Mama vertelt: Linda, mama van Ivy

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Linda, blogster bij Supermammies, vulde de vragen in.

Lieve blogvriendinnetje Linda met haar prachtige dochter Ivy

Lieve blogvriendinnetje Linda met haar prachtige dochter Ivy

Ik ben Linda, mama van Ivy. Ivy is een gezellige kleuter die mij lekker bezig houdt. Het moederschap zie ik echt als een avontuur waar we samen elke dag weer van elkaar leren. Heerlijk genieten kan ik van hoe ze op zo’n jonge leeftijd de wereld al ervaart. Mijn dochter is heel veelzijdig, soms vind ze prinsessen, roze, dansen en alle meisjes zaken leuk. Andere dagen is ze zoet met dino’s en auto’s. Ivy doet naast de basisschool, één keer per week klassiek ballet en ze gaat naar zwemles. Op mijn blog Supermammies deel ik leuke dingen voor kinderen of zaken die het moederschap net iets makkelijker maken. Je kunt mij volgen op: Facebook, Twitter of Instagram!

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
We hadden geen moeite met zwanger worden gelukkig. Ivy had echter wel haast om de wereld te verkennen dus ze kwam een weekje te vroeg. Vond ik natuurlijk niet erg, ik was het allang zat 😉

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen heel veel dacht. Ik was behoorlijk uitgeput van de bevalling die behoorlijk pittig was geweest. Het eerste wat ik dus dacht was dat ik wilde slapen. Toen ik me eenmaal realiseerde wat voor mooi wondertje ik in mijn armen had was ik opslag helemaal verliefd.

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
De allereerste nacht moesten we nog een nachtje in het ziekenhuis blijven. Ivy was wat aan de zware kant en ze wilde haar suiker steeds checken. De eerste nacht thuis vond ik natuurlijk best een beetje spannend. Ik sliep met 1 oog open. Gelukkig was ik kleine kinderen gewend want ik heb 2 veel jongere zusjes en veel op kindjes gepast dus ik wist dat het goed zou komen.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Ik wist ongeveer wat mij te wachten stond dus het was geen shock. Mijn leven heeft het wel volledig veranderd. Ik ben tegenwoordig ongeveer het tegenovergestelde van hoe ik voor het moederschap was, en dat is helemaal prima.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Ik mocht de geboorte van mijn jongste zusje bijwonen, dat was heel bijzonder om mee te maken!

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Ik zou zo 1, 2, 3 niets kunnen benoemen maar ik denk ongemerkt genoeg. Hoe vaak heb je als kind niet geroepen ik ga het later anders doen! Vervolgens ben je je kindje aan het waarschuwen en hoor je je moeder praten.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?

Ik denk dat dit voor kinderen heel belangrijk is, in ieder geval de regelmaat. Ik doe mijn best die ook te handhaven. In de vakanties blijkt dit een iets moeilijkere opgave dan doordeweeks. Ivy gaat altijd netjes op tijd naar bed en we hebben een planbord zodat ze precies weet wat haar te wachten staat en wat ik van haar verwacht.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Dit sluit een beetje aan bij mijn eerdere antwoord, ik ben als mens echt ontzettend veranderd maar zeker in positieve zin. Ik was daarin aan het begin een beetje doorgeslagen. Durfde nog geen wijntje te drinken. Inmiddels heb ik daar een balans in gevonden en ben ik wel lekker mezelf maar een verbeterde versie.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Een joggingpak alleen als ik ga sporten. Voor dagelijks gewoon nette kleding. Al beken ik meteen dat ik wel eens in een joggingbroek Ivy naar school heb gebracht. Ben geen ochtendmens 😉

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Wanneer je moeder wordt veranderd eigenlijk alles. Je hebt vaak andere vrienden, een ander huis. Je loopt er qua kleding anders bij en je wordt meteen volwassener.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?

Ik zou eigenlijk geen enkele dag over willen doen. Het leven loopt zoals het hoort en elke dag en fase heeft weer z’n eigen charmes.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Hm, ik heb zelf geen van beide gedaan. Maar niemand moet aan mijn pasgeboren baby zitten en deze in rare posities op kleedjes leggen enzo..

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Dat we vroeger samen hazelnoten schuimgebakjes gingen halen en lekker kletsen, dat was echt van ons samen ondanks mijn vader en broertje.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Als een toffe en liefdevolle moeder waar ze altijd bij terecht kon.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Ik denk niet dat er een geheim is, iedereen doet zijn best en elk kind is anders. Een kind laten weten dat het geliefd en gewild is. Denk dat dat altijd het belangrijkste is.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Ik wilde nu eigenlijk al weer een kindje hebben. Heb altijd gezegd als het ene kindje naar school gaat is er mooie ruimte voor een volgend kindje. Naar school gaat ze, maar ze zit inmiddels in groep 2.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Haha, leuke vraag ik had hier toevallig een keertje een blog over geschreven en het is zeker de Ipad!

Wat is jouw motto als moeder?
Wat vandaag niet afkomt kan morgen ook nog 😉

Lieve Linda, dankjewel voor het invullen van de vragen. Ik ken je nog niet zo heel lang, maar ik vind je echt een topmens. Je bent zo lekker eerlijk en daar hou ik van. Wat handig zo’n planbord, dat ga ik onthouden. Heel mooi dat je schrijft dat je een verbeterde versie bent van jezelf en ik beaam je motto volledig! Ik lees met plezier je blogs en ik kijk uit naar onze meet in oktober! Liefs

Wil jij ook jouw verhaal delen of de vragen invullen? Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com. Psst… je verhaal delen mag ook anoniem 😉

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  21 september 2016 at 07:37

  Leuk om te lezen! Lieve Linda!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #6 – 20 weken echo!My Profile

 • Reply
  Linda
  21 september 2016 at 07:54

  Leuk stukje geworden 😀 Thanks dat ik mocht meedoen en voor je lieve woorden! Ik heb ook enorm zin in de meeting!
  Linda onlangs geplaatst…OMG, kies gewoon wat!My Profile

  • Reply
   http://www./
   30 december 2016 at 16:40

   I’ve just gotten into FB in the last few months, mainly because my 20th reunion is this October. I won’t friend people I don’t have at least one nice memory of, though. So I doubt I’ll be the most popular girl at the reunion. . .and this time around I’m happy to say. . I just don’t care.

  • Reply
   welche kfz versicherung für fahranfänger
   13 februari 2017 at 20:08

   Arhi organizeaza un mic concurs unde puteti castiga hosting si un domeniu gratis. Pe scurt, vrea sa scrieti un review dar mai bine vedeti la el despre ce e vorba.

 • Reply
  Mama van Dijk
  21 september 2016 at 12:48

  Leuk om te lezen Linda! -x- Mama van Dijk

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd