Mamakeuzes #3 Willen wij het geslacht wel of niet weten?

Vinden jullie ook niet dat je heel wat keuzes moet maken? Vandaag weer zo eentje. De mensen die ons kennen weten dat wij het geslacht niet wilden weten bij Naomi. Ik was er stellig van overtuigd dat het een jongen was, boy I was wrong. Ook dit keer ben ik ervan overtuigd dat het een jongen is en daarom denk ik des te meer dat het toch een meisje is. Gek hoe je hersenen werken. Het maakt natuurlijk totaal niet uit, maar toch ga je wat bakerpraatjes lezen en theorieën erop naslaan. De bakerpraatjes en theorieën bij Naomi waren wisselend. Er kwam geen echte winnaar uit de bus. Hoe zit dat nú eigenlijk? En de grote vraag is: willen wij het nu weer niet weten of toch wel? Je komt er vandaag achter!

Het is voor sommigen helemaal geen moeilijke keuze. De redenen waarom iemand het wel of niet wil weten zijn uiteenlopend. Wij vonden de verrassing gewoon heel leuk, ondanks dat ik wel nieuwsgierig was bij Naomi hoor. Sommigen vinden het handig om te weten voor het kamertje, de kleertjes et cetera. Anderen willen het weten, omdat ze er dan meer gevoel bij krijgen. Het juist niet weten, omdat je dan in ieder geval minder kleertjes gaat kopen. Immers is er qua neutrale kleding niet zo heel veel tofs te vinden. Wat de reden ook is dat je het wel of niet wilt weten, gelukkig kunnen we kiezen wat we willen.

Wat zeggen de theorieën?
Volgens de NUB-theorie zou ik een zoon krijgen. Tenminste ik kan het echt niet zien, maar iemand op Instagram deelde ik enkele weken geleden onder mijn echofoto: voor 80% een jongen volgens de NUB. De chinese geslachtskalender zegt overigens ook dat we een zoon krijgen, maar dat zij diezelfde kalender ook over Naomi en dat is toch echt een meisje. Je kunt het ook uitrekenen met behulp van een rekensom: begin met 49 en tel de maand van je laatste menstruatie erbij op (49 + 8 (augustus) ) = 57. Trek de leeftijd van de moeder daarvan af 57-26= 31 . Is de verjaardag langer dan een half jaar geleden, dan tel je er 1 bij op. Ik was jarig in november, dus dat was voor de conceptie langer dan een half jaar geleden. 31+1=32. Trek nu 1 af en dan 2 en dan weer 1 en dan weer 2 tot dat niet meer kan. De uitkomst is 0 en dat is een even getal. Uitkomst: meisje.

De bakerpraatjes
Hoog dragen (meisje) of laag (jongen)
Ik draag laag, voor zover je dat in dit stadium van de zwangerschap echt kunt zeggen. Uitkomst: jongen.

Buik naar voren (jongen) of in de breedte (meisje)
Ik vind dat ik een puntbuik heb, dus draag naar voren. Uitkomst: jongen.

Ochtendmisselijkheid of de hele dag misselijk (meisje) of fluitend het eerste trimester door (jongen)
Overgeven, misselijk, overgeven, misselijk. Zo kwam ik de dagen door, tot ik medicijnen kreeg. Uitkomst: meisje.

Haar slap, dun en een pukkelige huid (meisje). Haar voller dan ooit en glanzender (jongen)
Mijn haar is heerlijk vol en glanst ook meer. Uitkomst: jongen.

Zoet (meisje) zuur of zout en rare combinaties (jongen)?
Tja, deze vind ik wat lastig. Ik heb met name wel trek in zout eten, maar dat komt omdat ik sowieso altijd wel van hartig hou. Echt rare combinaties heb ik niet hoor. Uitkomst: Uitkomst: jongen.

Slaap je op je rechter- (meisje) of op je linkerzij (jongen)?
Ik slaap niet per se op één zij. Ik wissel heel vaak, maar ik lig wel het lekkerst op links. Uitkomst: jongen.

Voor- (jongen) of na de eisprong (meisje) bevrucht?
Exact weten doe ik het niet, maar op basis van mijn berekening zou het voor de eisprong zijn geweest. Uitkomst: jongen.

Een broertje voor Naomi volgens de bakerpraatjes en theorieën dus. De vraag is willen we het nu wel of niet weten? Had dat mij een aantal weken geleden gevraagd en mijn antwoord was “nee”. Ik had ook deze zwangerschap niet de behoefte om het te weten en Stephan ook niet.

Toch wel of niet?
Er kwam een verandering. Ik maakte mij zorgen om ons kindje, door wat mijn zwager en schoonzus meemaakten met hun eigen dochter. Zij leefde niet meer in de buik. Dat raakte mij zo diep, dat ik meteen in de stress schoot. Ik maakte een afspraak bij de verloskundige om naar het hartje te luisteren en kreeg een hele echo. Ik zag een druk bewegend kindje en terwijl de tranen over mijn wangen rolden, mijn zwager en schoonzus hadden dat immers de dag ervoor niet gezien, voelde ik zo sterk dat ik wilde weten of ik een zoon of een dochter draag. Ik kan dat gevoel niet uitleggen, maar het was er ineens. Ik vertelde het Stephan, maar ik zei nog: joh, wie weet denk ik er over een week weer anders over hoor, blame it on the hormonsters. En toen… toen zag ik Noa liggen in een rieten mandje in het ziekenhuis. Alles erop en eraan. Een prachtig meisje met oogjes, oortjes, handjes, voetjes, vingers, teentjes en een lief klein neusje. Ze was ook echt een meisje, aan haar hele gezicht en houding kon je dat zien. Bij thuiskomst voelde ik nog sterker dat ik wilde weten of Naomi een broertje of een zusje krijgt. Een neefje of nichtje voor lieve kleine Noa. Maar dan moet Stephan het ook willen.

Wel weten!
Ik ben ervan overtuigd dat ik nóg meer een band ga krijgen met dit kindje als ik het geslacht weet. Nog meer, heb je dat nu niet dan? Jawel, maar het is anders dan bij de eerste zwangerschap, tenminste ik ervaar dat zo. Ik was toen heel erg bezig met van alles en nog wat omtrent de baby. Denk aan alle aankopen die we nu dus niet hebben, omdat er nog zoveel is. Daarnaast word ik geleefd door de dreumes die in huis rondloopt. Ik geniet enorm van mijn groeiende buik en de bewegingen die steeds vaker op een dag te voelen zijn. In de avond een extra geniet moment op de bank als ik mijn hand op mijn buik leg. Is het een hij of een zij die reageert op mijn hand? Ik wil het weten! Voor Stephan hoeft het nog steeds niet per se, maar hij wil dat ik mij goed voel deze zwangerschap en daar hoort het geslacht weten voor mij nu ook bij. Wat een lieverd heb ik toch he! Over twee weken weten we het geslacht. Dit delen we eerst met onze dierbaren en dan deel ik het uiteraard ook hier op de blog! Er komt geen hele gender reveal party, hoewel ik het tof vind bij een ander, wij zijn daar niet zo van 😉

Wilde jij het geslacht weten? Wat zegt jouw gevoel bij ons tweede kindje? Klik onder de foto op de optie van je keuze te maken: zoon of dochter. Ik ben ontzettend benieuwd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De afbeelding bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Tips voor Papa's
  2 januari 2017 at 07:41

  Wij waren bij beide zwangerschappen veel te nieuwsgierig. Daarnaast was ik er heilig van overtuigd dat de 2e een meisje zou zijn. B wist daarentegen zeker dat we weer een jongen gaan krijgen. Kortom we wilden het graag weten (en vrouwen blijken weer gelijk te hebben…)
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Jaaroverzicht 2016My Profile

 • Reply
  Anne
  2 januari 2017 at 08:24

  Bij Nore wilde ik het niet weten. Inderdaad om de verassing. Als een 2e ons gegund is wil ik het wel weten. Gewoon omdat het praktisch is maar ook omdat het me leuk lijkt het wel een keer weten! Ik snap je keuze heel goed. Spannend!
  Anne onlangs geplaatst…Dag huis.My Profile

 • Reply
  Anne
  2 januari 2017 at 08:24

  Eencellige is ‘wel een keer’ . Mijn autocorrectie slaat op hol geloof ik ..
  Anne onlangs geplaatst…Dag huis.My Profile

 • Reply
  Marieke
  2 januari 2017 at 08:42

  Mooi die bakerpraatjes. Alles wat er bij staat kan ik zo’n beetje ontkrachten. Ik had namelijk twee bijna gelijke zwangerschappen. Enige verschil waren de cravings. Bij Luca waren dat perenijsjes en mandarijnen, bij Giulia at ik het liefste patat en andere vette dingen.
  En voor wat betreft het geslacht, ik had dat ook wel een beetje. Beleefde de tweede zwangerschap heel anders dan de eerste.
  Ik ben benieuwd of je goed zit met je gevoel dit keer.
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #1My Profile

 • Reply
  Nicole
  2 januari 2017 at 08:59

  Ik wist natuurlijk al dat je het nu wel wilde weten.. Maar wat het wordt? Ik gok een jongetje! Al is t maar omdat we dan beide een jongetje hebben haha.. Bij ons was er nooit twijfel of we het wel of niet wilden weten.
  Nicole onlangs geplaatst…Goed voornemen: gezond broodbeleg (+winactie)My Profile

 • Reply
  Charlotte
  2 januari 2017 at 10:21

  Ik kan me je gevoel wel voorstellen hoor! Ik wilde het beide keren heel graag weten. Bij mijn eerste zwangerschap wachtte ik braaf tot 20 weken maar dit keer hebben we eerder een geslachtsbepaling laten doen. Ik was te nieuwsgierig haha.
  Charlotte onlangs geplaatst…OOTW: Dit droegen wij met oud & nieuwMy Profile

 • Reply
  Leonie
  2 januari 2017 at 10:26

  Oh, zo spannend! Ik ben heel benieuwd. Wij hebben met 15 weken een pretecho laten doen omdat we ’t zo graag wilde weten. En wij vierden een Gender Reveal Party; dat was ontzettend leuk.
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra is 5 maanden oud!My Profile

 • Reply
  Nicole
  2 januari 2017 at 10:48

  Wij wilden het zeker wel weten, ik ben daar veel te nieuwsgierig voor haha. Met Spencer wisten we het met 15 weken en deze keer met 20 weken. En ik gok op een jongen voor jullie 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Op naar het peuterbed!My Profile

 • Reply
  Judith
  2 januari 2017 at 14:05

  Wij wilden t bij allebei beslist niet weten (stel dat ze t toch fout hebben….) ik was er van overtuigd dat de tweede een meisje werd, iedereen om ons heen trouwens ook, alle bakerpraatjes en gevoelens zeiden een meisje…. maar we hebben toch echt twee echte kerels!

  • Reply
   Angela
   2 januari 2017 at 14:08

   Je moet inderdaad wel een slag om de arm houden, want je weet het nooit 😉 Maar wij zijn niet het type dat een heel babykamertje blauw of roze maken. Aangezien we ook nog veel neutrale babyspullen van Naomi hebben, zoals dekens en dergelijke, komt dit er ook niet nieuw.

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  2 januari 2017 at 15:48

  Jongen jongen jongen. Ik denk een jongen. Super leuk deze theorien en bakerpraatjes getest
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Nog even terugkijken….Mijn domste en slimste momenten van 2016…en nog veel meer…My Profile

 • Reply
  Anja
  2 januari 2017 at 19:57

  Heel spannend voor jullie. Ik wilde het in beide gevallen niet weten, maar was er rotsvast van overtuigd dat de eerste een jongen zou zijn en de tweede een meisje. Moederinstict had gelijk 🙂 Ik kreeg eerst een jongen en 2,5 jaar later een meisje. De bakerpraatjes gingen hier compleet niet op.

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  2 januari 2017 at 21:12

  Super leuk zo met de bakerpraatjes! Ik zou het bij een tweede ook weer niet willen weten, maar ik kan me het in jullie geval goed voorstellen. Ik denk toch een meisje, de foto’s die je van Naomi deelde toen droeg je ook lager. maar het zegt nog allemaal niks
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Gelukkig nieuwjaar!!My Profile

 • Reply
  Willemijn
  2 januari 2017 at 23:13

  Oeh spannend! Als ik iedereen en alle bakerpraatjes moest geloven, zouden we een jongen krijgen. Maar we krijgen toch echt nog een meisje 🙂

 • Reply
  Daisy Dingen
  4 januari 2017 at 02:58

  Ik wilde het heeeeel graag weten,maar iedere keer als we voor een echo gingen lag Emma er precies zo voor dat we het niet konden zien. Uiteindelijk hoorde ik het bij 31 weken 😀
  Daisy Dingen onlangs geplaatst…December of druktember?My Profile

 • Reply
  Tessa
  8 januari 2017 at 22:01

  Tja, die bakerpraatjes…. Je hebt simpelweg 50% kans, haha. Wat heftig van je zwager en schoonzus! Ik kan me voorstellen dat dat je keuze beïnvloedt. Zelf wilde ik het ook weten, niet vanwege de praktische kant maar eigenlijk precies om wat jij zegt. Ik wilde in alle onzekerheden die een zwangerschap meebrengt alles wat wel te zien en vertellen was ook weten. En het bevorderde zeker de band met mijn jongetje in mijn buik.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd