Mamakeuzes #6 Een ledikant of wieg voor je baby?

Het is alweer een tijdje geleden dat er een mamakeuze online kwam. Vandaag laat ik jullie weten wat onze keuze is wat betreft zijn bedje. Bovenstaande foto is onze lieve Naomi op de foto in haar maatje 44. Zo klein!


De meningen zijn hierover enorm verdeelt namelijk. Je hebt naast de keuze voor een ledikant of wieg, ook de keuze voor een co-sleeper. Dat is een bedje die direct tegen jouw eigen bed staat met een opening aan jouw kant, zodat je echt samen slaapt als het ware. Dat is niets voor ons en dat leg ik heel kort uit. Onze huidige slaapkamer is niet groot, daar past geen enkel bedje naast, zelfs geen wieg. Naomi heeft de eerste week in de kinderwagenbak gelegen, zodat ze toch bij ons lag. Echter kon ik absoluut niet slapen van de geluidjes. De kinderwagen verschoof daardoor steeds verder naar de gang, tot ze uiteindelijk in haar ledikant is gaan slapen. Een mega groot bed voor zo’n klein mensje. Wil je meer weten over co-sleeping, er zijn genoeg artikelen te vinden online. Ik ga vandaag alleen in op de keuze voor een wieg of ledikant, want dat is de keuze die wij moeten maken.

Ledikant
Zoals je net kon lezen vond ik het een mega groot bed voor Naomi. Ze lag helemaal niet knus, ze verdween bijna in het bedje, zoals je op de foto hierboven wel kunt zien. Ik had daar van tevoren nooit heel diep over nagedacht. Ik keek gewoon naar een leuk kamertje. Een wieg zou toch niet passen bij ons en daar zou ze snel uitgroeien, dus dan moesten we een wieg en een ledikant aanschaffen. Een ledikant doen ze 2-3 jaar mee en dat klonk in mijn oren wel goed. En zo maakten we de keuze voor een ledikant. Toen ik haar zo zag liggen had ik wel een heel klein beetje spijt dat wij geen wieg hadden. Zo’n heel klein meisje in een enorm bed. Niet knus, terwijl ze nog niet eens een week uit mijn knusse buik was. Achteraf voelde dat toch niet zo fijn.

Nu dan een wieg?
Ja, absoluut! Een prachtig, knus wiegje voor onze kleine man. Ik zie hem al liggen, in plaats van in zo’n groot ledikant. Dat moet een veel meer geborgen gevoel geven en zo’n 5 á 6 maanden in een wieg moet lukken. Uiteraard afhankelijk van de grootte van onze zoon. Daarna krijgt hij gewoon Naomi’s ledikant, want die verhuisd mee. De wieg komt in eerste instantie op onze kamer, want dat past in onze nieuwe slaapkamer. Wie weet kan ik nu wel gewoon slapen met al die schattige geluidjes. Als dat niet lukt, dan kan hij naar zijn eigen kamer en gebruiken we onze babyfoon, zodat we hem kunnen zien. Hij ligt dan sowieso geborgen in een wieg en dat vind ik belangrijk. De overstap naar een ledikant komt na een half jaar dan weer!

Zoveel keuze
Er zijn zoveel soorten wiegjes, daarin is veel meer keuze dan in een ledikant heb ik het idee. Je hebt wiegjes die lijken op ledikantjes, maar ook wiegjes die lijken op een mandje. Dat laatste vind ik echt geweldig, want die kun je overal mee naar toenemen! Ik laat jullie kennismaken met een prachtig wiegje, waar ik verliefd op ben geworden. Het wiegje draagt de Marokkaanse naam Isra, dat betekent nachtelijke reis. Ik vind het een schitterende betekenis, daar moet hij toch wel lekker in slapen?!

16130088_1864202837170470_1622369152_oLinaLeaf is dit mooie bedrijf die de wiegjes laat produceren. Zij heeft haar hart op de goede plaats. Petra en haar man liepen in Marokko in de zomer van 2009 en daar vertellen ze over: “Wij zagen twee vrouwelijke ambachtslieden met de hand wiegjes vlechten. Het ambacht, materiaal (palmbladeren en bamboe) en vormgeving trok direct onze aandacht. Wij waren verliefd en hebben met liefde een wiegje gekocht en zelf met hippe eigentijdse stof bekleed. Onze dochter heeft de eerste maanden na haar geboorte, zoals veel baby’s, op verschillende plekken geslapen en gelogeerd. Zij sliep dichtbij ons op de slaapkamer, op haar eigen babykamer, bij opa en oma of bij familie en vrienden als wij bij hen op bezoek waren, maar wel altijd in haar eigen wiegje. Heerlijk veilig, vertrouwd en beschut met eigen geluidjes en geurtjes waardoor ze makkelijk in slaap viel. Wij hebben hierdoor ervaren dat een uitgeruste baby een blije baby is! Van deze voordelen moeten alle ouders kunnen genieten.”

Ons bewuste wiegje
Wiegje Isra is het wiegje dat op dit moment voor mij gemaakt wordt. Ik vind het geweldig dat Stephan en ik deze gekregen hebben inclusief de wiegstandaard van LinaLeaf, ziet hij er niet gaaf uit? Ons bewuste wiegje, gemaakt in Marokko speciaal voor onze zoon. Ik vind het bijzonder dat Petra en haar man de alleenstaande moeders, zonder werk, in Marokko willen helpen.  De naam LinaLeaf Bewust wiegje hier en daar is geïnspireerd door het materiaal van het wiegje en het doel dat zij nastreven. De wiegjes zijn gemaakt van gedroogde bladeren (Leaf) van de dadelpalm (Lina, is de omschrijving van de zachte zoete smaak van dadels). Zij hebben de dames opgeleid om ook de hippe wiegbekledingen te kunnen maken. Zo worden zij voorzien van een eerlijk inkomen en wordt je wiegje een bewust wiegje hier en daar!

Zoveel keuze
Toen ik een wiegje uit mocht kiezen was dat nog niet zo makkelijk hoor. Je hebt namelijk de keuze uit behoorlijk wat stoffen. Alle wiegjes met de bekleding kun je hier vinden. Hou je van lief klassiek, stoer contrast of van hip en retro? Dan zit er sowieso iets voor je tussen. Je kunt ook nog extra bekleding bijkopen als je dat wilt, dat mag uiteraard ook een andere stof zijn, zodat je af kunt wisselen. Ik vind de blauwe bekleding met de witte sterren heel gaaf. Ik zie onze zoon al helemaal liggen in zijn heerlijke mandje. Een mandje dat we overal mee naar toe gaan nemen. Wiegje Isra, komt heel snel onze kant op. Uiteraard laat ik in een later artikel, als de babykamer klaar is, foto’s zien met ons wiegje. Zoals ik eerder schreef, hebben wij wiegje Isra gekozen. Is hij niet fantastisch?!Naamloos

Prijzig of niet?
De wieg wordt geleverd inclusief wiegmatras van 4cm dik, met een kern welke geschikt is voor baby’s. De wiegmatras is voorzien van een 100% katoenen, afneembare en wasbare wiegmatrashoes. De prijs bedraagt: € 119,95. Hij wordt dus exclusief de standaard geleverd. De prijs daarvan bedraagt: € 65,00. Wil je extra wiegbekleding dan kost dat € 59,95. Je betaalt pas bij ontvangst. Goedkoop is het niet, maar vergeet niet dat je wieg gemaakt wordt in Marokko en dat je de vrouwen daar helpt om een leven op te bouwen met hun eigen kind(eren) zonder partner.

Hebben jullie voor een ledikant of wieg gekozen? Of hebben jullie een co-sleep bedje?

In dit artikel zijn gekregen producten verwerkt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Simone
  9 februari 2017 at 08:56

  Ik vind het een heel mooi wiegje! Ik had precies hetzelfde toen Mirthe geboren was. Dat ‘oh, dit bed is toch wel heel belachelijk groot voor zo’n kleintje gevoel’. En ik wil het daarom ook anders doen mochten wij ooit een tweede mogen krijgen. Co-sleeping lijkt mij wel heel fijn.
  Simone onlangs geplaatst…Je kop in het zand, de beste tactiek?My Profile

 • Reply
  Jeanine
  9 februari 2017 at 10:00

  Mooi wiegje hoor met een goed verhaal!
  We hebben een familie wieg waar mijn moeder en ik allebei zelf als baby in hebben gelegen. Luuk heeft eerst 4 maanden naast ons geslapen en toen nog een poosje op zijn eigen kamer in de wieg. Ik denk dat het straks met onze dochter weer hetzelfde gaat.. vind een ledikantje gelijk ook nog zooooo groot..

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  9 februari 2017 at 18:02

  Wij hebben het wiegje waar ik in gelegen heb bij Emily gebruikt. Even opknapt met een likje witte verf en hij kon gebruikt worden . Mijn oma heeft het hemeltje en de rand bekleden zelf genaaid dus hij is weer helemaal up to date en echt een familie stuk
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…End of an era. Vloeken.My Profile

 • Reply
  Nicole
  9 februari 2017 at 19:28

  Wij hebben zowel een wieg (tweedehands) als een ledikant en willen graag een cosleeper. Onze kamer is net groot genoeg voor een wieg of cosleeper naast het bed. De wieg die wij hadden bij fay kocht m’n schoonmoeder op marktplaats en knapte hem op. Maar met al t kant enzo wel echt iets voor een meisje.. Dus voor onze zoon willen we sowieso een ander wiegje of een cosleeper..
  Nicole onlangs geplaatst…5x favoriete peuter liedjesMy Profile

 • Reply
  Josefien
  9 februari 2017 at 21:27

  Wij hadden een wieg die al jaren in de familie van mijn vriend is (heeft hij zelf ook in gelegen en is door zijn vader gemaakt). Die is wel wat groter dan de wieg die jullie hebben; daar gaat jullie zoon geen 6 maanden in passen denk ik…
  Onze zoon heeft nooit bij ons op de kamer geslapen, en we hebben ook nooit een babyfoon gehad. Hij was gezond en voldragen en wij hadden alle vertrouwen dat alles goed zou gaan. Nooit een babyfoon in huis gehad trouwens.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd