Mamakeuzes #9 Kraamfeest of kraamvisite?

Je ziet steeds vaker dat er gekozen wordt voor een kraamfeest in plaats van kraamvisite aan huis. Bij Naomi hebben wij zo goed als iedereen aan huis gehad en zelfs binnen de 6 weken zoals op het geboortekaartje stond. Ik zag het namelijk niet zitten dat mensen dan na 3 maanden nog komen, dus ook dit keer komt dat weer op het geboortekaartje. Of…. gaan we toch voor een kraamfeest? Ik zette de voor- en nadelen op een rijtje.
Kraamfeest
Je kunt dan helemaal uitpakken! Dat lijkt mij ergens wel heel tof. Een ruimte huren, helemaal mooi aankleden in stijl, lekker taart en hapjes. Een leuk feestje. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik geen zin heb om dat nu al langzaam aan te organiseren. En uit handen geven? Dat zou ik al helemaal niet willen. Er zitten wat mij betreft voor- en nadelen aan. Het is fijn dat je iedereen in één keer over de vloer hebt. Je kunt daarnaast een datum kiezen die wat verder weg is, zodat je helemaal kunt herstellen en je je dan op en top voelt. Het nadeel vind ik wel dat je lang niet iedereen persoonlijk kunt spreken. Mensen hebben met aandacht een cadeautje uitgezocht, willen de baby graag zien en ze komen ook speciaal voor jou én vooral die lieve baby. Ik wil dan iedereen ook de aandacht geven die ze verdienen. Daarnaast is het ook enorm druk in één keer, dus ook heel veel prikkels voor onze zoon. Naomi was daar best gevoelig op als baby, dus dan was één keer per dag kraamvisite van maximaal een uurtje meer dan genoeg.

Kraamvisite
Ik vind kraamvisite persoonlijk en intiem. Ik kon zelf bepalen wanneer mensen mochten langskomen. Doordeweeks of in het weekend, dat maakte ons niet zoveel uit. Het maximaal aantal personen dat we ontvingen waren 10 en dat waren collega’s van Stephan die hier niet vlakbij wonen. Dat was op een avond en eigenlijk heel ideaal. Verder kwamen mensen toch vaak met zijn twee of vieren en dan had je ook echt de aandacht voor ze. Je kon ze daadwerkelijk persoonlijk bedanken voor hun cadeau. Ik weet tot op de dag van vandaag van zeker 80% van de mensen wat ze hebben gegeven. Echt? Ja echt! Daarnaast vond ik het fijn om af en toe iemand over de vloer te hebben. Ik zat daar toch maar hele dagen met een baby, ook al belde ik wel iedere dag even met mijn moeder en vriendinnen.

Kraamvisite it is!
We gaan dus gewoon weer voor kraamvisite. In de kraamweek vond ik het fijn dat de kraamverpleegster er was. Echter hebben we toen alleen mensen ontvangen die heel dichtbij ons staan. Ouders, broers, schoonzussen en vrienden. Ik vond dat heel fijn toen. Misschien dat het nu anders is en willen we voornamelijk echt met zijn viertjes zijn. Dat zien we tegen die tijd wel, dan houden we bezoek in de eerste week gewoon wat meer af. Mezelf kennende wil ik graag mijn familie en vriendinnen zien!

Wat heb jij gedaan? Kraamvisite of een kraamfeest?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  23 april 2017 at 06:29

  Kraamvisite. Ondanks dat ik het soms zat was, vind ik dat het netste naar mijn vrienden en familie toe. Anders is het stervensdruk in één keer en hebben wij eigenlijk voor niemand tijd. Dat vind ik onpersoonlijk.
  Nicole onlangs geplaatst…Uitslapen? Dat zit er niet meer in!My Profile

 • Reply
  Nicole
  23 april 2017 at 07:29

  Wij doen beide.. Er zijn dierbaren die dicht bij ons staan die natuurlijk op kraamvisite mogen komen. Maar die bepaalde mensen die je liever niet over de vloer hebt maar waarbij t wat verplicht is? Oh dat vond ik vreselijk! De vorige keer lag m’n dochter tot een maand in zkh en kwam er na een half jaar nog visite. Kon ook niet anders ivm haar herstel en de mijne ook. Zag er telkens weer zo tegenop. Dus wij doen naast gewoon kraamvisite ook een kraamborrel. Lekker thuis, niet al te groots maar wel zodat we bepaalde mensen in een keer hebben. Plus aangevuld met leuke mensen natuurlijk haha
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #42 | Pasen en verjaardag!My Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  23 april 2017 at 12:39

  Ik zou de volgende keer ook een kraamfeest geven. Voor verre familie en collega’s enzo, dan hebben we die ook gezien en zij de baby. Natuurlijk zijn mensen ook nog thuis welkom, maar het lijkt me gewoon erg leuk om te doen. Met grote taart en heel veel gezelligheid. Beetje bruiloft 2.0 haha ik zie het al helemaal voor me. Oh ja. Eerst maar een baby maken in mijn geval
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Week overzicht – Week 16 – Pasen, Nijntje Museum en een babyMy Profile

 • Reply
  Lisanne
  23 april 2017 at 15:43

  Kraamfeest! Hoewel het in onze situatie ook niet echt anders kan! Bij Mees ook gedaan, directe familie thuis ontvangen en na een week of 6 een kraamfeestje van 3,5 uur lang. En moet zeggen dat ik eigenlijk wel bijna iedereen gesproken heb en Mees de hele tijd geslapen heeft 😉
  Succes met de laatste loodjes.
  Lisanne onlangs geplaatst…Sport Benefiet EvenementMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd