Mama vertelt: Daisy, mama van Emma

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Daisy van Daisydingen.nl vulde de vragen in.
12-oktober-daisy-dingenMijn naam is Daisy Kroon en ik woon met mijn gezin in Utrecht. In oktober 2012 ben ik mama geworden van Emma. In januari 2016 besloot ik daarover te bloggen op www.daisydingen.nl.

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Ik heb de ziekte van Crohn, om deze reden moest ik wel samen met mijn mdl-arts plannen wanneer ik het beste kon proberen om zwanger te raken. Toen ik een kindje wilde zat ik eigenlijk precies in een relatief rustige periode qua ontstekingen, waardoor ik direct mocht stoppen met de anticonceptie. Ik dacht dat het best lang zou duren voor ik zwanger werd, ik was namelijk al meer dan 15 jaar aan de pil. Binnen 4 maanden was ik zwanger, een stuk sneller dan verwacht.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Wat is ze mooi!

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Vanwege een keizersnee hebben we de eerste 2 nachten in het ziekenhuis doorgebracht. Toen we daarna naar huis mochten vond ik dat geweldig! De eerste nacht thuis ging ook hartstikke goed.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
De geboorte zelf was wel zoals ik verwacht had. Dit heeft ook alles te maken met het feit dat ik alleen kan bevallen met een keizersnee. Mits er geen gekke dingen gebeuren staat alles dus vast. De datum, de ingreep. Ik kon me er dus echt goed op voorbereiden en alles verliep zoals gepland. Mama zijn vind ik wel life changing. Natuurlijk weet je dat het zwaar is, dat vertelt iedere ouder. Wat dat “zwaar” inhoud ben ik pas echt gaan beseffen toen ik eenmaal moeder was.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Ik woonde op een heel gezellig plein met leuke buren. Zo hadden we met elkaar een grote tent gebouwd waar we konden zitten om bijvoorbeeld voetbalwedstrijden te kijken. Ook waren er playbackshows voor zowel de kinderen als de ouders en zo werd er nog veel meer georganiseerd door de mensen zelf. Mijn vader was hier ook altijd erg actief in. Zo organiseerde hij een tennistoernooi en werd er in de winter een heuse ijsbaan aangelegd zodat we voor de deur konden schaatsen.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Ik denk dat ik onbewust best veel meeneem. Ik betrap mezelf regelmatig op uitspraken die mijn moeder had kunnen doen. Ook vind ik het belangrijk het thuis gezellig te maken. Mijn ouders namen ons vroeger ook altijd overal mee naartoe, pretparken, het bos, het strand, zwembaden, speeltuinen, voorstellingen… Dat wil ik voor Emma ook.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Ik ben er zeker van overtuigd dat dit het beste werkt voor iedereen. Zelf heb ik het soms wel een beetje lastig met de regelmaat.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Er zijn wel wat dingen veranderd sinds ik moeder ben. Ik denk dat dat vooral te maken heeft met het feit dat je er als moeder een stuk meer verantwoordelijkheden bij krijgt.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Thuis een joggingpak, maar buitenshuis toch wel strak in de kleren.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Planning! Ik hou niet van plannen en ben er ook echt niet goed in.Spontane acties vind ik vaak het leukst. Maar als moeder kan dat niet, je MOET echt plannen. Zo kan ik niet meer ineens om 10 uur ’s avonds beslissen met een vriendin de kroeg in te duiken. En een middagje shoppen kan niet meer eindigen in een totaal andere provincie omdat daar toevallig een paar leuke artiesten op komen treden. Maar er zijn ook dingen bijgekomen. Zo had ik vroeger totaal geen groene vingers. Toen ik moeder werd wilde ik dat Emma een fijne plek zou hebben om buiten te spelen. Ik besloot een moestuin te beginnen want dan zou ze ook direct leren waar voedsel vandaan komt. Dat is nu een van mijn grootste hobby’s. Iets waar ik waarschijnlijk nooit was achtergekomen als ik geen moeder was.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Dat is dan toch wel heel cliché de geboortedag van Emma.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Ik heb het allebei niet gedaan. Maar als ik moet kiezen… cakesmash!

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Dat vind ik een hele lastige vraag. Ik heb veel mooie herinneringen aan me moeder en er komen er ook nog steeds bij. Waar ik haar enorm dankbaar voor ben is de manier waarop ze ons huis een thuis maakte. Hoe ze alles leefbaar hield voor iedereen, het gezellig maakte. Tussen de middag thuis de tafel gedekt stond voor de lunch. Ik kan gewoon altijd bij haar terecht, mijn moeder is heel belangrijk voor me.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Als iemand waar ze altijd terecht kon, met wat voor problemen ook. Ik hoop dat ze het gevoel heeft dat ze altijd veilig is bij mij.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Ik denk dat het belangrijk is om goed te luisteren naar je kindje. Waarom wil ze iets niet of waarom is ze boos? Wat maakt haar blij en waar is ze echt in geïnteresseerd?

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Mijn zusje en ik schelen 2 jaar, dat heb ik altijd fijn gevonden. Maar echt een ideaal leeftijdsverschil heb ik niet.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Ik dacht altijd dat ik nooit mijn kind zou omkopen om haar iets te laten doen. Maar soms als ik drama wil voorkomen of iets gedaan wil krijgen koop ik Emma om met een kindersurprise ei…

Wat is jouw motto als moeder?
Het is maar een fase 😉

Wil je Daisy volgen? Dat kan op Twitter, Facebook en Instagram.

Dankjewel voor het meedoen aan mijn rubriek Daisy. Hoe fijn dat je zo snel zwanger was ondanks de ziekte van Crohn 🙂 Wat ik enorm tof vind is dat er van alles georganiseerd werd op jullie pleintje, dat is toch heerlijk als je kind bent. Mooi dat je zelf ontdekt hebt dat je een moestuin bijhouden ontzettend leuk vindt, terwijl je dat misschien wel nooit ontdekt had.

Wil jij ook jouw verhaal delen of de vragen invullen? Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com. Psst… je verhaal delen mag ook anoniem 😉

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd