticonceptie methoden had ik altijd migraine en hierbij niet. Ik ben er heel blij mee. Over 3 jaar ben ik 38 en neem ik er zo weer één!

 • Reply
  marieke
  23 juni 2018 at 19:56

  Hier sinds november afgelopen jaar ook een mirena spiraal! Ook ivm na 2 kindjes snel achter elkaar geen andere goeie optie.. maar helaas hier nog steeds geen touw aan vast te knopen! Vaak bloedingen, veel buik en lage rugpijn! Al 2 keer laten checken of ie goed zat en dat zit ie.. huisarts geeft aan dat het bij sommige vrouwen zelfs wel tot een jaar kan duren voordat het stopt en stabiel is! Ik kijk het nog heel even aan en anders toch maar oriënteren op iets anders!

  Ik hoop dat jij er snel gewoon plezier van hebt klinkt raar maar you know what i mean!

  Vind het leuk je te volgen

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd