“Mijn papa en mama hebben er een zware week op zitten”

De titel zegt het al, tenminste dat vinden zij zelf. Ik vind dat ik het veel zwaarder had hoor. De lezers die mama op Instagram volgen, zien veel leuke foto’s en video’s van mij. En niet alleen de leuke dingen, maar ook een foto van ons in de nacht met #teamnosleep. Jullie gaven allemaal tips aan haar voor mijn verkoudheid en wenste hen succes, ook op Facebook. Dat vonden papa en mama heel lief. Er werd meteen Luuf gekocht en zoutoplossing gemaakt. Mijn mama was benieuwd of dit ook zou werken in plaats van het ‘dure spul’ in de winkel zoals ze zelf zegt.

Ik was heel erg verkouden. Zo verkouden ben ik nog nooit geweest. Ik ben weleens wat snotterig geweest, maar dat was heel snel weer over. Ik sliep dan ook gewoon goed. Dat was deze week wel anders. Op een avond ging ik gewoon naar bed. Alles was nog prima en toen schrok ik wakker. Waarvan weet ik niet, maar toen ik rondkeek was alles anders. Echt alles. Ik wist het niet meer en ging hard huilen. Toen kwam mama snel naar me toegerend. Ze zei allemaal lieve woordjes tegen mij: “stil maar meisje, mama is bij je. Papa is er ook, heb je eng gedroomd?” Ik wilde het zo graag tegen haar vertellen, maar dat kan ik natuurlijk nog niet, dus ben ik blijven huilen. Dan mag ik altijd bij mama aan de borst. Dat vind ik zo fijn, het veiligste plekje.

 

Na een paar slokjes was ik dat ook zat en ging ik weer heel hard huilen. Krijsen noemt mijn moeder dat. Toen is ze een ui gaan schoonmaken voor naast mijn bed. Stinken dat het deed, bah. En ik mocht met haar stomen in de douche. Alles kwam los en liep uit mijn neus, maar ik moest nog steeds heel hard huilen. Als mama het niet meer weet, en dat was dus zo, dan komt papa. Papa krijgt mij dan snel rustig, maar deze keer ook niet. Na drie uur ging ik dan toch slapen, nadat ik even gespeeld had. Dat was leuk joh met papa. Hij deed voor hoe ik het balletje door de mond van de giraffe moest doen en toen deed ik het na. Helemaal trots was hij en toen riep hij dat mama ook moest komen kijken. Mama ook helemaal trots, maar ze zag er wel héél moe uit. Arme mama.

Dit ging dus een aantal avonden en nachten zo door. Papa en mama bleven heel rustig naar elkaar. Daar waren ze zelf erg blij mee en ik natuurlijk ook, maar ze wisten soms gewoon niet wat ze moesten doen. Papa besloot dan met mij te gaan spelen beneden, zodat mama kon slapen, want dat werkte wel. Dan maakte papa, mama wakker en mocht ik nog even drinken en ging ik zo weer slapen. Ik snap wel dat ze het zwaar hadden hoor, een aantal nachten op rij tussen de 3 en de 5 uur slaap, dan ook nog onrustige avonden met mij, werken, schoonmaken, dat is ook niet fijn natuurlijk. Maar al helemaal niet voor mij, ik wilde ook lekker slapen.

Donderdag waren we bij oma, dat was fijn voor mama. Ze was anders heel de dag alleen en nu kon ze de zorg verdelen met oma. Mijn oom was er ook en daar heb ik toch de grootste lol mee. Ik pak hem altijd helemaal in met mijn grote glimlach en dan moet hij ook lachen en gaat hij met mij spelen en gek doen. Ik word daar heel vrolijk van. Opa heb ik ook nog even gezien. Hij zei tegen mama dat ik mezelf gewoon geen tijd gunde om te slapen, omdat ik zo aan het ontwikkelen was. Overdag was slapen ook lastig, ik wilde zoveel doen, maar het lukte nog niet echt, frustrerend is dat hoor.

Vrijdag mocht ik naar de andere oma, omdat mama weer moest werken. Dat was heel leuk daar, want zij hebben een hond. Ik laat dan expres brood of komkommer op de grond vallen en dat eet hij dan op. Eigenlijk mag ik dat niet, maar ik doe het lekker toch. Daar heb ik ook niet veel geslapen, maar wel lekker gespeeld, buiten gestapt met mijn gave schoenen en gewandeld met de wagen. De hond gaat dan ook altijd mee en die hou ik goed in de gaten. In de avond heb ik daar twee uurtjes geslapen. Papa en mama hoopten dat ik thuis ook snel ging slapen, maar toen ontdekte ik dat ik thuis in de box kon staan. Trots dat ze waren.

Ik wilde zo graag vertellen dat ik niet kon slapen omdat ik dan zo moeilijk kon ademhalen. Luuf werkte wel onder mijn voetjes en een beetje op mijn borst, maar ik had zoveel snot. Ook had ik een zere mond, omdat er weer een tandje aan zat te komen, ook al voelde mama geen bobbel in mijn mond, die komt echt. Ik wilde ook vertellen dat mijn wereld er iedere keer anders uit zag en ik dan veilig bij papa en mama wilde zijn. Ik had het ook heel druk met ontwikkelen, ontdekte namelijk dat ik mij niet alleen aan de trap kon optrekken, maar ook kon klimmen op de trap. Mama schrok, maar ik huilde niet, ik vond het heel leuk. Dus ze maakte snel een foto en toen pakte ze mij. Tja, dat doen mama’s he, alles voor in het album en op social media en voor haar blog..

naomi3

En zaterdag hebben ze een goede nacht gehad. Ik ging om 19:30 uur slapen en werd om 3:30 uur wakker. Ik had honger, dus mocht bij mama drinken en daarna ging ik weer slapen tot 7:00 uur. Spelen beneden is zo leuk, ik trok ik mij op aan de bank en ontdekte ik dat ik er langs kon lopen. Wow, dat deed ik helemaal zelf. Trots als een pauw waren ze weer. Leuk hoor die trotse gezichten.Trouwens, ik probeer mij ook op te trekken aan de tafel, maar dat is best lastig. Ik moet dus nog wel even oefenen. De tafel buiten is een makkie, maar die glazen tafel binnen is heel moeilijk.

Ik gierde het uit van het lachen gistermiddag, want in de box kan ik nu ook gewoon stapjes zetten. Zou ik kunnen lopen met mijn verjaardag? Dat zou wel heel leuk zijn, want mama heeft hele gave schoenen gekocht bij mijn verjaardagsoutfit. Zo gaaf dat zelfs een vriendin van mama en mama zelf, de schoenen in het groot zouden willen. Die zijn er niet, lekker puh. Mijn zomerjas is ook al zo gaaf, die zouden mama en haar vriendin ook in het groot willen en die is er misschien wel. Ik zou het wel heel leuk vinden als mama dezelfde jas heeft. Ze twijfelt nog of ze daar een blog over schrijft, over die verjaardagsoutfit en mijn zomerjas.

Papa en mama hopen heel erg op wederom een goede nacht en dat hoop ik ook. Voor mezelf dan he, want ik ben degene die al die ontwikkelingen moet doormaken. Die nog steeds een heel klein beetje verkouden is (die zoutoplossing werkt wel) en niet mijn neus kan snuiten. Die ineens wakker wordt en mijn wereld er anders uit ziet. Ik hou heel veel van papa en mama. Ze zijn er altijd voor mij , dus hier moeten ze maar even doorheen vinden jullie ook niet?

Fijne dag vandaag!

Liefs Naomi

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Frank
  11 april 2016 at 04:44

  Wat een lieve papa en mama! Hopen dat je snel van de verkoudheid af bent en lekker door kan slapen.
  Frank onlangs geplaatst…Opa VerteltMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:30

   Wat een lieve reactie Frank. Naomi is niet meer verkouden en voelt zich weer fijn!

 • Reply
  Annemiek
  11 april 2016 at 05:33

  Wauw wat leuk geschreven xxx. Slaap tekort is natuurlijk minder

 • Reply
  Nicole
  11 april 2016 at 05:36

  Beterschap!!!
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom vergelijken we onze kinderen met elkaar?My Profile

 • Reply
  demallemolenmoeder
  11 april 2016 at 06:10

  Hopen dat je snel weer beter bent en je al die ontwikkelingen kan bijbenen. Het is ook niet niks. Gelukkig heb jij een geweldige papa en mama!
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Onder de loep; zwangerschapshaptonomieMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:30

   Aaah wat een lieve reactie. Ze voelt zich weer helemaal goed.

 • Reply
  Wilmaaa
  11 april 2016 at 07:56

  hihi inderdaad eerst een foto maken voor het album en blog, heel herkenbaar. Succes meis, hopelijk laat ze jullie weer goed slapen. Yarah en ik waren deze week ook behoorlijk ziek, veel ´s nachts eruit met neusjes die dicht zaten 😉 Gelukkig zijn we weer beter.

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  11 april 2016 at 13:19

  Hopen dat ze snel opknapt! Leuk geschreven.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Mijlpaal: 9 maanden borstvoeding.My Profile

 • Reply
  Eline
  11 april 2016 at 13:41

  Aww wat superlief geschreven! Maar wel heftig hoor die korte nachten. Hoop dat jullie snel weer allemaal lekker kunnen slapen!
  Eline onlangs geplaatst…Stylish Mom is back!My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:32

   Lief je reactie! De nachten gaan weer goed 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd