Kletspraat, favoriete blogs van de maand maart!

Vandaag weer kletspraat over jullie favoriete blogs van de maand. En natuurlijk ben ik nieuwsgierig wat jij de leukste blog vond om te lezen en ik deel een ondergesneeuwde blog.

De ondergesneeuwde blog is Hebben wij het echt zo zwaar? Wat dacht je van baby’s? Ik had echt verwacht dat deze blog goed gelezen zou worden. Ik zeg het maar gewoon eerlijk! Lag het misschien aan het donkere plaatje dat ik er bij deelde op Facebook? Was het echt niet leuk of interessant om te lezen? Het kan allemaal. Toch breng ik hem nog een keertje onder de aandacht. Ouders, wij ook hoor, ‘klagen’ soms dat het zo zwaar is met de nachten, dat je niet weet wat er is als ze huilen etc. En dat mag ook. Je mag het zwaar vinden, maar ik ben van mening dat baby’s het veel zwaarder hebben. In mijn blog lees je waarom, dus zeker een aanrader. Vind ik zelf dan 😉

Hoe een gewone kolfsessie erg ongemakkelijk werd
Je bent blogger of je bent het niet. Natuurlijk was deze situatie echt even ongemakkelijk, maar het leverde meteen bloginspiratie op. Dat heb ik geweten, want ineens waren er veel meer dan twee mensen op hetzelfde moment online. Jullie vonden dit dus ook leuk om te lezen. Ben toch nog steeds nieuwsgierig wat de glazenwasser thuis vertelde!

Hoe is het gesteld met mijn buik, 310 dagen na de bevalling?
Best spannend, jezelf een stukje bloot geven. Ik was oprecht ontzettend nieuwsgierig hoe je buik er na de bevalling uit ziet. Zo’n grote buik en dan ineens is ie foetsie. Niet helemaal ineens natuurlijk, maar jullie snappen wel wat ik bedoel! Ik deelde wat foto’s van mijn buik na de bevalling en mijn buik nu!

7 dingen die ze niet vertellen als je moeder wordt
En er zijn nog wel meer dingen te vertellen! Ik kan er misschien wel een boek over schrijven, oké een klein boekje dan. Wellicht deel ik binnenkort nog een paar van die zaken!

Aan deze vriendschap komt een eind
Deze was echt ontzettend gemeen. Veel mensen dachten dat het om een fysieke vriendschap ging. Niets was minder waar, het ging over mijn HTC One S, deze moest plaats maken voor de Huwawei P8 Lite. Nog steeds heel blij met mijn nieuwe telefoon overigens!

Ons paasweekend in foto’s
Jawel, weer een PLOG in dit rijtje. Deze doen het altijd goed. Jullie vinden het leuk om een kijkje te nemen in ons dagelijks leven. Ik heb al een aantal mailtjes gehad of ik niet wekelijks een PLOG wil doen, maar dat zie ik persoonlijk zelf niet zitten. Dus eens in de zoveel tijd vinden jullie er eentje!

Mama vertelt: Als zwanger worden niet lukt
Vandaag een bijzonder verhaal van een mama to be. Papa en mama worden is de wens van dit stel, maar tot op heden mag het nog niet zo zijn. Met de rubriek Mama vertelt geef ik andere mama’s (to be) het woord. Of je nu al wel of niet zwanger bent doet er niet toe, ook de weg er naar toe mag hier een plek krijgen. Zo ook voor Deborah die haar verhaal deelt via instagram op haar account genaamd beschuitzondermuisjes.

Mama vertelt: Marit, mama van Thijmen
Mijn nieuwe rubriek ging in februari online. Andere mama’s (to be) dan ik zelf vertellen in de rubriek Mama vertelt over het mama zijn, de weg naar het mama worden, het zwanger zijn, hun bevalling of iets totaal anders rondom het moederschap dat ze willen delen. Dit mag een zelf gekozen onderwerp zijn of het invullen van een aantal vragen. Marit vulde de vragen dus in!

Waarom ik blij ben dat mijn dochter duimt
De meningen zijn verdeeld. De één vindt het vreselijk als hun kind duimt en de ander, ik dus, vind het fijn. Ja natuurlijk is het slecht voor het gebit, maar nu nog niet. Tijdig af proberen te leren is het sleutelwoord. Ik las een aantal keer dat je een kind gewoon een speen moet geven, want dat kun je makkelijk afleren. Eens, je kunt het makkelijker af leren, je geeft hem gewoon niet terug, maar Naomi wilde G E E N speen. Echt niet. Dus ja, dan ben je blij als ze na een aantal weken haar duim heeft gevonden!

Ode aan mijn moeder
De vrouw die mij negen maanden gedragen heeft in haar buik, die mijn hand heeft vastgehouden en nog steeds vasthoudt, de vrouw die hard werkt, heel zorgzaam is en ook nog eens ontzettend lief: MIJN MOEDER. Ik bracht een ode aan haar, dat verdient ze gewoon! Deze maand de Ode aan mijn vader online, de maand waarin hij jarig is!

Mama vertelt: Manon, mama van Colin
Een hele goede vriendin van mij met wie ik alles, maar dan ook echt alles, in mijn zwangerschap heb gedeeld. Zij is één van de mama’s die mij geholpen heeft en vulde de vragen in.

Ik vind het ontzettend leuk dat mijn rubriek het zo goed doet. Je kunt trouwens nog steeds mee doen hoor. Stuur een mailtje naar: mamametpassie@gmail.com. Mag een eigen verhaal zijn, maar ook het invullen van de standaard vragen zoals Manon en Marit hebben gedaan.

Wat vond jij de leukste blog om te lezen? En welke had je nog niet gelezen?

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  1 april 2016 at 05:11

  Haha die van vrienschap was gemeen ;P Maar ik vergeef het je! Ik had het super leuk gevonden als Yarah duimde, ik geef daar echt niks om, deed het zelf ook.

  • Reply
   Angela Lodder
   4 april 2016 at 16:04

   Haha sorry! Ja precies en jij hebt ook een prachtig gebit hihi

 • Reply
  demallemolenmoeder
  1 april 2016 at 05:48

  Die van vriendschap was gemeen maar wel ontzettend goed bedacht! Je hebt prachtige blog geschreven of geplaatst.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Eet je vruchtbaarMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   4 april 2016 at 17:31

   Haha ik had je mooi tuk he! Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  1 april 2016 at 09:02

  Die over je buik vond ik erg leuk, maar ook zeker je plog! Ik vind ze allemaal leuk!!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Een aantal toevalligheden op een rijtjeMy Profile

 • Reply
  Magalie
  1 april 2016 at 18:28

  Wat leuk! Ik word er nieuwsgierig van, ga meteen even snuffelen! 🙂

 • Reply
  Nathalie
  6 april 2016 at 09:56

  Leuk zo’n overzicht! Heb er een paar gemist dus die ga ik nog even lezen.
  Nathalie onlangs geplaatst…Een miskraam verwerken en een plaatsje te gevenMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   6 april 2016 at 14:55

   Dankjewel voor je reactie en leuk dat je de andere blogs nog gaat lezen 🙂

 • Reply
  Charlotte
  25 oktober 2016 at 22:06

  ‘Mama vertelt: Als zwanger worden niet lukt’ vond ik het mooist om te lezen. Eerlijk verhaal dat het soms ook gewoon niet zo gaat zoals je zou willen. Het lijkt bij sommige mensen alsof het zomaar vanzelf gaat. Goed dat er ook aandacht word gegeven aan de andere kant, dat het krijgen van een kind ook heel veel moeite en teleurstellingen kan geven als je afhankelijk bent van het ziekenhuis en het dan ook niet altijd lukt.
  Zo zie je maar: Je neemt geen kinderen, maar je krijgt kinderen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd