Mama vertelt: Judith, mama van zoon Robin

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Judith, blogster bij Leesleeslees, vulde de vragen in.


Hoihoi! Ik ben Judith, trotse mama van een zoontje van 3, Robin. Ik woon samen met hem en mijn partner in het Brabantse land. Ik werk in de culturele en educatieve wereld. Dit jaar ben ik een kinderboekenblog gestart:
www.leesleeslees.nl is sinds kort mijn eigen site! Ik blog niet alleen over boeken maar geef ook tips voor voorlezen, digitale media en leuke voorstellingen.
28-september-judith-leest

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?

Nou ik ben net voor mijn 40e nog mama geworden dus haha was niet snel en het proces van zwanger worden heeft zeker wel een maand of 7 geduurd.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
HIJ HUILT NIET GOED HAAL HEM BIJ ME WEG. Dat dacht ik niet alleen, dat schreeuwde ik ook..

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Heel bijzonder want dat was pas na twee nachten zonder hem omdat hij vanaf de geboorte op high care lag. Pas op de derde dag mochten we samen op een kamer op medium care en oh wat een genot was dat, naast mijn kindje slapen!

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Ik wist wel wat me te wachten stond en had ook wel een reëel beeld. En ik was voorbereid en een en ander was geregeld. Dus life changing viel dan ook wel weer mee. Alleen de hoeveelheid zorgen die je erbij krijgt, ook over bijvoorbeeld de toestand van de wereld in het algemeen, poeh die zijn wel heftiger dan ik dacht.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Goh, ik denk de vakanties met mijn ouders en zusje, met de caravan op pad.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Ondernemend zijn in de zin van lekker op pad, niet zeuren over ver rijden maar hup gewoon doen. Wel met ook rustmomenten natuurlijk.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Waarheid, al wil de reinheid er nog wel eens bij inschieten haha.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Ik denk wel dezelfde als wie ik was.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Jogging pak!

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Het zorgen maken dus. Verder vind ik dat nu na 3 jaar mijn leven weer er zo uit zag als voor de zwangerschap: lekker veel leuke dingen doen, ook in de avond en weekenden. Vaak met maar ook vaak zonder mijn zoontje.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Goh. Welke dag specifiek… ik denk de diploma-uitreiking van een van mijn studies, ik was er toen niet bij omdat ik het reuze naar mijn zin had op het Roskilde Festival… maar toch… het was leuk geweest als ‘afsluiting’ met de medestudenten.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Newborn. Absoluut. Ze zijn zo snel groter, het is echt bijzonder om te laten vastleggen door een professionele fotograaf.

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Ze is er nog gelukkig dus er komen nog steeds mooie momenten bij. Verder niet iets specifieks denk ik. Ik heb een zeer gelukkige jeugd gehad dus het zijn er veel.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Liefdevol en altijd in voor iets leuks.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Vertrouwen hebben in je kind. En continue laten merken hoeveel je van je kind houdt. En consequent zijn.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Vier. Maar dit heb ik niet uit eerste hand want ik heb een kind en daar blijft het ook bij gezien mijn leeftijd. Je kleuter gaat dan naar school, je hebt volop van hem of haar kunnen genieten en hebt tijd voor de tweede. Dat iedereen zegt dat met minder leeftijdverschil ze meer aan elkaar hebben vind ik onzin, het ligt echt aan de karakters van de kinderen zelf en dan speelt leeftijd geen rol.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Mijn geduld verliezen…

Wat is jouw motto als moeder?
Leuke dingen doen met je kind is belangrijk, al is het nog zo klein als bv. een koffiemomentje samen!

Judith volgen? Dat kan op de volgende manier!
Haar website, Facebook,  Twitter @leesleesleesnl en Pinterest

Lieve Judith, dankjewel voor het meedoen aan deze rubriek! Ik kon jou en je blog nog niet, dus ik heb er weer wat nieuw leesvoer bij. Mooi dat je zo openhartig bent over wat je als eerste dacht!

Wil jij ook jouw verhaal delen of de vragen invullen? Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com. Psst… je verhaal delen mag ook anoniem 😉

Liefs Angela

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  28 september 2016 at 07:45

  Ik ben wel benieuwd wat er dan aan de hand was de eerste paar dagen met jouw zoontje!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Help, een hele dag zonder kind!My Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28 september 2016 at 10:49

  Leuk om te lezen hoe Judith het moederschap beleeft! Haar blog had ik inmiddels ontdekt.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Mandarijnen: Satsuma’s versus ClementinesMy Profile

 • Reply
  Trees
  28 september 2016 at 19:12

  Als moeder van Judith en oma van Robin wil ik toch even iets kwijt op de opmerking over reinheid. Judith zal niet elke week haar huis van boven naar beneden poetsen, dat is echt niet haar hobby, maar Robin ziet er altijd netjes schoon en leuk gekleed uit, daar is ze altijd heel secuur in en die reinheid is toch het allerbelangrijkste lijkt mij.

  • Reply
   Judith
   28 september 2016 at 22:37

   haha mam dank je. mss bedoelden ze dat wel met reinheid en dacht ik meteen aan mijn huis 😉
   Judith onlangs geplaatst…# 48. Wat is alles toch mooi: Wat is de tuin mooiMy Profile

   • Reply
    Trees
    29 september 2016 at 09:48

    Daarom, ik dacht dat moet ik ff recht zetten…

   • Reply
    can you get pokemon go coins free
    14 februari 2017 at 18:18

    Hello -I have a driver who had surgery on his shoulder and his DOT med card expired. He will not be able to pass for at least 3 more months. Will this wait negate his CDL, requiring him to retake his CDL test?

   • Reply
    New York City, New York car insuramce
    31 mei 2017 at 18:01

    Jeremy, you’re a marvel. I knew that within hours you would come back with chapter, verse and quip(s).A lesson for those writing er ‘judgments’ is beware the literary reference. If you’re not careful, it’s all you will be remembered for. Never mind the perfect legal analysis, wasn’t there a reference to Humpty Dumpty somewhere in such and such a case ?

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd