Mama Vertelt | Brenda, mama van Kyan en Emi

Zo blij met deze meestgelezen rubriek op mijn blog. Iedere week op zondag een Mama Vertelt online. Altijd leuk om te zien hoe andere mama’s in het leven staan, wat zij belangrijk vinden. 

Even voorstellen….

Mama van Kyan (3) en Emi (7 maanden), regisseur en op zoek naar balans 😉 Ik ben Brenda en samen met Byung, onze 2 kinderen, hond en kat wonen wij in Almere Poort. Ja, wij zijn die Amsterdammers die op zoek naar een woning met tuin in Almere uitkwamen. Ik werk als regisseur en producent voor tv en online videocontent. Het mooiste vak wat er in mijn optiek is omdat ik zoveel mooie verhalen mag verbeelden. Op www.mamaisinbalans.com zoek ik samen met andere moeders naar de geheimen van balans. Experts geven wekelijks tips en dat gaat van weekmenu’s tot workouts, van podcasts tot video’s met de laatste inzichten. We kijken naar onderwerpen als werk, me-time, slapen, time-management, voeding, sporten, leuke-dingen-doen, gezondheid en opvoeden.

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Op Kyan hebben 5,5 jaar moeten wachten. Ik heb PCOS en na verschillende fertiliteitsbehandelingen raakte ik uiteindelijk zwanger. Emi kwam een stuk sneller. Na een halfjaartje behandelingen in het UMC was ik zwanger van haar.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Wat een wonder!

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje(s)?
Beide keren hebben wij de eerste nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Ik sliep nauwelijks, keek alleen maar naar het wondertje naast me en verwonderde mij over alles. Die kleine vingertjes, oogjes, oortjes. En dat dat gewoon uit mijn buik is gekomen.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Niet zoals ik verwacht had, wel life changing. Ik had er echt geen verwachting bij. Althans, natuurlijk had ik mijn dromen, maar geen idee dat het ouderschap zoveel meer pieken en dalen kent 😉 Life changing was en is het zeker. Ik heb nu de beste reden om te stoppen met werken, ik weet wat genieten met een hoofdletter G is en elke keer weer merk ik dat er luikjes vol liefde opengaan in mijn hart voor hen.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Onze vakanties. Die waren altijd zo relaxed, gezellig en sportief. Mijn ouders lieten ons altijd veel ontdekken. Op werkelijk elk gebied: sport, spel, eten, cultuur, you name it.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Het mogen ontdekken van de wereld. Ik vind het heerlijk om mijn kinderen binnen de 3 R’s veel mee te nemen en te laten zien hoe mooi de wereld is. En dat is niet per se reizen, maar op dit moment vooral dichtbij huis. Van muziek tot zwemmen, van naar de kinderboerderij tot boekjes lezen, van helemaal meegaan in hun fantasie tot een bioscoopmiddag samen.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Waarheid, maar ik kijk er wel op een relaxte manier naar. Oftewel; het is de basis waarvandaan we ondernemen.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Uuuuuh, to be honest…. een beetje anders. En dat is in sommige opzichten beter en in sommige opzichten wat minder goed.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Thuis joggingpak, buiten de deur strak in de kleren.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Mijn ritme, mijn liefde voor het leven, mijn zijn. Heel veel dus en aan de andere kant houd ik nog net zo veel van werken, sporten, vriendinnen en de andere zaken waaraan ik ook identiteit ontleen.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Toch die dag van de bevallingen. Haha, nooit gedacht dat ik dat zou zeggen. En dan het liefst intunen vanaf het moment dat ze er net zijn. Dat zou ik nog wel een keer mee willen maken en dan het liefst wat bewuster.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Newbornshoot

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Samen op de boot naar Londen. De boot die niet ging. En waardoor we veel later dan gepland vertrokken, met de nachtboot gingen en samen een waar avontuur beleefden. Een avontuur met veel liefde en lachen.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Oef… Ik hoop dat ze zich heel geliefd voelen, dat ze weten dat ze met alles bij me terecht kunnen en dat ik ze het vertrouwen mag geven om hun eigen leven te leiden.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Elke dag weer vol goede moed je beste best doen. Hulp accepteren en jezelf ook af en toe iets gunnen.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Ik dacht altijd zo’n 2 jaar, maar door de fertiliteitsbehandelingen kijk ik daar anders tegenaan. Ik vind het een geschenk als ze überhaupt mogen komen.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Luiers ruiken, nauwelijks slapen, samen-in-bed-slapen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat is jouw motto als moeder?
Die andere moeders doen ook maar wat. Maar echt.

Lieve Brenda. Wat ben ik blij dat je meedoet met deze rubriek. Ik ben meteen je website gaan bekijken. En laat het nou net zo zijn dat ik meer dan ooit op zoek ben naar balans en het jaar 2018 gebruik ik daar voor. Ik ben al aan het werk met een succesplanner en dat is al erg fijn. Toch maakt het mama is in balans programma mij nieuwsgierig. Ik heb me ingeschreven. Supertof trouwens dat het gratis is! Mooi om te lezen dat je kinderen ook echt ziet als een geschenk. Ik heb geen medisch traject doorlopen, maar ervaar dat ook zeker zo. Dankjewel voor het meedoen!   

Alles lezen over Mama is in Balans? Ga dan naar de website voor alle video’s en verhalen.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd