Lieve Naomi | Hoera 3 jaar!

Net als ieder jaar schrijf ik ook dit jaar weer een brief aan Naomi. Ik vind het een mooie manier om haar dat mee te geven als ze over heel veel jaar het huis uit gaat 🙂 

Lieve Naomi. Hoera, je bent jarig vandaag! Drie jaar om precies te zijn. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we met zijn drieën waren. Dat het alleen jij, papa en ik was. Oh lieve schat, wat ben ik trots op jou. Je hebt je het afgelopen jaar ontpopt als een grote lieve en zorgzame zus. Het begin was niet makkelijk. Je was net twee en ineens was daar je broertje. Dat is ook lastig, maar wat deed en doe je het goed. Je speelt ontzettend graag met hem en wil hem van alles leren. Het is mooi om te zien hoe hij jou nadoet. Hij is net zo dol op jou als wij. En soms is samen spelen en delen lastig. Jij bouwt een toren en Daniël maakt hem kapot. Tja, typische zus&broer dingen en dat zal de komende jaren niet anders zijn. En stiekem moet mama dan hard lachen. Want samen lossen jullie het soms gewoon al op en dat vind ik toch heel schattig en knap tegelijk.

Je bent en blijft een heerlijke, eigenwijze peuter. Je weet wat je wil en dat vertel je ook. Goed zo! Blijf dat vasthouden lieverd, dan schop je het ver in het leven. Ook al vind mama dat in sommige gevallen heel erg lastig #peuterpuberteitisnietniks #driftbuitenookniet. Dat alles hoort erbij, het maakt dat jij, jij bent. Je bent uniek, zo mooi gemaakt. Je bent enorm gegroeid. Hele volzinnen komen er uit je mond. En soms ook zinnen waar wij heel hard om moeten lachen. Je onthoudt echt alles. Je probeert alles te snappen en stelt dus veel vragen. Vragen waar mama het antwoord soms niet op heeft en dat vind je dan ook lastig te accepteren. Zingen en dansen dat doe je graag, heel erg graag. Er gaat geen dag voorbij dat je dit niet doet. Zelfs “lees je bijbel, bid elke dag, komt in het Engels voorbij. Tellen in het Engels kun je ook al vrij goed. En kleuren binnen de lijntjes gaat ook steeds beter. Je tekent rondjes en zet hele rechte strepen. Ik verbaas me er soms over wat je allemaal al niet kan. Lieve schat, blijf alsjeblieft nog een klein beetje klein. Het gaat al zo hard!

Mama gaat een beetje van de hak op de tak. Er gaat zoveel door mijn hoofd deze week en dus ook nu ik deze brief schrijf. Ik kan het soms gewoon niet geloven dat ik al drie jaar jouw mama mag zijn. Je bent en blijft mijn eerste. Jij maakte mij voor het eerst moeder.  Ik smolt doen je het afgelopen jaar voor het eerst zei: “Ik hou van jou”. En de keer dat je zei: “Mama, ben jij ook mijn vriendinnetje?” Ja dat ben ik lieverd, maar vooral ben ik je mama. Ik wil je beschermen, naast je lopen, je dragen, er voor je zijn. Ik hoop dat je de veiligheid en het vertrouwen voelt om mij alles te vertellen. Eigenlijk zoals je bij een beste vriendin doet. Maar dat lieverd, dat is niet voor nu. Vandaag is het feest! Vieren we dat je drie jaar bent en daar horen cadeautjes bij.

Een van die cadeaus was een dagje naar de dierentuin met papa, mama en Daniël. Je keek gisteren, net als je broertje, je ogen uit. Je bent al dol op de kinderboerderij, dus we wisten dat je dit fantastisch zou vinden. We moesten ook erg om je lachen. Je genoot van de giraffen, de olifanten en de apen. Maar je genoot ook van de eendjes die je tegenkwam op een pad. Van de vogeltjes die bij ons kwamen toen we onze broodjes op aten.  Het is zo mooi om de wereld soms door jouw ogen te bekijken. Dankjewel lieverd, want mama keek gisteren net zoals jij; vol verwondering. Als afsluiter aten we patatjes en frikandellen. Gisteren was het al feest en vandaag maken we er als gezin nog een groter feestje van! Volgende week, dan vieren we de verjaardag van jou en je broertje met onze familie en vrienden. We kijken uit naar deze week.

Dankjewel voor wie je bent, voor wat je mij leert. Ik hou van je!

Liefs mama

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd