Mama vertelt: Wilma, mama van Yarah

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Wilma vulde de vragen in.

Hoihoi, mijn naam is Wilma en ik ben de mama van Yarah. Yarah is bijna 1,5 jaar en ik ben 22 jaar oud. Ik ben elke dag lekker thuis met mijn meisje, blog veel op www.wilmaaa.nl (een mama-lifestyle-fashion blog) en ben pas begonnen met de avondopleiding kapper. Ook ben ik getrouwd met Michiel, mijn jeugdliefde en daar ben ik nog steeds erg verliefd op!

IMG_1691

 

 

 

 

 

 

 

 
Gave foto van samen he!? Zo mama, zo dochter. Twinning it is!

Heb je lang moeten wachten op je kindje?
Niet echt. Ik slikte de pil en toen ik stopte was ik na vijf maanden was ik zwanger. Het duurde dus wel even, maar ik denk dat ik moest ontpillen.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst vasthield.
Geweldig, eindelijk mag ik je vasthouden. Wat ben je mooi en je hebt al veel haartjes! Ben je echt een meisje?

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Best een beetje spannend, maar dat kwam allemaal goed. Yarah had alleen haar ritme omgedraaid, dus veel slapen deden we niet 😉

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Life changing. Het verandert je leven best wel. Op een goede manier hoor! Je moet nu gewoon overal in de eerste plaats aan je kindje denken en dat is wel de grootste verandering denk ik.

Wat is je mooiste herinnering uit je jeugd?
Het geborgen gevoel als mijn moeder mij instopte in bed.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Ik heb best een andere opvoeding als mijn moeder, maar als ik één ding moet benoemen dan is dat liefde en het geloof.

Rust reinheid en regelmaat? Waarheid voor jou of onzin?
Alles klopt, alleen de regelmaat niet altijd. Er word aan gewerkt hoor, haha!?

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Absoluut dezelfde, alleen met meer verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb nu wel een kindje om voor te zorgen en ik wil nog heel lang mama van haar zijn.

Als je moet kiezen: Joggingspak of strak in de kleren?
Hihi, strak in de kleren hoor. Ik hou enorm van kleding, dus dat vind ik alleen maar leuk. Een mama kan ook hip zijn =)

Wat is er veranderd sinds je moeder bent?
Ja best wel veel. Een kindje om liefde aan te geven en voor te zorgen 24 uur per dag. Liefde van je eigen kindje krijgen is prachtig. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk, Yarah slaapt bijvoorbeeld nog steeds niet door. Dat mag van mij wel gauw veranderen, haha!

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Geen denk ik, alles was mooi en prachtig. Het was het verleden en die koester ik. Geef mij maar mooie plannen voor de toekomst.

Als je moet kiezen: Newbornshoot of cakesmash?
Beide bij Yarah niet gedaan, maar een volgende keer zou ik wel heel graag die newbornshoot doen. Dat lijkt me zo mooi!

Wat is de mooiste herinnering aan je moeder?
Wat ik net ook vertelde, dat ze me instopte in bed. Dat as altijd erg liefdevol.

Hoe wil je dat je kindje jouw zal herinneren?
Als een lieve en vrolijke mama, een tikje gek en altijd in voor een leuke spontane actie. Een mama die er altijd voor haar was en zag hoe het met haar kind ging.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder?
Vrij zijn, ik geef er bijvoorbeeld niks om als Yarah zand over zichzelf heen gooit of lekker in een plas regen gaat zitten. Ik vind het enorm grappig en dan trek ik toch gewoon even andere kleertjes aan? Verder veel liefde geven en er altijd voor je kindje zijn. Als puber denk ik dat je moet proberen los te laten en niets persoonlijk aantrekken. Ze mag best chagrijnig zijn, misschien was haar dag wel niet leuk? Erkenning is fijn.

Wat is volgens jou het ideale leeftijsverschil tussen kindjes?
Haha, wil je wel weten he?! Ik denk 2,5 – 3 jaar. Oud genoeg om het te begrijpen en ook al zelfstandig. Kan al lopen en wat praten, dat is dan wel heel fijn.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Haha, een speen en Yarah zit ook weleens een filmpje te kijken. Dit zou ik echt NOOOIT doen, oeps!

Wat is jouw motto als moeder?
Geniet vooral veel van je kindje(s) Wees niet te druk, die was kan wel wachten. Dat je kindje zo klein is vliegt om.

Dankjewel voor het invullen van de vragen Wilma. Leuk om je nog beter te leren kennen. Laatst hebben we elkaar al in het echt ontmoet met onze meisjes. Wat was dat gezellig. Je bent een leuke, lieve en spontane mama. Yarah mag in haar handjes knijpen met zo’n mama als jij. Ik lees je blogs graag 🙂

Wil jij ook mee doen met deze rubriek? Dat mag ook anoniem! Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com.

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  25 mei 2016 at 06:25

  Haha en toen las ik opeens over mezelf ;p Wat lief, dankje!

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  25 mei 2016 at 10:20

  Leuk om haar antwoorden te lezen!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ik ben social media moeMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd