Mama-dochter uitjes met Naomi

Over vijf maanden gaat mijn kleine meisje naar school. Vanaf deze maand wil ik één keer per maand iets met haar samen doen. Al kan het voorkomen dat ook papa en Daniël met sommige uitjes meegaan. Dan wordt het gewoon een gezinsuitje. De uitjes staan niet op volgorde, maar het zijn er twaalf voor dit jaar. 

Bioscoop

Ik kijk er zo naar uit om met haar naar de bioscoop te gaan. We hebben kaartjes voor de Fabeltjeskrant, dus dit wordt in ieder geval het uitje in januari. En voor deze keer mag ook papa mee, want we hebben drie kaartjes.

Shoppen

Naomi is dol op kleding, schoenen, tassen, jassen. Ze gaat met mijn schoenen het huis door. Een middagje samen shoppen lijkt mij zo leuk om te doen.

Toneelstuk bij de Houten Kaap

Bij ons op het dorp hebben we de Houten Kaap. Dit is een strandtheater waar ze iedere eerste zaterdag van de maand een kindervoorstelling hebben. Ik heb al wat toffe voorstellingen gezien, dus daar zit zeker iets tussen voor Naomi en mij.

Een rondje in de bus

Ze wil zo graag een keertje met de bus reizen. Dat gaan we dan ook maar gewoon doen! Een klein rondje een paar dorpen verder en weer terug. Zo simpel, maar erg leuk denk ik.

Samen lunchen

Naomi houdt net als haar moeder van lekker eten. Samen lunchen kan dan natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Genoeg restaurants op het dorp, dus dat komt zeker goed.

Strandwandeling

Als je zo dichtbij het strand woont, dan is dit een logisch uitje. Samen naar het strand, rondje wandelen, schelpen zoeken en lopen langs de waterkant. Aansluitend een warme chocolademelk op de strandtent, hoe tof is dat?!

Bunkerroute

In Ouddorp hebben wij een bunkerroute. Je komt dan zo’n 15 bunkers tegen en dat is erg tof. We hebben dit al een keer gedaan met beide kids toen ze kleiner waren. Dat kan Naomi zich niet meer herinneren, dus het lijkt mij leuk om dit nog een keer samen te doen.

Hapje & drankje op de strandtent

In de zomer een hapje en een drankje op de strandtent. Ik heb er al eentje in gedachten waar we heerlijk kunnen chillen.

Nijntje museum

Dit schijnt een echte aanrader te zijn. Wel kreeg ik de tip van een collega om te gaan voordat ze vier is. Naomi vindt Nijntje nu af en toe nog leuk. Daniël vindt Nijntje fantastisch, dus die doen wij hier ook een groot plezier mee. Dit wordt dus een gezinsuitje!

Rondje met de trein

Als je een rondje met de bus gaat, dan is een rondje met de trein natuurlijk ook heel tof. En dan bedoel ik ook echt de NS-trein en niet de stoomtrein hier in de buurt. Dat hebben we vorig jaar gedaan met de kids en was ook erg leuk.

Beeld en Geluid museum

Een museum in Hilversum waar ik zelf ook ben geweest. Ik vond dat echt zo gaaf. Aangezien het vanaf vier jaar is, lijkt mij dit een mooi uitje voor de tweede helft van het jaar.

Madurodam

Dit wordt echt een gezinsuitje. Ik vind het zo tof om door mini Nederland te lopen. De laatste keer dat ik daar was, toen was ik zelf nog een kind. Zou leuk zijn om dit met zijn viertjes te doen.

 

Ga jij ook weleens één op één op pad met je kind?

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Annelies
  3 januari 2019 at 22:51

  Ik heb een kind, dus hier vaak samen op pad.
  Verdere aanraders zijn voor ons;
  Efteling, als je eens kortingskaarten kunt bemachtigen, doen!

  Paddenstoelen zoeken in het bos.
  Altijd leuk!

  Expirimentjes doen, maak eens slijm, of bellenblaas, wat gebeurt er als je een magneet ergens op houd. Thedadlab op insta heeft veel kleuter waardige expirerentjes!

  Nagels lakken en haren doen vind ze ook geweldig!

  We gaan graag naar de markt in Rotterdam. Of maar de markthal. Wat zie je? Wat ruik je?

  Met de auto door de wasstraat. Geniaal!!

  En verder natuurlijk monkey town, samen zwemmen, dippiedoe, kinderboerderij (t oord!!) Tuincentrum (Halsteren of Avia in Dongen)
  Kortom ideeën genoeg!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd