Koken met kinderen doe je zo!

Recept uit laten kiezen
De laatste tijd vindt Naomi het leuk om door mijn receptenmap te bladeren. Wonder boven wonder eet ze ook op wat ze zelf uitkiest. Je gaat natuurlijk niet zeggen dat je het dan niet lekker vindt 😉 Al werkt dit niet in alle gevallen zo hoor. Zo koos ze een recept die ik probeerde te verstoppen. Dat was niet iets voor kids zo pittig. Maar mevrouw wilde het per se. Ik hoef vast niet te vertellen hoe dat afliep.

Ik vind het erg leuk om te koken als ik er tijd voor heb. Doordeweeks vind ik het niet zo leuk, want dan moet er gewoon snel eten op tafel staan. In het weekend proberen wij regelmatig nieuwe recepten. Zo kon je laatst onze favorieten al lezen.

Kook met je kind(eren)
Het is niet altijd makkelijk om de kids iets voor te schotelen dat ze lekker vinden. Wat hier enorm helpt is door ze te laten helpen. Geef ze een eigen mesje en snijplank. Wat groente zoals champignons, paprika of komkommer dat ze kunnen snijden. Laat ze ergens kruiden doorheen roeren. Wraps insmeren vind Naomi ook heel leuk. De tafel dekken zijn ze ook goed in. Maar het liefst maken ze samen met mij pannenkoeken. Een goede pan vind ik echt nodig, want ik ben een kneus als het om pannenkoeken bakken gaat. Dus wat deed ik laatst? Een koekenpan online bestellen. Ik zal niet zeggen dat ik ineens een ster ben met pannenkoeken bakken, maar het helpt wel.

Geduld
Ik betrek de kids steeds meer bij de boodschappen, het uitzoeken van de recepten en dus ook het koken zelf. Heel leuk om te doen. Zorg wel voor een engelengeduld hoor en verwacht niet dat je champignons in mooie plakjes zijn gesneden.

Kook jij weleens met je kind(eren)?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd