Mama vertelt: Angela

Yes! Mijn nieuwe rubriek is online!! Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Waarom Mama vertelt? Ik ben nieuwsgierig naar jullie lezende mama’s (to be), welke leeftijd je ook hebt! Dat je even een uitlaatklep nodig hebt omdat je de behoefte hebt om je verhaal te delen. En daarmee kun je anderen en mij ook weer helpen of inspireren. Niet iedereen kan uit het niets een verhaal schrijven, dus er is ook een mogelijkheid om vragen te beantwoorden. Zo leer ik jullie als moeder wat beter kennen. De vragen zijn tot stand gekomen in samenwerking met andere mama’s. Bedankt voor de hulp ladies! Wat de frequentie gaat zijn van deze rubriek weet ik momenteel nog niet. Dat hangt af van jullie verhalen 🙂 Uiteraard trap ik zelf af en vulde de vragen in.


KnipselHeb jij lang moeten wachten op je kindje?
Daar kan ik kort over zijn. Nee. Ik stopte op 10 juli 2014 met de pil en op 10 oktober hadden wij een positieve test in het mooie Zuid-Afrika! Overweldigend dat het zo snel is gegaan. Ik kan mij niet voorstellen hoe het is als je heel erg lang moet wachten. Binnenkort vertelt een jonge meid in deze rubriek hoe zij dat ervaart.

Wat dacht je toen je jouw kindje voor het eerst in je armen had?

Een meisje, het is een meisje! We hebben een dochter. Ik dacht echt dat we een zoon zouden krijgen, maar dat had ik toch mooi mis. En vanaf het eerste moment was ze prachtig!

Hoe vond je het om de eerste nacht ‘alleen’ te zijn met je kindje?
Naomi is geboren om 14:54 uur, maar voordat je zelf weer helemaal opgefrist bent en alle ouders, familieleden en vrienden gebeld hebt, ben je zo een aantal uur verder. Onze ouders, broers en schoonzussen kwam op bezoek in de avond en toen bleven we nog een nacht in het ziekenhuis. Niet omdat het moest, maar het ziekenhuis gaf ons de mogelijkheid om die nacht nog in de kraamsuites te verblijven. Heel fijn, want als je thuis komt, dan komt de kraamverzorgster alleen maar opstarten en dan ben je alsnog met zijn drieën. Dit was erg fijn! Als Naomi wakker werd, dan voedde ik haar en dan drukte ik op het knopje en kwam er een verpleegkundige. Zij keek dan mee of het goed ging en verschoonde haar voor mij. Daarnaast verwisselde ze de kruiken voor warme kruiken. Ondertussen gaf ik haar de andere borst en legde ik haar in het bedje naast mij. Ik kon uren naar haar kijken, maar heb ook nog wel geslapen hoor!

Was de geboorte van je kind life changing of zoals je verwacht had?
Ik had eigenlijk totaal geen voorstelling er van. Ik werd onverwachts met 37 weken al ingeleid, Stephan moest snel naar huis komen en daar gingen we met een lege maxi cosi en een hoop spullen naar het ziekenhuis. De volgende dag waren we al ouders! Het is heel snel gegaan. En ja het deed pijn, maar dat het zo pijn zou doen had ik niet verwacht. Zonder Stephan had ik het echt niet gekund. Toch wel life changing, want wat is het bijzonder om je eigen kind in je armen vast te houden.

Wat is je mooiste herinnering uit je eigen jeugd?
Dan moet ik even flink graven hoor! De mooiste herinnering uit mijn jeugd zijn de wintersportvakanties. Heerlijk actief bezig zijn, frisse buitenlucht en de mooie sneeuw en bergen.

Wat neem je mee uit je eigen opvoeding?
Zoveel dingen, maar wat ik echt heel belangrijk vindt is openheid. Mijn ouders waren altijd open en eerlijk naar ons en stonden ook overal voor open. Alles kon besproken worden aan tafel, niets was vreemd. Ik vond dat heel prettig, omdat ik mij op die manier echt thuis voelde. Ik hoop dat Naomi dat ook ervaart.

Rust, reinheid en regelmaat. Waarheid voor jou of onzin?
Helemaal waar. Ik had nooit gedacht dat ik daar zoveel waarde aan zou hechten, maar dat doe ik wel. Naomi’s slaap is heel belangrijk, want dat heeft ze echt nodig. We plannen afspraken daar zoveel mogelijk om heen. Zo hadden we laatst een verjaardag en Naomi kon de slaap niet vatten in het campingbedje. We zijn naar huis gegaan en in de auto sliep ze uiteraard, want daar was het rustig. We hebben een gezellige verjaardag gehad, maar wel iets korter dan normaal.

Jij als mama: dezelfde als wie je was of toch een beetje anders?
Ik ben niet heel veel anders denk ik. Ons leven ziet er zeker anders uit, we zijn nog meer thuis. Al gingen we toch al niet heel veel uit, nu gaan we eigenlijk alleen nog weg op zaterdag als we een verjaardag hebben of iets dergelijks. Het is ook goed zo, door de drukke weken, genieten we enorm van het weekend met zijn drieën.

Als je moet kiezen: Joggingpak of strak in de kleren?
Strak in de kleren, maar ik vind het stiekem wel heerlijk om na het werk een trainingsbroek aan te trekken en een lekker vest. Op mijn vrije dagen zit ik lekkerder in mijn vel als ik meteen ga douchen in de ochtend, dan wanneer ik dat pas doe als Naomi aan haar ochtendslaap gaat beginnen.

Wat is er veranderd in je leven sinds je moeder bent?
Dat eigenlijk alles om Naomi draait. Zij is het allerbelangrijkste en Stephan, het huishouden, werk, familie en vrienden volgen. Ik vind dat soms best pittig met daarnaast nog 24 uur werk als communicatieadviseur. Ik hou van mijn baan en ik zou die ook zeker niet willen missen. Je wilt de goede vrouw, vriendin, (schoon)dochter, schoonzus en collega zijn. Al die ballen hooghouden is soms lastig en daarin maak je dan keuzes.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
De allereerste keer dat ik Stephan ontmoette. Dat was op 9 december 2006. Het enige dat ik mij nog kan herinneren is dat ik het echt een hele knappe jongen vond. Ik ben nieuwsgierig wat ik zei, hoe ik naar hem keek en hoe hij naar mij keek. Hij zag mij toen nog niet zitten hoor, de vonk sprong pas later over!

Als je moet kiezen: newbornshoot of cakesmash fotoshoot?
Dan ga ik voor de cakesmash fotoshoot. Ik heb natuurlijk de newborn fotoshoot gedaan en daar ook enorm van genoten. Ben nog steeds heel blij met de foto’s. Over een maand staat een cakesmash fotoshoot gepland en ik ben benieuwd wat Naomi er van vindt. Is ze afwachtend of grijpt ze meteen naar de grote cupcake? Ik kijk er heel erg naar uit. De foto’s gebruiken wij voor de uitnodiging voor haar eerste verjaardag. Te zijner tijd zal ik de foto’s delen en natuurlijk de uitnodiging.

Wat is de mooiste herinnering aan je eigen moeder?
Zoveel herinneringen die heel mooi zijn, dus dat vind ik lastig kiezen. De dag dat ik mijn scriptieverdediging had en slaagde voor mijn bachelor communicatie, ze was zo trots. De dag dat ik met Stephan trouwde en wederom zag hoe trots ze op mij was, was een mooie herinnering. De allermooiste herinnering is toch wel de dag dat Stephan en ik terugkwamen uit Zuid-Afrika en vertelde aan mijn ouders dat we in verwachting waren. Haar tranen van blijdschap was fantastisch om te zien.

Hoe wil je dat jouw kindje je als moeder zal herinneren?
Ik hoop dat Naomi mij als een liefdevolle en zorgzame moeder herinnert die het beste met haar voor heeft, ook al was ze het niet altijd met mij eens. Dat is ook hoe ik naar mijn eigen moeder kijk.

Wat is volgens jou het geheim van een goede moeder zijn?
Dan denk ik aan wederom aan mijn eigen moeder, omdat ik haar het perfecte voorbeeld vindt van een goede moeder. Dat je zorgzaam bent en aanvoelt als er iets is, ook al zegt je kind dat er niets is. Ik kon zeggen wat ik wilde en doen alsof er niets was, maar ze voelt dat meteen en dat voelt ze nu nog steeds.

Wat is voor jou het meest ideale leeftijdsverschil tussen kindjes?
Oeehhh dat is een spannende vraag. Zegt eigenlijk ook een beetje wanneer ik voor een tweede kindje zou willen gaan he? Ik weet niet wat voor mij het ideale leeftijdsverschil is. Ik zei altijd 3 jaar, maar mijn collega is anderhalve week geleden bevallen en daar is het leeftijdsverschil twee jaar. Dat geldt ook voor een vriendin van mij en het bevalt haar heel goed. Dus laat ik dan zeggen 2,5 jaar mocht ik het voor het kiezen hebben. Ik zeg bewust ik, want je moet er samen achter staan en het moet je ook nog eens gegeven zijn.

In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt?
Daar heb ik laatst al wat over gedeeld. In het bijzijn van anderen aan Naomi’s luier ruiken. Ik vond dat er altijd zo ontzettend raar uitzien, maar het is in mijn ogen nu volkomen logisch als iemand dat doet.

Wat is jouw motto als moeder?
Geniet van ieder moment met je kind, want voor je het weet zijn ze groot.

Wat vind je van mijn nieuwe rubriek? Laat het mij weten en laat een reactie achter bij de comments. Interesse om jouw eigen verhaal te delen of de vragen te beantwoorden? Mail dan naar mamametpassie@gmail.com. Je mag overigens ook anoniem je verhaal delen.

Liefs Angela

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Nicole
  2 maart 2016 at 07:47

  Leuke vragenlijst! Ik wil wel meedoen hoor! Je hebt m’n mailadres 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Cadeautip voor Moederdag: NaamsieradenMy Profile

 • Reply
  Nesrin
  2 maart 2016 at 08:15

  Ik vind het een heel leuk nieuw rubriek. Het begrip cakesmash is nieuw voor mij.
  Leuke blog heb jij 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 4My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   2 maart 2016 at 19:06

   Thanks Nesrin! Weer iets dat overgewaaid is uit de VS. Vaak doe je dit voor de eerste verjaardag van je kindje. Mogen ze lekker kliederen met de Cupcake en daarna in bad en daar worden ook foto’s van gemaakt. Ik ben echt heel benieuwd wat Naomi er van vindt!

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  2 maart 2016 at 08:28

  Leuke vragenlijst! Als ik er aan denk (die zwangerschapsdementie hé) ga ik m je mailen!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Je weet dat je een meisjes papa bent als:My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   2 maart 2016 at 19:07

   Thanks Mathiske! Haha ik weet precies wat je bedoelt! Ik heb je een mailtje gestuurd, leuk dat je mee wilt doen.

 • Reply
  Wilmaaa
  2 maart 2016 at 09:40

  Ik zou voor newborn gaan denk ik haha! Leuke rubriek 🙂

  • Reply
   Angela Lodder
   2 maart 2016 at 19:07

   Thanks Wilma! Hihi is ook zo ontzettend schattig zo’n newborn fotoshoot 🙂

   • Reply
    Sunnyvale auto insureance
    1 mei 2017 at 23:07

    I Want to complete this course from BCIT in order to get CMA designation from CMA Canada. I have completed MBA Course from Bangladesh Open University (Autonomous body). I am now serving for an Aluminum manufacturing industries as “Consultant”. Would you please guide me for admission into this course either as a part time student or full time.I will appreciate your prompt reply in this regards pls. You can also phone me any time between 0800 hours to 2200 hours local time (Bangladesh).Sincerely,Squadron Leader Sheikh Masud Akbar (Retd)Cell: +88 01711809707

   • Reply
    Lititz, PA auto quotes
    10 mei 2017 at 18:15

    contertuli@s. Yo echo de menos (seguro que en otros posts lo has comentado) la figura del proyecto vital como motor de este cambio relacional. Yo me marco un camino profesional-vital con diferentes etapas y objetivos. Si una organización comparte el proyecto, me sumo a ella. Si no,asumo el riesgo en solitario. O combino ambas opciones. Hasta ahora la organización utiliza -y exprime en algunos casos- al capital humano. ¿Por qué no pensarlo como que soy yo quien utilizo a la organización para satisfacer mis objetivos vitales?

 • Reply
  Flaviena
  2 maart 2016 at 16:46

  Leuk! In welke “dit zal ik nooit doen” valkuil ben jij al gestapt? …..ojeee (SOMS met een okeeejj toegeven wanneer er lief wordt aangedrongen) Moet kunnen 😉 Werkt ook bij volwassenen.
  Flaviena onlangs geplaatst…HOE BLIJF IK FIT MET EEN ZITTEND BEROEP?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   2 maart 2016 at 19:08

   Thanks Flaviena! Haha dat zal hier in de toekomst vast ook gaan gebeuren. Weer een nieuwe blog die ik nog niet kon. Ga eens bij je spieken 🙂

 • Reply
  Geralda
  3 maart 2016 at 08:47

  Leuk leuk…
  Ik wil ook wel mee doen

  • Reply
   Angela Lodder
   3 maart 2016 at 09:21

   Leuk Geralda! Ik stuur je een e-mail 😉

   • Reply
    immobilienkredit rechner
    31 mei 2017 at 18:08

    01.11.12 saate list:1. Burial – Fostercare (Ollie Macfarlane Remix)2. Stumbleine – Ember (Sorrow Remix)3. Martin Mittone – Feel It4. Bob Marley – Is This Love (Lojik Remix)5. New Look – The Ballad (GZUS Come Out of The Dark Remix)6. Synkro – Everybody Knows7. Essáy & CoMa – Deceptive8. Wavelength – Fade9. Blackmill – Spirit Of Life

 • Reply
  demallemolenmoeder
  3 maart 2016 at 11:07

  Wat een leuke vragen! Ik wil zeker meedoen hoor als je nog iemand nodig bent. En inderdaad ze worden zó snel groot. Ik vond dat altijd zo cliché maar nu kan ik het alleen maar beamen.

  • Reply
   Angela Lodder
   3 maart 2016 at 12:51

   Dankjewel voor je compliment! Leuk ik ga je een mailtje sturen 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd