Kolven, ik mis het stiekem gewoon

Verklaar mij voor gek, maar stiekem mis ik het gewoon. Ja er zijn ook een hoop nadelen aan kolven en die mis ik niet. Maar het was ook echt wel fijn. Echt? Ja echt! Hoe irritant het soms ook was dat ik mijn werk moest onderbreken, het was ook fijn. Even een kwartiertje afstand, niet aan het werk denken en daarna weer vol ertegenaan. Vaak met vernieuwde energie en inspiratie.

Ik heb op de gekste momenten de leukste ideeën, ook onder de douche bijvoorbeeld. Het was gewoon een momentje voor mezelf. De nachten waren soms zo pittig en werken vergde dan net wat meer van mij. Het is wel degelijk anders of je voldoende slaap hebt of niet. Die drie keer kolven op een dag waren echt mijn rustmomentjes. Even op mijn gemak met een kop thee en een koekje, ongegeneerd foto’s en filmpjes kijken van Naomi. Of een tijdschrift lezen, ook dat vond ik heerlijk. En ondertussen deed mijn kolf het werk.

Ontspanning
Hoe meer ontspannen ik was, hoe meer melk ik verzamelde. En trots dat ik dan was na een kwartier. De kolvende mama’s herkennen dat vast en zeker. Het ging niet altijd van een leien dakje en ik zou liegen als mij dat niets deed. Ik had echt een haat-liefdeverhouding met dat apparaat. En er waren ook hilarische momenten. Toch ondanks al het gedoe van extra kolven in de avond of nog even extra in de ochtend, mis ik het dus soms. Nu haal ik tussendoor thee en ga ik even in het werkcafé zitten met een koekje, maar echt een moment voor jezelf is dat niet. Er lopen nog een paar andere collega’s rond.

Een mooie periode
De kolfkamer is geen kolfkamer meer. Een aantal dames zijn bevallen en weer aan het werk, maar geven geen borstvoeding (meer). Ik ben tot nu toe de enige geweest die gebruik heeft gemaakt van deze faciliteit in het pand. Nu is het gewoon een vergaderruimte, maar voor mij blijft het altijd een bijzonder plekje. Een plek waar ik in alle rust kon kolven. Een plek waardoor ik Naomi moedermelk kon geven. Na 14 maanden kwam er een einde aan ons borstvoedingsavontuur, zoals jullie wellicht al hebben gelezen. En ik vertelde eerlijk hoe ik mij daarover voelde en dat was best wel spannend.

Iemand anders die de rustmomentjes soms ook mist?

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  2 september 2016 at 07:31

  Nee, geen seconde. Kolven vond ik echt verschrikkelijk!
  Nicole onlangs geplaatst…Spijt van de naam van jouw kind?My Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  2 september 2016 at 13:03

  Ik heb er niet zo lang mee te maken gehad, maar ik was blij toen het voorbij was haha.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Milas 4 maanden oud!My Profile

 • Reply
  Simone
  7 september 2016 at 18:55

  Ik kolfde niet maar ging 1 keer op een dag naar Mirthe toe om te voeden. Dat was ook een heerlijke pauze. De dagen waren ineens wel weer lang toen die periode voorbij was
  Simone onlangs geplaatst…Update: Mirthe 15 maandenMy Profile

  • Reply
   Angela
   27 september 2016 at 13:29

   Ik snap dat je het weer lange dagen vond, je had toch even tijd voor jezelf.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd