“Krijgen ze geen drinken op het kinderdagverblijf?”

Een gedachte die een keer door mijn hoofd schoot. Natuurlijk complete onzin. Ze krijgen echt wel drinken op het kinderdagverblijf. Via instastories vroeg ik aan andere moeders of hun kids na een dag opvang ook zo’n dorst hebben.

 

De reacties stroomden massaal binnen. Allemaal gaven ze aan dat hun kids zo één of twee bekers leegdronken. Heel herkenbaar, want Naomi doet exact hetzelfde. En zodra Daniël zijn zus ziet drinken, moet hij ook zijn beker.

Ik heb even zitten denken. Ik vermoed dat het gewoon ligt aan het feit dat Naomi hier drinken krijgt van mij zodra ze daar om vraagt. En op het kinderdagverblijf hebben ze vaste drinkmomenten. Dat is ook logisch, want hoe kun je anders voor 16 kids zorgen op een dag. Daarbij weet ik ook dat ze meer drinken geven op warme dagen. Maar Naomi heeft het hele jaar door dorst.

Fascinerend vind ik het op de een of andere manier. Want ik denk dat er genoeg ouders zijn die ook thuis vaste momenten voor het drinken hebben. Zouden die kinderen dat dan niet hebben? Niks mis er, maar ik doe niet aan vaste drinkmomenten, omdat ik soms ook dagen meer dorst heb dan andere dagen. Ik pak immers ook drinken wanneer ik daar zin heb. In het verleden wel gedaan hoor, zeker toen Naomi nog niet kon vragen om drinken. Dan waren die vaste momenten heel fijn. Maar in de praktijk werkt dat nu niet meer. Zodra ze mij wat ziet drinken dan is het meteen; mama mag ik ook drinken? 🙂  En dat vind ik prima!

En is het voor jullie herkenbaar dat je kids zo’n dorst hebben na een dag bij de opvang?

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Simone
  4 juni 2018 at 22:00

  Ja zeker herkenbaar. Mirthe giet ook altijd zo een beker achterover als ze thuiskomt.

 • Reply
  Mathiske
  5 juni 2018 at 07:53

  Herkenbaar. Maar Emily drinkt sowieso toch altijd wel vrij veel, in vergelijking met andere kindjes. Als ze thuis komt drinkt ze vaak een hele beker leeg.
  Mathiske onlangs geplaatst…Welke namen zijn het niet geworden?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd