Mama vertelt: Blogster Mathiske, mama van Emily

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Dit mag een zelf gekozen onderwerp zijn of het invullen van een aantal vragen. Blogster Mathiske koos voor het laatste.

Ik ben Mathiske, ik ben 26 jaar en twee jaar getrouwd met Paul. Wij hebben samen sinds juli een dochter, Emily Elisabeth. Ik ben helaas gedwongen thuis mama omdat ik ben ontslagen vanwege mijn zwangerschap. Ik ben sinds december begonnen met bloggen, omdat het me leuk leek en om alle vrije tijd een beetje op te vullen. Daarnaast ga ik graag sporten om lekker even iets voor mezelf te doen.mathsike2

Wat een mooi gezin heb je Mathiske! Hier was Emily nog klein, nu is ze alweer 9 maanden geweest.

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Wat is lang? Ik vind zelf van wel. Ik denk dat het moment dat je besluit dat je er aan toe bent, iedere maand te lang is. Wij zijn in totaal 4 jaar bezig geweest met onderzoeken, ziekenhuizen en IVF.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
He baby! Wat ben je mooi. Pas na een paar minuten vroegen ze of we al wisten wat het was. Een meisje!! Wat een verrassing! En daarna dacht ik, wat ben ik moe.

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Wij hadden de eerste nacht in het ziekenhuis, door de ruggenprik. De eerste nacht thuis vonden we wel eng, maar het ging best goed. Emily sliep tussen ons in, in bed. Omdat ze heel erg zuigbehoefte had en ze niet ging slapen. Ik heb die nacht met haar op m’n borst gelegen om te slapen.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Aan de ene kant wel omdat ik nu dus geen baan meer heb. Maar qua doen en laten niet echt. We gaan nog steeds leuke dingen doen, alleen nu met baby. Emily is een heel makkelijk kindje dus dat is wel erg fijn.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Pfoee, dat zijn er zoveel. Ik denk de vakanties met het hele gezin, mijn ouders en zusje en broertjes. Lekker naar Italië, Frankrijk, Zweden en Engeland. De hele nacht in een overvolle auto en dan naar een prachtige bestemming. Ik ben mijn ouders dankbaar dat we al zoveel van de wereld hebben gezien.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Dat iedereen gelijk is. Dat je mensen met respect behandeld. Met je mond dicht eten. Op tijd thuis zijn. Moeilijke vraag, maar ik denk gewoon een beetje “normale” normen en waarden.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Waarheid, alleen zijn wij niet heel erg van precies om 12 uur slapen. Het is wel een beetje hoe Emily het aangeeft. Maar dat komt vaak wel aardig overeen.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Een beetje anders. Ik ben veel gevoeliger en milder. Vroeger was ik wat feller, nu wacht ik wat meer af. Ik neem nu ook minder voor lief. Graag of helaas zeg maar.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Strak in de kleren, alleen door de zwangerschap zit ik niet meer zo strak in m’n vel als voorheen 😉

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
M’n lijn, nee grapje. Dat is wel veranderd maar is niet erg. Mijn relaties tot andere mensen zijn erg veranderd. Ik vind niet meer zo maar alles prima, als iemand z’n best niet doet voor mij, Paul of Emily dan maar niet.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Mijn trouwdag, ik zou minder naar ander luisteren en gewoon een uitgebreid diner in plaats van een feest. Het was een schitterende dag, maar het feest was niet zoals ik gehoopt had.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
mathsike1Ik denk een cakesmash. Ik vind sommige newborn shoots zo klef. Wij hebben foto’s van Emily in de motor helm van Paul, heel stoer! En foto’s met mijn trouwjurk, super mooi vond ik dat toen ik het op Pinterest tegen kwam. Ik vind een cakesmash altijd zo grappig alles onder de zooi. Ik denk dat we dat doen als uitnodiging voor haar eerste verjaardag.

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder? Ik heb niet een specifieke herinnering, maar ik voelde me altijd welkom en geliefd. Ze was er echt voor ons en deed altijd haar best, samen met mijn vader, dat wij het fantastisch hadden.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Hoe liefdevol het gezinsleven is. Hoeveel we van haar houden. En alle mooie vakanties, uitjes, tussen de middag de lunch. Alles!

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Geduld. Haha, dat is het moeilijkst denk ik.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Ik verschil met mijn zusje net geen twee jaar en vond dit altijd erg fijn, ik denk ook zoiets. Meer als vier jaar lijkt me niet fijn voor de kindjes. Helaas heb je dit niet altijd in de hand.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Honderden foto’s maken en delen op Facebook. Haha, en een verjaardag afzeggen vanwege de baby. We waren zo moe, Emily moest naar bed en wij zijn ook om 20.30 uur naar bed gegaan. Gelukkig was hier begrip voor en hebben we het goed gemaakt met een leuk cadeautje!

Wat is jouw motto als moeder?
Heel cliché, geniet! Iedere dag van ieder moment, het is zo voorbij.

Dankjewel voor het invullen van de vragen Mathiske. Mooi dat jullie Emily na vier jaar eindelijk in jullie armen hadden. Ik leerde je kennen op instagram en volg je omdat je zo nuchter schrijft. Ik hou er van.Tof zo’n cakesmashfotoshoot. Wij hebben morgenochtend deze shoot gepland staan. En ook wij gebruiken deze voor de uitnodiging 😉 En wat een gave foto in de motorhelm, ben nu ook benieuwd naar de foto met je trouwjurk.

Wil jij ook mee doen met deze rubriek? Dat mag ook anoniem! Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com.

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Nicole
  13 april 2016 at 05:36

  Echt heel tof bedacht die foto’s in de motorhelm!
  Nicole onlangs geplaatst…Recept – Gezonde, goedkope & simpele courgettesoepMy Profile

 • Reply
  demallemolenmoeder
  13 april 2016 at 05:55

  Wat een leuke foto, Emily in de helm. Ze heeft zeker een leuke blog!
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een week in foto’s; wijMy Profile

 • Reply
  Anja | Motorhelm
  13 juni 2016 at 10:00

  Ben eigenlijk wel benieuwd en dacht gelijk aan ouders met een motor. Is het nog wel verantwoord om motor te rijden als (aanstaande) ouder? Of zeggen jullie ‘niet doen’ i.v.m. de risico’s.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd