Mamakeuzes #4 Help, duowagen aanschaffen of niet?

Alweer de vierde in de reeks: Mamakeuzes. Wat een keuzes moet ik toch maken tijdens de zwangerschap en de een is makkelijker dan de ander. Zo ben ik er echt nog niet uit wat betreft het aanschaffen van een duowagen.

De meningen zijn enorm verdeelt. De een is blij met zijn duowagen en zou absoluut niet zonder kunnen. De ander heeft spijt van de aanschaf. Tja…. wat doe je dan? Wij hebben een prachtige Mutsy 4rider lightweight, daar kun je ook geen duowagen van maken. Dan zijn er verschillende opties die ik heb bedacht, waardoor in mijn ogen geen duowagen nodig zijn:

 1. Van een goede vriendin heb ik een kidsit geleend. Zo’n meerijd plankje waar Naomi op kan zitten. De baby kan dan in de kinderwagenbak, terwijl Naomi mee kan rijden. Gaat ze dat doen? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee, maar als je het niet probeert, dan weet je het niet toch?
 2. Ik wil de baby fanatiek gaan dragen. Dat zou betekenen dat ik prima met twee kids op pad kan naar het dorp. De baby in mijn doek of in mijn draagzak en Naomi gewoon in de kinderwagen. Binnenkort komt er een artikel online over waarom ik zo graag wil dragen..
 3. Als Stephan en ik met de kids op pad gaan, kan Naomi in de buggy en de baby in de kinderwagenbak. Ook dan hebben we dus geen duowagen nodig, want die buggy is er al en neemt nauwelijks ruimte in.

Maar dan…..

Verschillende mensen in mijn omgeving hebben een duowagen. Zo kwam er laatst op Facebook een bericht langs in een mamagroep waar ik lid van ben, met dezelfde vraag. Een duowagen, is dat handig of niet? Ik las veel positieve reacties en dan komt er toch ook twijfel… Ik vind het een behoorlijke aanschaf, zeker omdat ik niet weet hoe Naomi over een half jaar is. Een nieuwe zou het sowieso niet worden, maar ook tweedehands zijn ze nog vrij prijzig. Ik zou dan de voorkeur hebben voor een wagen naast elkaar, want de kinderen boven elkaar vind ik geen prettig idee. Verder dan ook een wagen die prima door een normale deur past en dat kan ook niet met iedere duowagen. Ik ben gewoon niet overtuigd van het nut van een duowagen. Ons gevoel zegt: niet nu al aanschaffen, maar eerst proberen op de manieren die ik hierboven beschreef.

Ik ben benieuwd naar jullie advies! Wat zouden jullie doen of waar hebben jullie voor gekozen?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Jolanda Bellekom
  9 januari 2017 at 08:13

  Wij hebben een plankje aan de joolz voor Jurre en dat gaat hartstikke goed. Verder heb ik Loïs gedragen als ik wist of dacht dat Jurre het niet lopend zou redden. Maar Jurre was natuurlijk wel al 2,5.

 • Reply
  Liess
  9 januari 2017 at 11:48

  Ik denk dat ze groot genoeg is om op een meerijplankje te kunnen. Je hebt ze ook waar ze gewoon op zitten hé.

  Ik ben ook voor een 2ehands duo wagen aan het kijken, bram is straks pas 15 maanden dus die heb ik dan echt wel nodig

 • Reply
  Wilmaaa
  9 januari 2017 at 19:33

  Yarah mag ook op een plankje 😉 Ook wil ik graag veel een draagzak gebruiken zodat Yarah gewoon veel in de buggy kan. Lijkt me wel handig 😉 De praktijk zal het alleen leren, haha!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…2017 wordt mijn jaarMy Profile

 • Reply
  jodi - liefthuis
  9 januari 2017 at 20:44

  Yvette heeft een duowagen en zegt dat het de beste aankoop ever is. Ik denk ook dat ik voor een duowagen zou gaan. Maar dan wel een boven elkaar. Ik zie die bij veel mensen voorbij komen en het lijkt me ideaal.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…SLIK…Verlamming of als ze geluk had alleen een spasme…My Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  9 januari 2017 at 20:59

  Ik zou voor dragen kiezen. Mij lijkt zon wagen waar ze boven elkaar zitten nog wel handig, naar zo ene naast elkaar is zo breed dat me dat niet zo handig lijkt met boodschappen doen.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Emily 18 maanden update. Al Anderhalf jaar!My Profile

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  10 januari 2017 at 02:12

  Ik ben echt heel hoogzwanger en we weten het nog steeds niet. Morgen gaan we toevallig zo’n plankje kopen om te proberen of ons zoontje daarop wil staan. Misschien ook maar gelijk een draagdoek erbij. En dan maar kijken of ik ooit nog boodschappen kan doen in m’n eentje haha
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Heerlijk, plannen maken voor de zomervakantie!My Profile

 • Reply
  Volgmama
  15 januari 2017 at 14:43

  Sommige vind ik er groot en lomp uitzien. Ik heb er helaas geen ervaring mee. Voordat je er een koopt is het handig om te kijken of die ook in de kofferruimte van je auto past.
  Volgmama onlangs geplaatst…Proefkamperen op de VakantiebeursMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd