Dit ben ik! | Leer mij nog wat beter kennen

Ik had zin om weer eens een lijstje in te vullen. Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik dat leuk vind. Ik antwoord op alle vragen compleet eerlijk, dus…. lees mee! 

Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was? (emotioneel)
Zo’n 6 weken geleden. Ik rende, vloog, dook en viel. Opstaan lukte niet. Als iemand op het werk vroeg hoe het ging, was mijn antwoord standaard: “Het is zo ontzettend druk”. Wat is dat eigenlijk voor antwoord? Ik bleef dat maar herhalen. Benadrukte dat ik het overzicht niet had. Ik was compleet de controle verloren. De controle waar ik zo van hou. Het liefst heb ik de touwtjes in mijn eigen handen. Maar dit keer was ik de marionet en konden anderen met mij ‘spelen’. Een uitermate vervelend gevoel. Ik zat in een negatieve spiraal en ik kwam er gewoon niet uit. Ik werd er geen leuker mens van, geen leukere echtgenote en al helemaal geen leukere moeder. Ik zeurde en klaagde. Iets dat soms ook bij het vrouw-zijn hoort. Althans dat roepen mannen vaak. Ik kon toch ook niet mijn hormonen de schuld blijven geven. Zwanger was ik immers al ruim een jaar niet meer. En om dat ontzwangeren dan weer aan te halen, tja ook makkelijk om je daar achter te verschuilen.. Ik raakte het plezier in mijn werk gewoon kwijt en dat had op alle vlakken in mijn leven invloed. Ik kan je vertellen, dat is een akelig gevoel. De knop moest om! Dat heb ik gedaan met een klein beetje hulp! Ik reflecteerde op mezelf, bekeek het jaarplan, nam alle notulen van ons disciplineoverleg door en schoonde mijn mail op. Daar kwam een enorme lijst met taken uit, maar ik had tenminste overzicht. Zo simpel en toch lukte het mij pas op dit moment. Ik start de dag met een project waar ik energie van krijg in plaats van mijn mail. Aanrader trouwens mocht je dat nog niet doen. En…. ik kan je vertellen dat ik niet alleen de controle terug heb, maar ook de zin om te gaan werken. Alleen maar positief dus.

Heb je ergens zin in op dit moment? (eten)

Ja, in een frikandel speciaal!

Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?

Ik zou mijn twee kids absoluut niet willen missen. Hoewel ik met 10 kinderen niet weet hoe ik dat allemaal zou moeten doen, doe mij er dan toch maar 10!

Wat hoor je op het moment van schrijven?

De wind die onze raamdecoratie lichtjes laat wapperen.

Staat je bed tegen meer dan een muur aan?

Nee.

Waar denk je op dit moment aan?

Aan het feit of ik vannacht wel een goede nacht heb. Ik slaap zelf heel slecht vanwege de warmte.

Sta jij altijd klaar voor je vrienden?

Ja, dat probeer ik in ieder geval wel.

Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?

Mijn man.

Wat doe jij altijd als je nerveus bent?

Dan ga ik nog sneller praten en word ik warrig. Hetgeen dat ik dan zeg, klopt van geen kanten.

Wees eerlijk, vind jij mensen in het algemeen leuk?

Volmondig ja! Ik ben een mensen-mens. Hoewel ik ook graag alleen ben, vind ik mensen oprecht heel leuk. Ik vind het fascinerend hoe verschillend we allemaal zijn. Dat je juist door die verschillen van elkaar kunt leren.

Is er iemand die jou volledig begrijpt?

Ja, dat is God. Hij kent werkelijk alles. Mijn man komt ook dicht in de buurt overigens. Hij weet soms nog eerder dat ik niet zo lekker in mijn vel zit, dan ikzelf.

Heb je op dit moment een reden om te lachen?

Ja, want ik ben een gelukkig mens. Mijn man zit naast mij op de bank en de kids slapen. Wat wil een mens nog meer.

Heeft iemand jou wel eens verteld dat die persoon jou voor geen goud kwijt wil?

Ja, mijn man!

Zou je gelukkiger zijn als het leven een “rewind”-knop zou hebben?

Nee. Hoewel het misschien soms wel makkelijk is. Ik denk juist dat je, op momenten dat je iets zou willen terugdraaien, je juist dat moment moet pakken om van te leren. En nee dat is niet altijd leuk, maar wel nodig.

Vertel jij je ouders alles?

Ja, dat deed ik toen ik nog thuis woonde en dat doe ik nog steeds. Er is eigenlijk niets, dat ze niet weten.

Zou het jou uitmaken als je man zou roken?

Ja dat zou mij wel uitmaken. Ik vind het zelf heel smerig en het is gewoon slecht voor je. Hoewel ik ooit ook nog soort van gerookt heb. Niet noemenswaardig en meer stoerdoenerij haha.

Heb je het gevoel dat je binnenkort gekwetst gaat worden door iemand?

Nee.

Denk je meer aan het verleden, het heden of de toekomst?

In het begin alleen in het hier en nu. Maar nu steeds ook meer richting de toekomst. Ik krijg een steeds beter beeld bij wat ik echt wil. Dat voelt zo heerlijk, binnenkort een sprong in het diepe wagen!

Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?

Ik heb mijn fitbit er even bijgepakt en dan kom ik uit op zo’n 6,5 uur. Dat komt voornamelijk door de kids die af en toen in de nacht wakker worden vanwege de warmte. Maar ook omdat ik veel te laat naar bed ga.

Ben jij makkelijk om mee om te gaan?

Ja, ik ben ontzettend sociaal. En helemaal niet moeilijk denk ik zelf!

Wat heb je voor het laatst gedronken?

Spa rood!

Welk soort bed heb jij?

Een tweepersoons boxspring

Hou je van de regen of haat je het?

Haten vind ik zo’n lelijk woord. Ik vind regen op zijn tijd wel fijn. Het heeft iets als je in bed ligt en het regent. En regen met de warmte van nu is helemaal welkom.

Heb je ooit iets gedaan terwijl je altijd tegen jezelf had gezegd dat je het nooit zou doen? Zo ja, wat is dat?

Ja, bij uitstek borstvoeding geven. Ik riep keihard dat ik dat nooit zou doen. Nou, daar zit ik dan met in totaal 28,5 maand op de teller van twee kids. En kind twee drinkt dus nog.

Zien mensen jou als optimist of pessimist?

Oeehhh ik hoop een optimist. Ik werk daar wel heel hard aan om alles gewoon vanuit het positieve te bekijken. Dat maakt alles zoveel makkelijker.

Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na?

Bij een collega.

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie heb je die film gezien?

Haha dat weet ik gewoon niet. Erg he!? We gaan dus nooit.

Ben je een keer gekwetst door iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je zou kwetsen?

Ja helaas wel, maar daar leer je weer van. Hoe moeilijk dat ook is. Ik heb er heel veel tranen om gelaten, maar het is goed zoals het nu is.

Heb je ooit een grapje over iemand gemaakt wat die persoon aan het huilen maakte?

Nee. Ik kan sowieso geen grapjes vertellen, laat staan over iemand. Ik zou iemand nooit opzettelijk kwetsen.

Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteed?

Nee eerder te weinig, haha.

Ben jij snel jaloers?

Nee helemaal niet eigenlijk. Tenminste in negatieve zin. Soms zie ik weleens iemand of lees je iets en dan denk ik; goh dat zou ik ook wel willen. Denk dat iedereen dat weleens heeft. Maar het is dan positieve jaloezie, snap je het nog?

Heb je de afgelopen week kleding gekocht?

Ja, een lange en een korte gestreepte broek.

Mis je iemand op dit moment? Zo ja, wie?

Nee.

Laatste persoon die jou aan het huilen heeft gemaakt?

Haha dat was ik zelf.

Wat doe je morgen?

De kids naar het kinderdagverblijf brengen (ik schrijf dit op een woensdagavond) en werken!

Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment?

Ja mijn lieve Tokkies whatsappgroep! We kennen elkaar sinds oktober 2014 via het vivaforum. Al snel stapten we over op facebook en toen whatsapp. We zien elkaar zelden, want we wonen door het hele land. Als we elkaar zien is het supergezellig.

Houd je van suikerspinnen?

Nee dat is niet echt mijn ding.

Wie was de laatste persoon waarmee je een serieus gesprek hebt gevoerd?

Mijn man!

Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?

Haha ja in het vliegtuig tegen mijn man.

Hoe was je week? Geef een cijfer van 1 tot 10.

Een 9. Het was echt een heerlijke week!

Wat deed je gisteravond om twaalf uur?

Toen lag ik te slapen!

Wat is je stemming op dit moment?

Helemaal goed. Ik ben heel blij!

Wie was de eerste persoon tegen wie je praatte vandaag?

Mijn zoon Daniël haha. Hij was als eerste wakker in het gezin.

Is er de afgelopen maand iets gebeurd wat je heel erg blij maakt?
Ja, maar dat kan ik nog niet vertellen!

Dat waren ze dan. Zomaar wat vragen en sommigen waren best apart! Toch leuk om in te vullen en zo hebben jullie mij weer wat beter leren kennen 🙂

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd