Lieve mama als ik kon praten dan zou ik….

Lieve mama,

Ik zou je zoveel dingen willen zeggen als ik kon praten. Negen maanden lang zat ik in jouw buik, hoorde ik je hartslag, je stem en allerlei andere geluiden in de baarmoeder. Ik voelde mij zo enorm veilig bij jou. We waren echt samen, jij en ik. Niemand anders weet hoe dat voelt hè mama. Ik vind het nu nog steeds heerlijk om bij je te zijn. Jouw hartslag en je geur, daar kan niemand aan tippen. 

Dankjewel dat ik op alle tijdstippen van de dag bij je mag zijn. Of dat nu is om te drinken, om te slapen of om te knuffelen. Of dat nu om 9:00 uur in de ochtend is of om 2:00 uur ’s nachts. Je bent er gewoon altijd voor mij en dat is een hele geruststellende gedachte. Wat er ook gebeurt, jij bent er!

Deze grote wereld is behoorlijk wennen mama. Hij is veel groter dan in jouw buik met al die geluiden, geuren, kleuren en gezichten. Soms weet ik het even niet meer. Ik moet dan huilen, want dat is het enige dat ik kan. Ik zou willen dat dat anders was, maar dat is de natuur. Ik wil bij jou zijn, want jij bent vertrouwd, dan hoor ik je hartslag en word ik rustig. Het herinnert mij aan de tijd in jouw buik, dan voel ik mij weer net zo veilig. Jij vindt het ook fijn om in papa’s armen te liggen als je verdrietig bent of het allemaal even niet meer weet, bij mij is dat precies zo.

Ik vind het heerlijk om te zien hoe je naar mij kijkt. Hoe je reageert als ik tegen je klets of naar je lach. Dan moet ik nog meer lachen, want ik vind het fijn om een vrolijke mama te zien. Ik hou van je aanmoedigingen als ik iets probeer, blijf dat doen mama. De rest van mijn leven. Jij geniet en ik geniet dan ook. Waardevolle momenten en die moet je zeker vastleggen.

Ik weet dat je soms ook graag een handleiding voor mij zou hebben, maar ook die is er niet. Vertrouw op je gevoel mama, dan doe je het altijd goed. Ik weet dat je doodmoe bent, omdat je er ’s nachts uit moet voor mij. Ik weet dat je soms ook liever hebt dat je even relaxed kan zitten in de avond. Gewoon even met papa kunt kletsen over van alles en nog wat. Lieve mama die tijd komt weer, echt, maar nu heb ik jullie gewoon heel hard nodig. Het is ook niet erg als je soms moet huilen omdat je het niet meer weet. Of dat je zó moet bent omdat ik je heb wakker gehouden in de nacht. Ik vraag veel van je, dat weet ik, maar ik kan het niet alleen. Ik heb je nodig en dat zal ik de rest van mijn leven hebben. Ja echt, zelfs als ik ooit het huis uit ga. Jij hebt mij gemaakt, jij bent mijn moeder. Dat is voor altijd en niet voor even.

Liefs jouw lieve kleine baby

De afbeelding bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Marina
  1 augustus 2017 at 21:17

  Dat is prachtig geschreven!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd