Mama Vertelt | Anne, mama van Mats (1)

Zooooo leuk! Een van de meest gelezen rubrieken op mijn blog, is weer terug!  Ik heb heel veel mama’s bereid gevonden om mee te doen, dus vanaf vandaag komt er iedere week op zaterdag een Mama Vertelt online. Altijd leuk om te zien hoe andere mama’s in het leven staan, wat zij belangrijk vinden. De eerste mama die haar antwoorden weer met ons deelt is Anne van Moneymom.nl.

Even voorstellen….
Ik ben Anne. 31 jaar, sinds vorig jaar getrouwd met Alex en moeder van Mats (1 jaar)! Ik werk 28 uur per week als e-commerce marketeer bij een uitgeverij en ik houd daarnaast ook een blog bij, genaamd Moneymom.nl. De naam zegt het al: ik ben dol op geld en alles wat erbij hoort. Ik schrijf over (persoonlijke) geldzaken, behandel trends op tech-gebied en probeer de saaie geldzaken iets minder saai te maken! Ik houd graag van budgetteren, maar ook van spenderen. En ik vind het dan ook een leuke kunst om uit te zoeken hoe je zoveel mogelijk uit je (modale) inkomen haalt.

Heb jij lang moeten wachten op je kindje?
Valt mee. Ik ben gestopt met de pil en was 9 maanden later zwanger. We wilden liever rustig afwachten. Dat is gelukt! 😉

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?
Heel anders dan ik me had voorgesteld! Ik dacht ‘ik doe dit nooooit meer’ en heb dat ook gezegd geloof ik. Ik was nog best wel van de kaart van de morfine en het feit dat alles opeens heel snel ging. Pas toen ik onder de douche had gestaan, besefte ik me echt dat ik moeder was geworden van een prachtig jongetje.

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje(s)?
Heel spannend! Ik smeekte de kraamhulp of ze voor de nacht nog kon komen. Gelukkig deed ze dat. Daarna waren we aardig gerustgesteld. Vooral omdat Mats heel moe was, sliep hij lekker door en wij daarom ook!

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Beide! Ik wist van tevoren niet hoe deze liefde zou voelen. Maar nu ben ik ervan overtuigd dat dat alleen kan als je het ook meemaakt. Het is zeker life changing. Maar dat is oké . Op een hele leuke manier, dat wel!

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Dat we zo tevreden waren met weinig. Mooi weer op vakantie, de hele tijd buiten spelen en uitkijken naar de zaterdagavond. Met zijn allen op de bank met een bakje chips.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Dat een kind geen dure dingen of luxe vakantie nodig heeft om gelukkig te zijn. Wij gingen ieder jaar op vakantie naar Vlieland en stonden op de natuurcamping. Geen stroom, maar wel een bos, strand en heel veel vriendjes & vriendinnetjes!

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Zeker waarheid! Gelijk na de geboorte van Mats toegepast en het heeft mij en Mats heel veel geholpen

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Ik kan direct in huilen uitbarsten als een kindje in moeilijkheden is of als er iets ergs is gebeurd. Had ik voorheen echt niet.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Strak in de kleren. Ik heb geen joggingpak! Alleen pyjama’s haha

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Mijn routines! Die zijn nu heel strak gepland. Vooral ’s ochtends. Ik kan dan echt niet nog een keertje omdraaien. Ook denk ik meer aan mijn eigen gezondheid en die van mijn man. Ik wil niet dat Mats straks vroeg zonder vader of moeder door het leven moet.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Tja, een lastige vraag. Als ik het heel letterlijk neem dan zou ik de sterfdag van mijn schoonvader over willen doen. Hij is plotseling overleden aan een hartstilstand en dan zou ik natuurlijk de hele avond bij hem blijven om hem proberen te redden.

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Newborn! Ik heb niets met cakesmash shoots. Ik denk dat Mats het ook niet heel leuk zou vinden om later terug te kijken op een foto waarbij hij onder de taart zit 😉

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Dat zij zo geruststellend is en gedisciplineerd. Altijd aan het werk in de tuin of in het huishouden en altijd klaar staan voor haar kinderen.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Hopelijk als zijn beste vriendin! Iemand waarmee hij kan lachen maar waar hij ook veel van heeft geleerd. Hoe hij met vrouwen om moet gaan bijvoorbeeld 😉

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Liefde! Onvoorwaardelijke liefde.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Hmm. Ik zelf verschil 2 jaar met mijn broertjes, dus ik denk dat ik daar voor ga.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Huilen bij de gedachte dat Mats naar de opvang gaat. Yep, that was me tijdens mijn verlof. Ik kon de gedachte hem aan iemand anders over te laten niet verdragen. gelukkig gaat dat nu beter.

Wat is jouw motto als moeder?
Geniet van het leven, maar geef je kind ook duidelijke regels mee. Eerst studie, dan reizen en dan werken haha!

Lieve Anne, dankjewel voor je openhartige antwoorden. Ik zie heel veel gelijkenissen met hoe ik in het leven sta als moeder. Heftig van je schoonvader, dus begrijp dat je die dag over zou willen doen!

Leuk weetje; ik volgde je blog al toen je budgetmeisje heette, maar eigenlijk nog maar heel kort via instagram. Ik besefte mij namelijk na de babyshower van onze gezamelijke vriendin dat Moneymom tegenover mij had gezeten. Vanaf dat moment ben ik je ook op instagram gaan volgen en dat doe ik met heel veel plezier 🙂 Ik vind je een waanzinnig leuke, lieve en ook grappige moeder. Mats is een mooi mannetje en samen met je man zijn jullie een mooi stel.

Kijk zeker even op haar instagram: @Moneymom_nl, voor mooie kiekjes van Mats. En op dit moment zitten ze in Thailand, dus de instastories zijn ook zeker de moeite waard.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd