Mijn 15 reisdilemma’s

De meeste mensen hebben hun vakantie er al op zitten, maar er zijn er nog genoeg die hun vakantie voor de boeg hebben. Van Amerika tot aan Australië. Van kamperen tot aan cruisen. Van backpacken tot aan luxe lodges. Het kiezen van een vakantie is soms best lastig. Vandaag 15 reisdilemma’s waar ik echt tussen MOET kiezen.

Zonvakantie / Wintersport
Hoe moeilijk ik deze keuze ook vindt, ga ik toch voor een zonvakantie. Een wintersportvakantie vind ik heerlijk, maar daar zit ik nu ook al zo’n 10 jaar zonder, dus dat kan ik wel missen. Die zonvakantie niet, wat is het toch heerlijk om met vakantie te gaan naar een warm land en te genieten van al het moois daar.

Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland
Ik hou van de kust. Wij wonen ook aan de kust, dus daar heeft het vast mee te maken! De kust heeft dus wel degelijk mijn voorkeur, ook al zitten we deze vakantie in het binnenland van Zuid-Frankrijk, namelijk vlakbij de Mont Ventoux.

Europees eten / Aziatisch eten
Ik heb helemaal niets met Azië, dus geef mij maar gewoon Europees eten 😉

Wereldreis /
De wereld zien in meerdere keren

Een wereldreis is niets voor mij. Ieder jaar een ander land dat zie ik wel zitten. De komende jaren ontdekken wij Europa met onze vouwwagen. Ooit met onze kinderen wel verre reizen. Amerika staat hoog op onze bucketlist!

wereld

Weg met vriendinnen /
partner en kinderen
Nooit meer met Stephan en Naomi weg, dat lijkt mij vreselijk. Deze keuze was dus niet moeilijk. Ik hou van mijn vriendinnen, maar nog meer van Stephan en Naomi.

Actieve vakantie / Luiervakantie
Zoveel mogelijk van de omgeving zien. Er lekker op uit met elkaar, maar dat wel afwisselen met een dagje rust. Een dag actief, een dag rustig op de camping bij het zwembad en weer een dagje actief. Ik hou ervan!

Azië / Afrika
Geen moeilijke keuze. Azië trekt mij gewoon niet. Waarom? Geen idee, gewoon een gevoel. Afrika daarentegen….. Zuid-Afrika was zo ontzettend gaaf! En in Tanzania bouwde ik huizen in 2011 voor de mensen daar. Afrika heeft mijn hart een beetje gestolen.

Nooit meer reizen / Je vrienden zien
Te bedenken dat ik mijn vriendinnen nooit meer zou zien, geeft mij een naar gevoel. Ik wil ze zien en de oren van hun hoofd kletsen. Ik wil met ze lachen en leuke dingen doen. Dus dan nooit meer reizen, want ik zou eenzaam zijn zonder vriendinnen!

Barcelona / Rome
Beide steden ben ik nog nooit geweest, maar Rome staat hoger op mijn bucketlist! Ik ben zo benieuwd naar die stad!!

3 weken kamperen / 1 week luxe hotel
Uiteraard, heerlijk drie weken kamperen met onze vouwwagen. De natuur, de vrijheid, altijd buiten LOVE IT!

Weg met de auto / Het vliegtuig
Op eigen tempo naar je vakantiebestemming. Daar met de auto op stap om andere plaatsen te bezoeken. Een auto is gewoon heel handig. Een vliegtuig brengt je wel verder naar Zuid-Afrika bijvoorbeeld, wat was dat een fantastische reis.

Citytrip
/ Natuurvakantie
Er zijn mensen die houden van citytrips, maar ik ben daar niet echt voor gemaakt geloof ik. Drie dagen Kaapstad was voor ons lang genoeg, terwijl sommigen er een week of langer verblijven. Dus dan kies ik toch voor een natuurvakantie!

Backpacken / Cruisen
Ik heb totaal geen gevoel bij backpacken. Ik hou er ook niet van om niet te weten waar je allemaal naar toe gaat haha. Dus dan liever cruisen 😉

Alles regelen / Op de bonnefooi
Sluit goed aan op het vorige. Ik wil dus gewoon alles regelen en daarmee bedoel ik dan weten waar je slaapt. Want of je nu op de bonnefooi gaat of alles regelt, je onderzoekt in ieder geval wat er in de omgeving is.

Roadtrip / Op één plek blijven
Jaaaaa een roadtrip. Ik kijk er naar uit om een keer vier weken op pad te gaan met onze vouwwagen en dan dus een roadtrip te doen. Toscane staat hoog op mijn lijstje en Oostenrijk lijkt mij ook erg mooi in de zomer, dus volgens mij moet zo’n roadtrip dan wel lukken 😉

En ben jij het type backpacker of ook niet?

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Nicole
  19 augustus 2016 at 07:51

  Dit is een geinige tag! Rome is prachtig kan het zeker aanraden!
  Nicole onlangs geplaatst…Bloggen, werk en een gezin. Is het te combineren?My Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  19 augustus 2016 at 08:50

  Ik denk dat mijn keuzes een heel eind overeen zouden komen met die van jou.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Save the dates: heel veel winacties op komst!My Profile

 • Reply
  mathiske's mama blog
  19 augustus 2016 at 09:26

  Nee, ook heel backpacker hier. Ik ben wel meer een camping type als een hotel type
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…P L O G #15 BRUILOFT. 17.08.2016. #weddingspamMy Profile

 • Reply
  Kleine Prinses
  20 augustus 2016 at 13:17

  ik ben geen backpacker… liever gezellig in hotel!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Plopsaland De PanneMy Profile

 • Reply
  Anne
  28 augustus 2016 at 20:39

  Toch.. na Rome moet je zeker Barcelona zien! Wat een gave stad. Prachtige kunst en cultuur, heerlijk shoppen op de Ramblas en hé, voor jou als kustliefhebber pak je natuurlijk ook even het strand mee 😉
  Anne onlangs geplaatst…BabyzwemmenMy Profile

  • Reply
   Angela
   27 september 2016 at 13:29

   Thanks lieve Anne! 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd