Make-over | Van zolder naar kantoorruimte

Uren breng ik door op Pinterest en lees ik blogs over het inrichten van een kantoor. Over twee maanden is het zo ver, dan moet deze ruimte af zijn. Onze zolder blijft multifunctioneel. Het is namelijk ook de ruimte waar Stephan sport, onze kachel hangt en we spullen opgeslagen hebben. Toch wil ik de ruimte zo indelen dat ik daar geen last van heb. Ik wil in ieder geval naar buiten kijken op ons balkon. Maar wat wil ik nog meer? En nog belangrijk, wat moet er gebeuren?


Nieuw bureau en een nieuwe bureaustoel
Als ik iets belangrijk vind, dan is het wel een ergonomische werkplek. Even kort aan de keukentafel kan prima, maar niet drie dagen per week. Ik ben dus op zoek naar een nieuw bureau. Niet te groot, maar ook niet zo klein dat ik er niet aan kan werken. Ik ben op zoek naar een bureau waar ik blij van word. Eentje die functioneel is in de eerste plaats, maar er ook mooi uit ziet. De stoel moet vooral heel lekker zitten. Ik heb al gekeken bij Kwantum en Ikea, maar ik kom er nog niet helemaal uit. Als je tips hebt, deel ze vooral!

Raamdecoratie
Geen gemakkelijke plek die schuinen ramen en balkondeuren, maar onmogelijk is het zeker niet. Voor de balkondeuren gaat mijn voorkeur uit naar plisségordijnen. Deze kun je namelijk op het raam spannen, wat wel handig is als de balkondeur open staat. En als de zon naar binnenkomt, dan kun je de gordijnen zo stellen dat je er geen last van hebt. Ik denk zelf dat het wel het mooiste is als je dit dan doortrekt naar de andere ramen. Verstand heb ik er niet van, maar daar heeft Veneta.com een oplossing voor. Ze komen, als je dat wilt, gratis bij je langs en meten alles voor je in. Je kunt de kleurstalen bekijken en dan hoef je alleen nog maar te bestellen. De producten komen direct van de fabriek en daardoor bespaar je wel 40%. Ze geven je advies en meten meteen alles voor je in. Hoe handig is dat. Overigens kun je ook telefonisch advies vragen. Via de website upload je dan foto’s en vervolgens bespreek je het aan de telefoon. Omdat het raam helemaal rechts wel erg hoog is en een punt heeft, is dat voor veel soorten raamdecoratie niet handig. Ik zou wel graag advies willen hoe we dit dan het beste aan kunnen pakken. Wellicht dan toch gordijnen, want die passen passen wat dat betreft altijd. De vorige bewoners hadden dat ook, dus een gordijnrails hangt er nog. Ik ben benieuwd wat onze keuze uiteindelijk gaat zijn.


Kast met vakken als afscheiding
Er staat een kast aan de linkerkant van ons oude bureau. Dit was even een test om te kijken wat ik daarmee wil. Als ik aan mijn bureau zit, dan wil ik niet onze kachel zien of al die spullen die we willen bewaren. Daarom heb ik bedacht om een kast te laten maken die precies onder de houten balk past. Die aan de achterkant dus dicht is, zodat ik daar wat leuke accessoires in kan zetten. Boeken die ik graag lees, foto van de kids, leuk plateau met kaarsjes enzovoorts. Gewoon een kast met spulletjes waar ik blij van word.

Relaxstoel met bijzettafeltje
Een stoel in de hoek met een bijzettafeltje. Een plek waar ik even kan zitten om iets door te lezen. Waar ik met een klant kan bellen of een boek kan lezen. Gewoon zo’n gezellig plekje om pauze te houden met een heerlijke kop thee. Ik heb al wat stoelen op het oog, maar ook deze moet lekker zitten. Binnenkort dus maar eens gaan shoppen.

Vloerkleed
Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik een vloerkleed bij de relaxstoel wil of bij mijn bureau. Mijn gevoel neigt naar een rond kleed bij de relaxstoel, om het plekje wat meer aan te kleden. Wat zou jij doen? En heb jij dé tip waar ik een mooi en betaalbaar kleed kan vinden?

Dat was een behoorlijk lijstje en als je bedenkt dat ik nog geen actie heb ondernomen. Hoewel het echt nog wel even duurt, is het ook zo leuk om al spullen te kopen en de boel dus in te gaan richten.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. 

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Naomi
  28 februari 2019 at 00:27

  Heerlijk om te doen, zo’n make-over! Voor ’t kleed zou ik gaan voor het zithoekje. Ik heb zelf altijd ruzie als er een combinatie is van vloerkleed en bureaustoel met wieltjes. Ik blijf altijd achter het kleed hangen dan enzo en dan raak ik gefrustreerd. Maar ja, het is natuurlijk wel weer lekker warm…

 • Reply
  Perta Desmet
  27 mei 2019 at 11:29

  Hebben juulie advies over de beste wasmachines? Ik zag de aanbevelingen op https://allesoveralles.com/wasmachine/ voor Bosch en Samsung, ik zou willen vragen voor de beste wasmachne aanbeveling voor een klein gezin? Bedankt, Petra

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd