Mama vertelt: Charlotte, mama van Aukje (3) en zwanger van haar tweede dochter

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Charlotte, blogster bij Aukjeswereld, vulde de vragen in.

Hoi hoi! Ik ben Charlotte Habraken, 30 jaar, getrouwd met Maikel en samen hebben wij een dochter (Aukje van bijna 3). Eind maart verwachten we ons tweede kindje. Ik sta twee dagen voor de klas (groep 5) werk nog een dag mee in ons eigen bedrijf (www.debrandevoortsehoeve.nl) en blog daarnaast dagelijk op www.aukjeswereld.nl

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Bij mijn eerste zwangerschap was ik meteen zwanger. Ik was al een aantal maanden gestopt met de pil en toen we trouwden wilden we er meteen voor gaan. We zijn getrouwd op 22 februari en op 15 november is Aukje geboren, een echt huwelijksnacht kindje dus 😉
Nu bij mijn tweede zwangerschap moesten we iets langer wachten, maar nog steeds was het erg snel raak. Ik geloof een maand of vier à vijf.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Haha volgens mij dacht ik serieus “het is me gelukt!” Ik was zo vermoeid dat ik helemaal niet emotioneel was ofzo. Dat kwam pas in de dagen erna. Ik wilde vooral ook lekker slapen, maar dat wilde ik eigenlijk al tijdens de bevalling haha.

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Super spannend! Dan moet je het ineens echt allemaal zelf doen. Gelukkig ging het allemaal redelijk vanzelf en hebben de de eerste nacht goed doorstaan. Hopelijk wordt het nu bij de tweede wat minder onzeker en spannend haha.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Ik had helemaal geen verwachtingen, omdat alle bevallingen zo anders zijn. Maar ik kijk met een goed gevoel terug op mijn bevalling. Als de volgende ook zo gaat dan mag ik volgens mij niet klagen.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Op zaterdag mochten we altijd later naar bed en kregen we chips en limonade. Dat is me altijd zo bijgebleven, dat was zo speciaal!

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Ik probeer onze dochter gewoon zo op te voeden zoals ik denk dat het goed is en volgens de normen en waarden die ik normaal vind. Het is niet zo dat ik daarbij bewust bepaalde dingen uit mijn eigen opvoeding meeneem.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Zin, zeker weten! En hou wel van deze drie R-en.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Ik denk toch wel een beetje anders hoor. Ik ben wat assertiever geworden dan voorheen. Verder ben ik volgens mij nog wel redelijk hetzelfde.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Ik vind het heerlijk om me op te tutten als ik iets belangrijks heb, maar op vrije dagen loop ik ook wel erg graag in mijn kloffie rond. Nou heb ik niet echt een joggingpak, maar in de winter woon ik bijna in mijn legging met een rokje en een fleecevest.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
De standaard dingen denk ik. Minder vaak en spontaan dingen kunnen gaan doen, minder uit eten, dat soort dingen. En ineens staat zij op nummer 1, altijd en dat vind ik nog niet eens erg ook haha.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Heel cliché kies ik dan voor onze bruiloft. Ik heb zo genoten die dag! En misschien ook wel de dag waarop Aukje is geboren. En dan niet zozeer om de bevalling opniuw te willen doen (start de dag maar daarna haha 😉 ) maar om dan wat gastvrijer te kunnen zijn naar mijn visite.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Bij Aukje hebben we geen van beiden gedaan. Wel een shoot toen Aukje een maand of twee/drie oud was. Nu zou ik wel voor een newbornshoot gaan denk ik, lijkt me mooi met grote zus Aukje erbij.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Poeh wat moeilijk, als een lieve moeder waarbij ze altijd terecht kon.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Je gevoel volgen en doen waarvan jij denkt dat het beste is. En uiteraard veel liefde geven, maar dat gaat waarschijnlijk wel vanzelf 

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Geen idee, ik dacht eerst altijd twee jaar omdat dat toch wel een beetje de standaard norm lijkt te zijn. Bij ons zit er dadelijk drie jaar en vier maanden tussen. We gaan het meemaken wat daarvan de voor-en nadelen zullen zijn. Ik denk dat er overal wel iets voor te zeggen is.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Haha genoeg! Omkopen met iets lekkers, kindje bij me in bed laten slapen, ik denk dat iedere moeder vast wel eens ooit iets heeft gedaan waarvan ze eerst dacht dat ze dat nooit zou gaan doen.

Wat is jouw motto als moeder?
Volg altijd je (moeder)gevoel!

Wil je Charlotte volgen? Dat kan op de volgende manieren via haar social media kanalen:
www.facebook.com/aukjeswereld
www.instagram.com/aukjeswereld
www.twitter.com/aukjeswereld

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Charlotte
  30 november 2016 at 16:38

  Oepsie, eind maart verwachten wij ons tweede kindje haha, foutje. Bedankt dat ik mee mocht doen lieve Angela! X
  Charlotte onlangs geplaatst…Samen slapen met je kindje, ja of nee?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd