Mama vertelt: Gerdi, mama van Benthe en Youri

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Gerdi, één van de blogsters van Blondenbruin.nl, vulde de vragen in.

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Bij de eerste was ik al ongeveer 12 weken zwanger toen ik er achter kwam. Met andere woorden we hebben er niet op moeten wachten en het was één grote verrassing! Bij de tweede was ik binnen 3 maanden zwanger! Dus heel vlot zwanger geworden..

Wat dacht je toen je jouw kindjes voor het eerst in je armen had?
Wauw! Wat een opluchting dat de bevalling voorbij was en nu kon het echte genieten gaan genieten

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Heel erg spannend, vooral bij de eerste weet je natuurlijk nog erg weinig over pasgeboren kindjes en is het allemaal nieuw; borstvoeding geven, luiers verschonen en temperaturen.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Ik had wel verwacht dat de geboorte een grote verandering teweeg  zou brengen, helemaal in mijn studentleventje. Maar achteraf viel het reuze mee en ging het allemaal vanzelf.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
De vakanties! Samen met mijn ouders, broertje, oom, tante, neef en twee nichten gingen we iedere zomervakantie twee weken op reis. We zijn op veel plekken door heel Europa geweest en hebben veel avonturen beleefd.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Liefde, eerlijkheid en doorzetten.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Waarheid! Met RRR creëren we in huis rust en kunnen we de drukte van werk, school, sport en opvang goed combineren.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Toch wel anders, ik ben meer bezorgd en mijn perfectionisme is nog erger geworden sinds ik moeder ben.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Strak in de kleren, ik draag alleen een joggingpak als ik ga sporten en de kinderen kleed ik gelijk na het uit bed gaan aan. Heerlijk om iedereen iedere morgen fris in de kleding te steken.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Veel, ik was nog student toen ik voor het eerst moeder werd. Dus van een onbezorgd studentenleventje naar een tienermoeder. Die stap was best groot, maar door een lieve omgeving die veel op konden passen en een lieve man heb ik die tijd overleefd.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Onze trouwdag, de kroon op onze relatie. Na een paar jaar bikkelen als hele jonge ouders, een man die fulltime werkte, ik die fulltime studeerde en een klein meisje die ook de nodige aandacht nodig had. Het was een dag vol liefde, veel familie en vrienden en verwend worden.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Newbornshoot, ik heb bij beide kinderen geen newborn- of cakesmashshoot laten maken. Achteraf gezien had ik wel een newbornshoot willen laten maken, de eerste tijd gaat zo snel en ze zijn zo snel geen newborn meer.

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Iedere middag uit school een lekker kopje thee, een koekje en de dag bespreken met mijn moeder.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Het samen leuke dingen ondernemen, vakanties en dagjes uit met het hele gezin.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Liefde! Wanneer je liefde kunt geven aan je kindje is er verder weinig meer wat je nodig hebt.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Vind ik een lastige vraag, bij ons zit er vier jaar verschil tussen de twee kinderen.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Mijn kinderen omkopen met iets lekkers om wat gedaan te krijgen. Op sommige momenten komt het toch net iets beter uit om ze om te kopen..Oepsie quilty mom

Wat is jouw motto als moeder?
“Love is all you need”

Wil je Gerdi volgen? Dat kan via Facebook en Instagram.

Wil jij ook jouw verhaal delen of de vragen invullen? Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com. Psst… je verhaal delen mag ook anoniem 😉

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd