Mijn telefoonverslaving

telefoongebruikJe kunt wel zeggen dat ik een telefoonverslaving heb. Dat ding is niet uit mijn handen te krijgen, tenzij ik hem bewust in een lade leg. Dat is wat ik al een langere tijd doe. Ook limieten op mijn apps zetten, ideaal. Eigenlijk is het best erg dat het zo moet, maar op de een of andere manier zit die telefoon gewoon vastgeplakt aan mijn hand. Die telefoonverslaving, tja dat is het wel gewoon, is langzaam ontstaan.  Van prepaid naar abonnement en Sim Only. We gaan even terug in de tijd!

Limiet met internet
September 2003, mijn eerste telefoon was een Nokia 3410 met beltegoed. Ik speelde het spelletje Snake, smste met vriendinnen en op de computer was MSN, CU2 en Hyves een dikke hit. Eindeloos internetten was er niet bij, want dan kon mijn moeder niet bellen. Ik mocht maximaal een uur als ik het mij goed herinner. Ik deed het goed op school en doordat er een maximum zat aan het internetten kon je verder ook niets.

Een paar klasgenoten kregen al snel een Blackberry met een abonnement. Dat duurde bij mij wel een hele tijd voordat ik een abonnement mocht van mijn ouders. Ik kocht een telefoon met een Sim only abonnement. Ik kan mij niet herinneren welke telefoon dat was, maar het was met zo’n klepje. Dikke hit destijds, kan ik mij nu niet meer voorstellen. Internetten deed ik nog steeds niet en ook WhatsApp bestond toen nog niet.

Eindelijk een abonnement
Na mijn schoolexamen kreeg ik dan mijn eerste abonnement met telefoon. Het was er eentje van Samsung. Nog steeds bestond WhatsApp niet, dat kwam in 2009. Hyves had ik inmiddels al niet meer. Facebook een tijd later wel, dat was gewoon leuk, maar meer ook niet. In die tijd zat ik wel steeds meer op mijn telefoon. De omslag is gekomen toen ik blogs ging lezen tijdens mijn zwangerschap. Ook de interactie via Instagram is zo fijn en dat werd alleen maar meer toen ik deze blog startte. Eindeloos zat ik op mijn telefoon. Wat zeg ik? Zit ik op mijn telefoon…. Inmiddels heb ik een iPhone, maar eerder had ik een Huwawei. Dat was overigens niet met abonnement. Ik besloot met Sim Only vergelijken bij Simyo een andere keuze te maken. Als een telefoon nog goed is, vind ik het zoveel slimmer om daar voor te kiezen.

En nu?
Een nieuwe iPhone met een abonnement. Mijn oude telefoon deed het niet meer, dus het werd hoog tijd. Een iPhone kopen gaat mij nog net iets te ver, dus dan is een abonnement een fijne keuze. Wat betreft die verslaving? Het is mij wel duidelijk dat al die innovaties daar een hand in hebben gehad. De tijd verandert en daarmee ook het telefoongebruik. Eindeloos scrollen gaat als een trein, maar echt gelukkig word ik er niet van. Ik probeer het in de hand te houden door een limiet te stellen op die apps en een simpele timer als ik op de bank zit met telefoon. En natuurlijk de telefoon zoveel mogelijk weg als ik met de kids ben. Het is zoveel leuker om alles echt mee te maken, dan door de lens van mijn telefoon.

Hoe is het met jouw telefoongebruik?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd