Mirena spiraal | Hoe is het nu na 6 maanden?

Alweer een half jaar geleden liet ik een spiraal plaatsen. Er verschenen verschillende updates van mijn kant. De laatste is alweer van drie maanden geleden. Tijd om er weer eens wat over te vertellen. 

Houden of verwijderen?
Ik ben nog steeds blij met mijn keuze. Ik heb geen last van eczeem, waar ik bij de pil dus wel last van heb. Top! Er is ook geen enkel ander anticonceptiemiddel waar ik mij prettig bij voel. Dit is gewoon makkelijk, omdat ik verder nergens aan moet denken.

Blijft de menstruatie weg?
Helaas niet. Ik behoor tot het kleine percentage dat dus nog maandelijks menstrueert. Dat is begonnen in september 2018. Wel minder heftig en ook een stuk korter. Alleen blijft het de eerste dag wel een beetje pijnlijk. Dan ben ik ook misselijk en heb ik echt last van mijn buik. Maar dat valt in het niet bij de pijn die ik heb als ik geen anticonceptie zou gebruiken. Dit is dus eigenlijk een verademing. Ik hoop wel dat ik uiteindelijk niet meer menstrueer, maar vind het geen ramp als dit zo blijft.

Andere kwaaltjes?
Ik heb het idee dat mijn huid wel wat vetter is dan voorheen. Of dat specifiek door de spiraal komt of het feit dat ik nog steeds borstvoeding geef? Ik heb geen idee. Mijn hormonen worden pas weer stabiel als ik stop met de borstvoeding, maar daar is nog geen sprake van.

Dus je kunt wel stellen dat ik er blij mee ben! De tussentijdse bloedingen zijn er niet meer, dat vond ik echt vreselijk. Dus wat dat betreft had de dokter gelijk. Zij gaf aan dat meestal na een maand of zes die tussentijdse bloedingen wel ophouden. En vaak ook dat je helemaal niet mee menstrueert, maar dat gaat bij mij dus niet op.

Nog meer vrouwen die menstrueren ondanks de mirena?

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Francis
  24 november 2018 at 10:44

  Ik heb in mei een spiraal laten plaatsen.
  Helaas ben ik tot nu ook nog steeds maandelijks ongesteld. Het is minder maar had zo gehoopt op nooit meer☺. Het viel mij de eerste maanden erg tegen. Had last van veel bijwerkingen die zijn nu gelukkig weg. Ik blijf hopen dat ik opeens niet meer mijn maandelijkse last heb

 • Reply
  Janine
  25 november 2018 at 07:08

  Ik heb het spiraal vorig jaar juni laten plaatsen . Ik heb nog zeker tot tot maart april aan dit jaar (dus bijna een jaar) bloedingen gehad l. En nu helemaal niks meer ideaal het het was ff doorzetten… omdat ik heel minimaal vloeide maar soms wel 1,5 week… maar nu ben ik er helemaal vanaf!!! Dus er is nog hoop

 • Reply
  Lineke
  25 november 2018 at 09:35

  Ik had ook de eerste maanden een menstruatie en daarna niet meer. Nu nog heel af en toe 1 dag een bloeding. Ik heb hem in januari gekregen en pas na oktober ofzo geen menstruatie meer.

 • Reply
  Sas
  4 september 2022 at 08:59

  Heb in Maart mijn spiraal geplaatst. Nu in september nog steeds last van bloedingen. Niet meer zo heftig als voorheen maar nog wel hinderlijk. Ik vindt dit wel erg jammer omdat je leest en veel hoort dat de menstruatie helemaal stopt. Wel is mijn hoofdpijn minder.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd