Mama Vertelt | Maddy, mama van Merel (5), Bram (4) en Emma (7 maanden)

Zo blij met deze meestgelezen rubriek op mijn blog. Iedere week op zondag een Mama Vertelt online. Altijd leuk om te zien hoe andere mama’s in het leven staan, wat zij belangrijk vinden. 

Even voorstellen….
Ik ben Maddy (29). Mama van Merel(5), Bram(4) & Emma(7 maanden). Gelukkig getrouwd met Mark en samen wonen we met ons gezin in een leuk huis in een dorp. Op het moment werk ik niet en ben ik nog thuis bij Emma. Ik heb mijn eigen blog Meer met Mama en daar schrijf ik met veel liefde en toewijding.

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Nee eigenlijk niet. Bij alle 3 de kindjes was ik snel zwanger.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
O wat ben je klein! En meteen ben je op slag verliefd. Ik wist meteen wat onvoorwaardelijke liefde was.

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje(s)?
Heel bijzonder, hoewel het natuurlijk wennen is die gebroken nachten. Ik kon ontzettend genieten op s’nachts de fles te geven en even helemaal alleen te zijn met zo’n klein baby’tje.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Je hele leven verandert in 1 klap. Je moet overal aan denken voor je weg gaat. Wat je afspreekt, wat je doen wilt. Je moet gewoon altijd rekening houden met je kindje. Dus ja dat verandert je leven wel totaal.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Dat is niet één herinnering. Ik heb veel mooie herinneringen; vissen met mijn vader, elke vrijdagmiddag met mijn moeder de stad in en dan bij de Hema een saucijzenbroodje eten, voor het eerst op vakantie met het vliegtuig. Logeren bij mijn opa en oma op de boerderij. Zo kan ik nog wel even door gaan.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Duidelijkheid en duidelijke regels hebben, dan weet je waar je kinderen aan toe zijn. Eerlijkheid duurt het langst. Doe niet iets bij een ander wat jij ook niet leuk zou vinden en wees aardig voor anderen.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Aan de ene kant waarheid, maar aan de andere kant onzin. Natuurlijk is het belangrijk. Ik geloof dat je er alleen ook te ver in door kan willen gaan. Soms verandert er even wat waardoor je iets anders moet doen of waardoor een planning even niet zo loopt. Dan is het prettig als je kinderen er aan gewend zijn dat het soms even wat anders kan lopen en er niet van overstuur raken. Ik denk dus dat het zeker belangrijk is maar dat je het niet moet willen overdrijven.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Ik kan niet ontkennen dat ik veranderd ben. Ik denk dat iedereen dat wel doet. Ik was bedrijfsleider in een kroeg, zou de kroeg overnemen. Ik leefde dus vooral in de avond- en nachturen. Toen onze dochter geboren werd hebben we besloten om de kroeg niet over te nemen. Misschien een stukje verantwoordelijkheidsgevoel, het voelde niet goed. Ik denk dat ik verder als persoon niet heel anders ben. Ik heb nog steeds een sterke eigen mening en doe de dingen op de manier waarop ik denk dat het goed is om te doen.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Als ik het huis niet uit hoef vind ik een joggingpak of een pyjamadag heerlijk. Maar toch kan ik ook genieten als ik mijn mooie outfitje aan heb en mijn haren en make-up mooi gedaan heb.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Eigenlijk alles. We kochten een huis, werden een stuk volwassener. Je bent nu eenmaal een voorbeeld voor je kleine kindje en daar denk je zeker over na.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Ik zou het echt niet weten.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Newborn. Zeker weten!

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
De eerste keer dat ze mijn kindjes zag. Dat is gewoon goud waard.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Een mama waarbij ze altijd terecht konden en altijd kunnen en die er altijd voor ze is. Een moeder die leuke dingen doet maar ook vind ik het belangrijk dat ze weten dat mama ook wel eens streng kon zijn en er regels zijn en normen en waarden. Ik denk namelijk dat ze daar hun hele leven wat aan zullen hebben.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Ik denk dat een goede moeder lief voor haar kinderen is. Tijd voor ze vrijmaakt maar soms wanneer het nodig is, wel streng en rechtvaardig is.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Bij Merel en Bram zit er ongeveer 1 jaar verschil tussen. Ik vond het ideaal, waar mensen zeggen pfoe zwaar hoor, viel me dat eigenlijk best mee. Toen Emma geboren werd was Merel al bijna 5 jaar oud. Dat vond ik een stuk lastiger.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Een tablet halen voor mijn kinderen. Ik vond dat echt onzin, onbegrijpelijk. Maar ja ze gebruiken het zelfs al op school. Dus ja, ook ik ben gezwicht.

Wat is jouw motto als moeder?
Doe alles voor je kind met liefde en wees eerlijk. Soms zijn dat leuke dingen en soms wat minder leuke dingen. Maar als je dingen in eerlijkheid en met liefde doet dan baat dat zeker.

Lieve Maddy,
Leuk om te zien dat je ook op je 24e voor het eerst moeder werd. Ik ook! Al ben jij drie kids rijker en ik twee hihi. Ik ben dus ook zo’n moeder die dat zou zeggen over een leeftijdsverschil van één jaar. Ik moet bekennen dat ik twee jaar verschil best pittig vond in het begin. Zo zie je maar dat iedereen anders is. Dankjewel voor het meedoen, dat je ons een kijkje geeft in hoe jij als moeder de dingen ziet. Blijf bloggen met veel liefde en toewijding. Ik weet hoe fijn het is, want ik geniet er ook van! Geniet van je drie prachtige kids! 

Je kunt Maddy volgen op Instagram via: @meermetmama Wil je op de hoogte blijven van haar blogs? Volg haar dan op Facebook

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maddy
  29 april 2018 at 09:42

  Dank je wel Angela en ook voor je lieve woorden 🙂 ! Heel leuk geworden. Liefs Maddy

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd