Middagslaap ten einde? Zo overleef je het wel!

Na een drukke ochtend met je kindje(s), verlang je naar een moment rust. Lang leve de middagslaap. Een moment voor jezelf. Tijd om het huis schoon te maken, de was te doen of te bellen met een vriendin. Wat je ook doet, je hebt even geen kinderen om je heen. Herkenbaar? En toen ineens was de middagslaap over. Wat nu?! Dat gevoel had ik heel sterk. Maar…. ik heb het overleefd. Overigens was het bij ons niet ineens over, Naomi mocht namelijk niet meer slapen van ons. 

Middagslaap survival kit

  • Leg je erbij neer. Ik vond dat in het begin namelijk erg moeilijk. Ik verzette mij ertegen.
  • Omarm je nieuwe ritme. Nadat ik mij er bij neer had gelegd, omarmde ik het nieuwe ritme voor die middag. Ik moest er echt aan wennen. In die 2,5 uur die ik had maakte ik vaak schoon, deed ik de was én schreef vaak één blog.
  • Plan een rustmoment in. Naomi vindt het fijn om na de lunch even een rustmoment te hebben. Dat is bij ons voor de tv, maar je kunt natuurlijk ook samen een boekje lezen op de bank. Maar net wat jij fijn vindt om te doen.
  • Samen een activiteit doen. Daniël ligt te slapen, terwijl Naomi en ik dan tijd hebben voor elkaar. Moeders met twee of meerdere kinderen herkennen het vast dat de jongste precies hetzelfde wil doen als de oudste. Soms is dat niet zo handig. We doen dan dus iets wat voor grotere kindjes is.
  • Geniet van de aandacht van en voor je kind. Het is zo fijn om echt samen met haar te zijn. Bewust aandacht aan haar te geven. Ik merk dat zij dit ook heel fijn vindt.
  • Laat je kindje helpen in het huis. Misschien is dit voor jou niet belangrijk. Ik wil zelf niet in de avond schoonmaken. Dus doe dat het liefst overdag. Naomi vindt het heel leuk om mij te helpen. Voorbereidingen treffen voor het eten bijvoorbeeld. Met een stofdoek haar eigen keukentje schoonmaken. Of net als mama de plinten stoffen en meehelpen met stofzuigen. Zelfs Daniël vindt het leuk om mee te helpen. 

Lees ook: Zó houd ik het huis opgeruimd en schoon met kids

Vond jij het lastig toen de middagslaap ten einde was of juist helemaal niet?

Foto is gemaakt door Corine de Vries.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd