Mama vertelt: Barbara mama van Mylene (8), Celeste (6) en Liam (2)

Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Barbara, blogster bij Mamameteenblog.nl, vulde de vragen in.

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Barbara ( 41 jaar) en ik ben getrouwd met Rober. We hebben samen 3 kinderen: een dochter, Mylene van 8 jaar, nog een dochter , Celeste, van 6 jaar en onze jongste telg, Liam,van 2 jaar. Sinds een jaar, na 18 jaar werken, ben ik nu fulltime moeder. En dat gaat eigenlijk best lekker. Hoewel het ook hard werken is, daar verkijk ik me soms nog steeds op. Ik blijf wel bezig, want ik blog nu 3 jaar op mamameteenblog.nl en dat is ook erg leuk.

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Bij mijn eerste kindje was ik de eerste maand meteen zwanger. Zo snel dat ik best even moest wennen. Bij nummer 2 en 3 was de verrassing er eerder dan de wens…

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Wat een mooie grote donkere ogen! En wat een hoop haar en wat kijkt ze lief….

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Dat was best even wennen, maar de eerste twee weken sliep ze best veel, gelukkig…daarna begon het huilen.

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Echt life changing! We waren 11 jaren samen geweest zonder kinderen, ik heb heel erg moeten wennen. En nu heb ik er 3!

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Dat is er eigenlijk niet 1 specifiek, maar dat was het feit dat ik altijd zoveel kon lachen met mijn moeder. Echt tot tranen toe. Dat was echt heerlijk en fijn.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Ik denk voornamelijk de rust, niet te veel willen met je kinderen en niet de lat te hoog leggen voor jezelf. Klinkt saai, maar werkt erg goed bij mij.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Van beiden een beetje, ik heb ook geleerd bij drie kinderen, dat het heel erg aan je kindje ligt. Mijn tweede dochter vond het heerlijk, maar de oudste werd gek van als die regelmaat, nog steeds trouwens.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Toch een beetje anders, toch een prettigere versie denk ik. Ik ben veel minder met mezelf bezig en begrijp andere mensen nu veel beter. Daardoor zijn mijn meningen wat genuanceerder geworden en ik merk dat ik dat zelf ook veel prettiger vind.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Poeh, dat vind ik lastig, ligt enorm aan mijn bui, want van beiden kan ik enorm genieten. Ik denk dat ik daardoor altijd de ene modeflater sla na de andere, want ik wil altijd van allebei een beetje.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Mijn focus, echt , die ligt nu veel breder en minder op mijzelf!

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Elke dag wel, maar vooral die sinds ik samen ben met mijn lief. En dan met name ons avontuur die we zijn begonnen als gezin.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Newborn, omdat ik te weinig foto’s heb van alle drie.

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
De momenten dat we heel veel lol hadden!

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Als iemand waar ze graag bij in de buurt is.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Weet ik niet, als iemand het recept heeft, houd ik mij aanbevolen.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Deze vind ik ook lastig. Ik zie bij veel gezinnen om mij heen, dat beiden zo zijn voor- en nadelen heeft. Ik kan hier geen keuze maken. Ik kan wel zeggen dat het bij ons prima gaat, qua leeftijden. Dus misschien zijn die wel ideaal…

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Soms heb ik van die momenten dat ik het gevoel wil hebben dat ik alles onder controle heb, die momenten moet ik echt los laten, die zijn verschrikkelijk. Want die zijn voor mij niet haalbaar en voor de kinderen niet leuk. Die valkuil mag geasfalteerd worden van mij.

Wat is jouw motto als moeder?
What doesn`t kill you, makes you stronger.
En wat je niet kunt veranderen, kun je beter loslaten.
Oeps, dat zijn er twee!

Wil jij ook jouw verhaal delen of de vragen invullen? Stuur dan een e-mail naar mamametpassie@gmail.com. Psst… je verhaal delen mag ook anoniem 😉

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 november 2016 at 15:00

  Ik vind het mooi dat ze aangeeft dat ze het geheim voor een goede moeder zijn ook niet kent!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…10 Voordelen van een gezonde levensstijlMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd