Lieve Naomi | Hoera twee jaar

Twee jaar geleden ben ik bevallen van een prachtig meisje, ons eerste kindje, een dochter. Een mega bijzondere ervaring om het meisje dat ik 9 maanden lang in mijn buik droeg, op mijn borst te hebben liggen. En nu is die kleine baby van 2670 gram en 47 cm lang, uitgegroeid tot een eigenwijze peuter van ruim 11 kilo en 87 cm lang. Hebben haar donkere haartjes plaats gemaakt voor haar blonde haren en heeft ze nog steeds net zulke mooie blauwe ogen als haar vader. Met heel mijn hart hou ik van haar. Ik kan me geen leven zonder haar voorstellen. Onze dochter is jarig, twee jaar alweer. HOERA! En net als ieder jaar, schrijf ik haar ook dit jaar weer een brief. Deze bundel ik voor later en krijgt ze als ze het huis uit gaat. 

 

Lieve Naomi,

Hieperdepiep hoera! Je bent jarig vandaag. Van een dreumes naar een peuter. Het is zo snel gegaan. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat je een baby was. Het is nog maar twee jaar geleden en ik kan mij eerlijk gezegd niet meer voorstellen hoe het was zonder jou. Jij hebt ons leven verrijkt, ons leven nog zovele malen mooier gemaakt dan het al was. Papa en ik zijn enorm dankbaar voor jou in ons leven. Onze prachtige eigenwijze peuterdochter. Je bent me er eentje. Eentje om op te eten, maar ook eentje om af en toe achter het behang te plakken. Wat heb jij een sterke eigen wil jongedame en stiekem genieten we daar ook van. Ik hou van je driftige koppie als iets niet gaat zoals jij wil. Ik hou van je ondeugende oogjes en die tong uit je mond als je ons aan het uitdagen bent. Ik hou van het rennen door het huis als je papa probeert te pakken. Ik hou van je aandachtige blik die je toont als we het eerste kwartier in de kerk zitten. Je hoort eigenlijk vanaf het begin naar de crèche te gaan, maar je vindt de muziek zo mooi dat je eerst nog even bij ons zit. Ik geniet als je dan heen en weer beweegt op mijn schoot en vol verwondering naar de pianist en organist kijkt. Ik hou van je kleine armpjes om mij heen en de woorden die je dan zegt: ‘mama kjoelen’. Ik kijk vol verwondering als je vraagt om je vork, mes, boterham en boter. Dat je zelf je boterham smeert, zo knap. Lieve Naomi, alles aan jou is mooi. En ook al weet ik soms niet of ik het wel goed doe, ik heb het beste met je voor. Ook al ben ik weleens onzeker, ik weet dat ik het niet alleen doe. Samen met papa en God voeden wij je op en brengen we je alle levenslessen bij die je nodig hebt. Samen komen we er wel!

Lieve schat wat een ontwikkelingen heb je doorgemaakt. Van een brabbelende dreumes naar een pratende peuter. Alhoewel we je nog niet altijd begrijpen, kunnen we dat voor het grootste gedeelte wel. Zo bijzonder dat je je verstaanbaar kunt maken. En wat moeten papa en ik toch ook lachen als je hele verhalen vertelt en we nog niet goed snappen wat je zegt. Dat je dan precies hetzelfde herhaalt en we nog niet veel wijzer zijn. Wat is het gaaf dat je liedjes zingt, dat we aan de toon en woorden horen welk liedje het is. Je vader en ik smelten als je met ons mee bidt voor je gaat slapen. Als je je beren en pop drinken geeft. Alleen spelen vind je nog een beetje moeilijk als papa en mama er zijn, maar dat geeft niet. Op het kinderdagverblijf speel je graag met de kindjes, je hebt het daar enorm naar je zin. Ook speel je graag met je vriendjes en vriendinnetjes en dan kun je prima zonder mama spelen. Je bent gewoon een heerlijk kind, een echte wijsneus! Je bent wild van dieren. Iedere vogel, mier, poes, hond, geit, kip of wat ook, is interessant voor jou.

De allereerste keer dat je liep was op 6 augustus 2016, dat was toch wel de grootste mijlpaal van het afgelopen jaar. Je kon lopen en hoe, je deed het meteen fantastisch. We herinneren het ons als de dag van gisteren. Wat een schitterend moment was dat om 21:30 uur in de avond. Jij hebt iets met avonden en nachten. Als je weer ontwikkelingen doormaakt, dan gaat het slapen moeizaam. Dat is iets wat we nu zeker weten. Lastig voor jou, maar ook lastig voor ons. Samen slepen we ons er doorheen!

Je bent een zorgzaam en behulpzaam meisje. Enorm grappig, lief en al behoorlijk zelfstandig. Je hebt papa en mama er al van overtuigd dat jij je rol als grote zus heel goed gaat vervullen. We zijn enorm benieuwd hoe je het gaat vinden als je straks een broertje hebt. Ik kijk enorm uit naar het moment dat je hem voor het eerst ontmoet. Als ik daaraan denk, dan krijg ik al tranen in mijn ogen. Dat moment lijkt mij magisch. Wat een rijkdom als alles goed mag gaan en we straks met zijn viertjes zijn.

Lieve schat, geniet van je tweede verjaardag. Vanmorgen heb je van ons een keukentje gekregen en een speeltafel om te kleuren en te puzzelen. Papa en opa hebben heel hard gewerkt om dat in elkaar te zetten voor jou. Volgende week komen de stoeltjes en kun je ook echt zitten. Straks komt alle visite en mag je je cadeautjes uitpakken, eten we taart en zingen we liedjes. Vanavond gaan we frietjes eten bij de snackbar en een ijsje eten, want lieve schat, vandaag is het feest! Groot feest!

Liefs mama

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Frank
  20 mei 2017 at 06:24

  Proficiat Naomi ! Maak er een hele mooie dag van samen, maar als ik dat zo lees wordt het een GROOT feest
  Frank onlangs geplaatst…Het bevallingsverhaal geschreven door een papaMy Profile

 • Reply
  Christa
  20 mei 2017 at 06:34

  Mooi!
  Gefeliciteerd met jullie dochter!
  Christa onlangs geplaatst…Finally Friday #6My Profile

 • Reply
  Simone
  20 mei 2017 at 07:04

  Gefeliciteerd en een hele mooie dag gewenst!
  Simone onlangs geplaatst…Wat betekent de ziekte van Crohn voor mij? | Wereld IBD-dagMy Profile

 • Reply
  Carola
  20 mei 2017 at 07:29

  Heel lief en mooi! Ik wens jullie een gezellige dag met elkaar! Gefeliciteerd!

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  20 mei 2017 at 08:21

  Gefeliciteerd met Naomi. Een hele fijne dag vandaag!
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Week overzicht – week 20- weer taart, Moederdag en zomer!My Profile

 • Reply
  Patricia
  20 mei 2017 at 22:25

  Hiep hiep hoera! Gefeliciteerd !

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd