Mama vertelt: Bianca, mama van een koningskoppel

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Bianca, blogster bij Fulltimemama.nl vulde de vragen in. 

Ik ben Bianca, getrouwd met mijn jeugdliefde, moeder van een koningskoppel en ik blog op FulltimeMama.nl.
5-oktober-bianca-kopie

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Mijn eerste, (jongen van 4) kwam sneller dan verwacht. Ik had gedacht dat het lang zou duren maar dat was werkelijk waar een lucky shot. De tweede, (meisje van 1) liet wel langer op zich wachten. Mijn kansen om zwanger te worden, zijn vrij beperkt maar na anderhalf jaar werd ik dan toch zwanger van onze tweede.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Bij beide dacht ik; wow, wat ben je mooi!

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Heerlijk. Het voelde heel natuurlijk om moeder te zijn. Bij beide kindjes heb ik de eerste nacht in het ziekenhuis gelegen maar de nacht daarop gewoon thuis. Dat was geen enkel probleem, al was het wel even wennen dat je er steeds uit moest.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Een kindje krijgen veranderd absoluut je leven maar voor ons echt in de positieve zin van het woord.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Mijn moeder is altijd thuis geweest toen ik klein was. Als ik uit school kwam dan was ze er voor me en als ik haar nodig had was ze er ook. Ik heb dat altijd als heel fijn ervaren en daarom ben ik nu ook altijd thuis voor de kinderen.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Rust en regelmaat. Dat heb ik zelf altijd gehad en dat geef ik mijn kinderen nu ook. Natuurlijk is het ook wel eens gekkenhuis maar over het algemeen probeer ik ze wel in een rustig ritme te houden.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Haha, precies dat dus. Reinheid misschien iets minder haha, althans het is hier altijd schoon maar mijn kinderen mogen wel lekker smerig worden in de tuin of in de zandbak.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Ik ben wel een beetje anders als mama. Ik kies nu vaker voor mijn gezin en voor mezelf. Dat wil zeggen dat ik sneller nee zeg of soms liever thuis blijf om de rust te bewaren. Terwijl ik vroeger sneller liep voor anderen dan voor mezelf.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Een joggingpak zit thuis af en toe wel heel erg lekker. Maar ik ga nooit de deur uit in joggingpak.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
De grootste verandering is toch wel dat ik niet meer werk. En ik mis het absoluut niet. Ik ben druk zat van mezelf en ik geniet heel erg van het mama zijn.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Mijn bruiloft. Dat was zo’n gave dag maar daar waren een paar lieve vriendinnen destijds niet bij. Puur omdat ik die toen nog niet kende. Ik zou het te gek vinden om dat nog eens over te doen met mijn kinderen erbij.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Ik kies niet. Ik heb ze allebei gedaan en vind ze allebei net zo dierbaar.

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Toch ook weer dat ze er altijd voor me was.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Als liefdevolle moeder die soms een beetje gek deed maar er wel altijd voor ze was.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Liefde en luisteren naar je gevoel.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Dat is er niet denk ik. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om kinderen snel achter elkaar te krijgen. Maar als het zo is, dan is het zo. Ik vind het nu wel prettig dat er ruim 3 jaar tussen mijn kinderen zit. Ook al was dat absoluut niet de bedoeling.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Voor ik moeder was vond ik het altijd overdreven als ouders verdrietig waren als ze hun kinderen voor het eerst naar school brachten. Nou, mijn oudste heeft de eerste weken op school ook de tent afgebroken toen hij de klas in moest. Dus ik begrijp die moeders nu toch wel. 😉

Wat is jouw motto als moeder?
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Wil je Bianca volgen? Dat kan:
Website: Fulltime mama, Facebook, Instagram: @fulltimemama.nl.

Lieve Bianca, mooi om te lezen dat jouw moeder altijd thuis was! Mijn moeder deed precies hetzelfde en ik vond dat heerlijk. Toch werk ik nog wel drie daagjes, omdat ik daar ook enorm van geniet. Ik vind het heel mooi om te lezen dat jij het absoluut niet mist! Prachtig dat je twee kindjes hebt gekregen, ondanks dat zwanger worden voor jou een beperkte mogelijkheid is.

Wil jij ook jouw verhaal delen of de vragen invullen? Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com. Psst… je verhaal delen mag ook anoniem 😉

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  5 oktober 2016 at 08:38

  Leuk om te lezen! Mijn moeder was vroeger ook altijd thuis. Zelf werk ik wel 32 uur per week. Ik zou niet zonder kunnen.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Waarom heeft alles in vredesnaam een eigen dag?!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd