Meisjesnamen die het niet zijn geworden

Een naam uitkiezen vonden wij een bijzondere en lastige taak.  Zo vanzelfsprekend de naam Naomi nu is, was het destijds een drama. Klik hier voor dat artikel waarin je alle namen tegenkomt die we hadden. Vandaag hét lijstje met de meisjesnamen die het niet zijn geworden toen ik zwanger was van Daniël. 

Esther
Ik vind dit een leuke naam. Niet zo standaard, dus ik was vrij snel wel fan. Maar we vonden hem toch niet goed bij Naomi’s naam passen. Naomi klinkt wat liever en Esther toch wat stoerder.

Emma
Hij kwam heel even kort terug in ons lijstje. Bij Naomi hadden we hem ook, maar toen namen we er snel afscheid van. Ik blijf het een hele mooie naam vinden. De reden dat hij nu afviel is dat het geen bijbelse naam is. Daarmee bedoelen wij dat het een afgeleide naam is van Immanuël en dat wilden wij niet.

Hannah
Deze naam vind ik prachtig. Een klassieke, tijdloze naam. Ik hou ervan. Of je nu een baby bent of 50 jaar. Het is een naam die altijd mooi blijft. Wat mij betreft stond deze naam op twee. Stephan vond het niet bij ons passen.

Eva
Dit zou dé naam zijn als Daniël een meisje was geweest. Bij Naomi stond deze al hoog op het lijstje. Toen twijfelden we, omdat een nichtje van Stephan ook Eva heet. Daarbij was Naomi gewoon dé naam. Bij  mijn tweede zwangerschap was die twijfel weg. Het is een prachtige bijbelse naam die wij perfect bij ons vinden passen.

Welke namen stonden er op jouw lijstje?

De afbeelding komt van Shutterstock.

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kim
  28 november 2018 at 22:30

  Wat leuk, de tweede namen van mijn dochters zijn Naomi en Hannah 🙂

 • Reply
  Christine
  2 december 2018 at 15:16

  Dat Emma van Immanuel afkomstig is wist ik niet! Weer wat geleerd 😉 Mijn neef heet Immanuel, God met ons.. ik heb dat juist altijd een hele mooie naam gevonden! Alleen weigert mijn oma hem zo te noemen, voor haar is hij Imme.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd