Mama Vertelt | Irma mama van Nina

Zo blij met deze meestgelezen rubriek op mijn blog. Iedere week op zondag een Mama Vertelt online. Altijd leuk om te zien hoe andere mama’s in het leven staan, wat zij belangrijk vinden. 

Even voorstellen….

Hoi! Mijn naam is Irma, ik ben 26 jaar en getrouwd met Harm Hendrik. Samen hebben wij een dochtertje Nina van bijna 3. Sinds we ons dochtertje hebben, heb ik gekozen om te stoppen met werken, aangezien mijn man een eigen winkel heeft. Ik ben twee jaar geleden gestart met mijn persoonlijke lifestyle blog irmatennapel.nl en hier komt echt van alles voorbij!

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Nee, het was een verrassing dat het zo snel zou gaan

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
De bevalling ging heel snel dus ik besefte het allemaal nog niet echt. Toen ik weer een beetje ‘op de wereld’ was kon ik alleen maar genieten!

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje(s)?
Dat was in het ziekenhuis en heel vreemd. Al die geluiden, je slaapt niet, en je kindje ligt naast je. Ik vond het vooral heel vervelend dat ik zelf Nina niet uit haar bedje kon halen omdat ik nog infuus in mijn hand had etc. Als ze dan begon te huilen was het wel heel vervelend om op het belletje te drukken.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Het verandert absoluut je leven! Met alles wat je doet of gaat doen hou je rekening met je kind. In de baby periode hadden we absoluut geen klagen, het was echt slapen en drinken. Nu is ze een heerlijke peuter puber, laten we het daar op houden 😉

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
De vakanties die we als gezin hadden kan ik me nog goed herinneren.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Leuke herinneringen maken! De uitstapjes, vakanties, buiten spelen etc.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Absoluut, ik probeer me er zoveel mogelijk aan te houden! En ik merk dat Nina zich dan ook prettiger voelt.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Je denkt natuurlijk dat je gewoon hetzelfde blijft, maar ik denk dat ik toch een stukje volwassener en meer beschermend ben dan dat ik dacht.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Overdag gewoon in de kleren, maar zodra Nina op bed ligt en ik lekker gebadderd ben gaat het relaxoutfit aan 😉

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
(Bijna) alles draait nu om Nina. Je plant daar je dag op in, en je zet je zelf regelmatig op de tweede plek.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Onze trouwdag! Het was zo’n mooie stralende dag, dat wil ik nog wel een keer meemaken.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Een cakesmash fotoshoot vond ik hartstikke leuk om te doen. Bij een newbornshoot moet ik altijd denken aan baby’tjes a Anne Geddes, daar ben ik niet zo van 😉

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
De eerste keer dat ze ons dochtertje vasthield!

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Lief, verzorgend, ondernemend en sterk.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Iedereen probeert een goede moeder te zijn en maakt fouten. Of er echt een geheim is weet ik niet, wat ik wel weet is dat ik erg mijn best doe en zo goed mogelijk voor Nina probeer te zorgen. En hoop dat ze een geweldige toekomst heeft.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Tussen mij en mijn broertje zit 5 jaar. Ik heb daar zelf eigenlijk nooit echt erg in gehad. Maar ik kan me voorstellen dat mensen zeggen dat erg dicht op elkaar ook leuk is, en je in één keer uit de luiers bent 😉

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt??
Phoe, dat zullen er meerdere zijn denk ik. Maar een snoepje geven na een tijdje drammen van een peuter puber heb ik al gedaan..

Wat is jouw motto als moeder?
Genieten! Absoluut genieten, want het gaat zo snel!

Dankjewel voor je antwoorden Irma! Ik blijf het tof vinden om andere mamabloggers te leren kennen. Het wereldje is zo groot, maar tegelijkertijd heel klein. Ik deel je mening dat je leven echt wel verandert met een kind. Dus jezelf op de tweede plaats zetten is heel herkenbaar. Voor iedere moeder wel denk ik! Succes met je blog en geniet van het thuis zijn bij Nina! 

Je kunt Irma volgen op Instagram via: @irmatennapel Wil je op de hoogte blijven van haar blogs? Volg haar dan op Facebook

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd