Mijn eerste baantje(s)

Het is al even geleden dat ik bijbaantjes had. Wat heb ik toch een hoop geleerd en vooral ook lol gehad tijdens die baantjes in die korte periode van 8 jaar.

Folders rondbrengen
Mijn eerste baantje was samen met mijn beste vriendin. Ik weet het niet zeker, maar vermoed dat het in 2004 was. We brachten op dinsdag de folder rond van de groenteboer in een deel van ons dorp en op vrijdag de folder van de PLUS. We verdienden € 8,05 per persoon, per week. En waren daarvoor zo’n 4 uur uurtjes in de week bezig. Mooi bedrag als je 13 jaar bent, niet waar?

We maakten trouwens heel wat mee tijdens ons rondje. Zo was er een huis waar altijd een kat buiten zat. En aangezien wij het totaal niet op katten hebben, maakten wij de afspraak dat we om beurten daar een folder door de deur deden. Eén keer kwam de eigenaar van de kat naar buiten en zei dat we niet bang hoefden te zijn, dat je hem prima kon aaien. We deden een poging, terwijl hij de kat vast had. Uhhh…..nooit meer dus, hij haalde naar ons uit. Hij voelde waarschijnlijk dat we hem niet zo leuk vonden.

Ook was er een hondje dat altijd blafte als we eraan kwamen. Alsof hij het voelde op meters afstand. Hij rende naar de deur, knalde keihard daartegenaan en dan moesten wij de folder er nog doorheen doen terwijl hij bleef springen. Niet zo’n dik pakket of een krant, maar zo’n dun foldertje.

Ik heb ook nog een tijd met mijn broertje folders rondgebracht. Onze moeder hielp ons altijd met het invouwen daarvan, wat een vervelend werk was dat zeg. Dat hebben we jarenlang gedaan en ook goed geld mee verdiend. Zonder mams, had ik het niet zo lang volgehouden hoor! We zijn ermee gestopt toen de folders geseald werden, toen leverde het haast niets meer op.

Achter de bar bij het zwembad
Mijn moeder gaf mij deze tip en wat was ik daar blij mee. Dit was een van de tofste baantjes die ik heb gehad. In de zomer werkte ik bijna iedere dag (op zondag is het zwembad hier gesloten) van 11:00 – 18:00 uur. In de winter alleen op zaterdag en soms op een maandagavond of donderdagavond. Van friet bakken tot aan softijsjes maken en kinderfeestjes organiseren. Ik word er nog blij van als ik eraan denk 🙂 In het begin was er altijd iemand die ‘boven’ je stond als het ware. Die persoon vertelde waar je stond (in de keuken of achter de bar) en wat je moest doen. Die persoon droeg zorg voor de kas aan het einde van de dag en sloot af. Na zo’n 1,5 jaar mocht ik dat doen! De andere dames waren namelijk gaan studeren en hadden hun bijbaan opgezegd, dus mocht ik zogezegd een stapje hoger. Dat stukje leidinggeven vond ik heel leuk. Het was enorm hard werken in de zomer, maar de dagen vlogen op die manier voorbij. Het contact met de badmeesters was ook altijd gezellig. Allemaal jonge gasten waar je een hoop lol mee kon trappen in de pauzes.

Vakkenvullen bij de PLUS
Niet achter de kassa? Nope. Ik zag dat echt niet zitten om achter de kassa te zitten met zo’n sjaaltje om je nek en dat gepiep van die kassa. Laat mij maar gewoon vakkenvullen met de jongens. Het was november 2006 toen ik daar begon, ik werd 16, dus dan mocht het. Destijds was er nog 1 ander meisje, dat is nu wel anders! Ik stond in de rij met de koekjes en het broodbeleg zoals jam en pindakaas enzovoorts. Samen met nog een andere jongen, waar ik die afgelopen zomer een paar maanden verkering mee had gehad. Iedere maandagavond en vrijdagavond vulde ik vakken van 18:00 – 21:00 uur ongeveer. Op vrijdag werd het later, omdat we dan ook ‘de koppen’ (zijkanten van de schappen) moesten doen. Daarnaast werkte ik ook nog bij het zwembad. Dit baantje bij de PLUS had ik zodat ik in de winter ook een leuk zakcentje had. In de zomer was de combinatie niet zo handig, want dan moest ik heel snel van het zwembad naar de PLUS en hoefde ik soms nog maar een half uurtje te werken. De anderen hadden natuurlijk in de middag al staan vullen. Niet ideaal, maar ik klaagde niet hoor, want ik had iedere maand een leuk geldbedrag!

Magazijnmedewerker bij Drogisterij.net
Bij het zwembad stopte ik op een gegeven moment. Mijn beste vriendin zei: misschien kun je wel bij Drogisterij.net komen werken. Zij werkte daar al vanaf haar 13e en het klonk als leuk werk. Drogisterij.net is een online drogisterij waar je een bestelling kunt plaatsen. Wederom gevestigd in mijn woonplaats, het was alleen een stukje verder fietsen. Gelukkig konden we meerijden met andere collega’s, want ik was destijds niet zo’n fietser en zij ook niet. Ik werkte daar in het magazijn en raapte bestellingen bij elkaar. Als alles dan geraapt was, ging je naar de inpaktafel om in te pakken. Soms was je de hele dag aan het rapen. Ik heb nooit een stappenteller gebruikt, maar ik denk dat we echt kilometers liepen op zo’n dag. Je werkte van half 9 tot half 5, of van half 2 tot half 10. Ik werkte hier in de zomer ontzettend veel en na mijn studie standaard drie dagen in de week. Dankzij mijn vriendin heb ik er jaren met plezier gewerkt, tot ik een baan kreeg in de communicatie na mijn studie

Communicatiemedewerker gemeente
Mijn stage in het derde jaar van de opleiding communicatie volgde ik bij de gemeente Goedereede. Toen waren er nog vier gemeenten op het eiland Goeree-Overflakkee. Dat is er nu 1! Dit was zo’n toffe stage. Voordat ik echt begon, werkte ik er al één dag in de week. Ik kwam namelijk op gesprek en dat boden ze mij meteen aan. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Zij huurden mij één dag in via Randstad en voor de andere dagen kreeg ik dan een stagevergoeding. Ik heb ontzettend veel geleerd van de mensen op de communicatieafdeling, ik denk met regelmaat terug aan wat ik daar geleerd heb. Ik mocht daar alles doen, van persberichten schrijven, tot berichtjes voor de website. Denk ook aan de gemeentegids, mailings naar 5000 huishoudens, inwonersbijeenkomsten organiseren enzovoorts. En het leukste op vrijdag was de bruidsparen die dan voorbij kwamen. Ik kon daar zo enorm van genieten. Toen mijn stage stopte werkte ik standaard nog één dag in de week voor de gemeente via Randstad, tot mijn afstudeerstage in het ziekenhuis begon.

In februari 2013 kwam er een einde aan het bijbaantjes avontuur. Ik werd voor 24 uur per week aangenomen als communicatieadviseur bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar werk ik momenteel nog steeds!

Welke bijbaantjes heb jij gehad?

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  13 oktober 2016 at 08:01

  Ik werkte op de vleeswaren afdeling van een supermarkt. Zo vies! En stom werk ook.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Hoe zorg je ervoor dat het niet uit de klauwen loopt met de cadeautjes?My Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  13 oktober 2016 at 12:24

  Wat heb je een hoop baantjes gehad. Alhoewel als ik terug denk ik ook ik vond achter de kassa juist heerlijk. Beetje kletsen met de mensen lekker meezingen met de muziek lekker zitten haha top baan ik zou het zo weer doen ( voor even dan)
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Strakke buik in 1 dag?…maak het jezelf niet te moeilijk…My Profile

 • Reply
  Astrid
  13 oktober 2016 at 23:01

  Dit klinken echt als best leuke baantjes. Magazijnwerk is nderdaad zwaar. MIjn man doet dit ook maar dan ook op een orderpicktruck en reachtruck etc. Dit is uitzendwerk maar geen echte bijbjaan, want hij studeert niet ernaast. FWat leuk trouwens dat je bij de gemeente werd uitgenodigd om één dag per week te komen werken nog voorda tje stage begon. Supergoede gelegeneheid was dat dus!
  Astrid onlangs geplaatst…Unsuccessful Adulting TagMy Profile

  • Reply
   Angela
   14 oktober 2016 at 16:20

   Dat waren het ook zeker! Dat is zeker hard werken voor je man. Ik voelde mij toen ook vereerd als broekie hihi.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  14 oktober 2016 at 09:21

  Ik heb schoongemaakt bij een verpleeghuis en als postbode gewerkt.

  Mijn kinderen hebben ook folders rondgebracht en eentje werkt nu in een pannenkoekenhuis.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe krijg je pesticiden van je fruit en groentes af?My Profile

  • Reply
   Angela
   14 oktober 2016 at 16:20

   Wat tof in een pannenkoekenhuis. Mag hij of zij de pannenkoeken ook bakken?

 • Reply
  Charlotte
  14 oktober 2016 at 22:37

  Ik heb in het magazijn van Benetton gewerkt, toen in een eetcafé, toen als verkoopster bij de WE en weer terug naar het eetcafé maar dan de avonden/nachten. Overal super naar mijn zin gehad maar de horeca was wel errug gezellig!
  Charlotte onlangs geplaatst…Wordt dit ons geboortekaartje?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd