Mama vertelt: Deborah, de mallemolen moeder

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Dit mag een zelf gekozen onderwerp zijn of het invullen van een aantal vragen. Deborah deed dat laatste.

Ik ben Deborah, bijna 27 jaar jong en gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven en mama van een dreumes, Julia. Helaas lukte het niet om op de natuurlijke manier zwanger te raken en na vele tranen en een lange weg zijn wij uiteindelijk ouders geworden door middel van ICSI. Dat is ook de reden dat ik met bloggen ben begonnen. Weg met het taboe die daarop heerst en met de schaamte, die ook ik heb ervaren. Misschien ken jij mij wel als demallemolenmoeder? Dat ben ik dus en wie weet leer je mij hier vandaag een beetje beter kennen, hier op Mama met passie.

deborah mama verteltPrachtige foto van haar gezin he?! De liefde straalt er vanaf! (Deborah kiest er bewust voor om haar dochter niet duidelijk in beeld te brengen op haar website, dus dat doe ik hier ook niet 😉 )

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Ja, zwanger worden ging hier allesbehalve vanzelf. Na ruim twee jaar medische molen was ik dan eindelijk zwanger.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Wat is ze klein en wat is ze mooi. Helemaal verliefd herhaalde ik dat volgens mij wel een aantal keren. Alles ging langs mij heen. Wat een bijzonder moment.

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Heel erg spannend. Van te voren wilde ik graag naar huis maar nu denk ik daar toch iets anders over. Best wel raar dat je net bent bevallen en drie uur later alweer buiten staat. Kortom, ik heb geen oog dicht gedaan. Al was ik ook behoorlijk onder de indruk en verliefd. Dat speelde ook wel een rol.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Het heeft toch wel mijn leven op z’n kop gezet. Wel in mooie zin. Het is zó magisch maar tegelijkertijd keihard ”werken”. Uiteindelijk heeft zij mij een mooier mens gemaakt. Geniet ik door haar meer van de kleine dingen die het leven te bieden heeft.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Op vakantie naar DisneyLand. Ik was jarig en mocht ontbijten met de Disneyfiguren. Volgens mij kon ik de weken erna nog niet ophouden met praten over mijn belevenissen.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Ik heb geen leuke opvoeding gehad. Dus ik heb eerder ervaren hoe het niet moet dan wel. Het belangrijkste vind ik toch wel onvoorwaardelijke liefde.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Waarheid! Ik heb dat zelf gemist en ervaar nu nogmaals door Julia hoe belangrijk het is.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Zeker anders. Eigenlijk heb ik deze vraag al een beetje beantwoord. Zij heeft mij een mooier mens gemaakt.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Strak in de kleren. Al loop ik thuis, als niemand kijkt toch graag in mijn ”kloffie”, heerlijk. Al kan ik als ik wegga heel blij worden van kleding en een make-upje.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Dat Julia het middelpunt is. Ik neem altijd haar hart mee in overweging.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Eigenlijk een hele week. Namelijk mijn kraamweek. Ik als perfectionist wilde en deed van alles. Nu snap ik echt niet waarom ik niet meer heb genoten of eigenlijk mezelf meer in de watten heb laten leggen.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Cakesmash. Allebei leuk maar de newbornshoot heb ik al gedaan.

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Lastige vraag.. Oh wacht, er schiet mij iets te binnen. Ik was helemaal trots dat ze een keer op school kwam helpen. Ze was toen ook heel anders dan thuis. Kwetsbaar en onzeker.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Een zorgzame, liefdevolle moeder met een dosis humor.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Dat je van jezelf houdt en het uitdraagt naar je kind of kinderen.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Wanneer ik nog een kindje zou willen, als het zou lukken..? Het liefst was ik al zwanger geweest maar helaas lukt het ook dit keer niet op de natuurlijke manier. Ik zal al heel blij zijn als het gaat lukken.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Mijn dochter televisie laten kijken. In de praktijk werkt het toch allemaal net even iets anders.

Wat is jouw motto als moeder?
Oost west thuis best. Nu ik eindelijk een gezin heb, is dat een plek waar ik mezelf kan zijn en waar ik mij het fijnst voel. Ik hoop dat Julia er later net zo over mag gaan denken.

Dankjewel voor het invullen van de vragen Deborah. Ik ken je niet persoonlijk, maar volg je blog met veel plezier. Je schrijft heel puur, recht uit je hart en dat spreekt mij enorm aan. De liefde voor je dochter lees je door al je antwoorden heen. Ik hoop dat de wens voor een tweede kindje in vervulling mag gaan voor jullie.

Wil jij ook mee doen met deze rubriek? Dat mag ook anoniem! Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com.

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  23 maart 2016 at 08:22

  Leuk om je stukje hier tegen te komen Deborah!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Wat voor effect heeft endometriose op mij?My Profile

 • Reply
  demallemolenmoeder
  23 maart 2016 at 08:38

  Wat een lieve woorden onderaan mijn stukje! Dank voor de ruimte die ik hier heb gekregen. Ik moest wel lachen om mijn antwoorden. Ik kan nogal langdradig zijn en nu zijn mijn antwoorden best kort en bondig.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een week in foto’s; snoepenMy Profile

 • Reply
  Saskia
  23 maart 2016 at 13:15

  Onvoorwaardelijke liefde vind ik ook ontzettend belangrijk. Het verhaal van Deborah kende ik al een beetje, mooi om zo terug te lezen.
  Saskia onlangs geplaatst…Hoe vertel ik jouMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   25 maart 2016 at 14:57

   Dankjewel voor je reactie Saskia! Deborah is zo’n leuk mens!

 • Reply
  Wilmaaa
  24 maart 2016 at 06:00

  Lief en mooi op te lezen weer 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd