Kledingvlekken? Geen probleem, zó haal je ze eruit!

Vlekken in kleding, ver-schrik-ke-lijk! Laatst waren we bij vrienden en aten we zelfgemaakte paëlla. Overheerlijk, maar die vlekken van het eten zaten bij Daniël echt overal. Ze gaven zelf al aan dat het vervelende vlekken zijn. Maar… ik maakte me niet druk, want met dank aan mijn moeder haal ik al jaren iedere vlek uit kleding. Of het nu bloedvlekken, vetspetters van het koken, grasvlekken of aardbeienvlekken zijn. Het maakt niets uit, tot nu toe heb ik (verse) vlekken er allemaal nog uit gekregen. Tijd om deze tip dus ook met jullie te delen. 

Er zijn wellicht (verse) vlekken die er op deze manier ook niet uitgaan. In de afgelopen jaren heb ik vast niet alle vlekken meegemaakt die er zijn. Dus pin me er zeker niet op vast als jij een vlek er niet uit krijgt, ook al doe je het volgens onderstaande manier. Het is wel het beste om de vlek direct of in ieder geval dezelfde dag nog te behandelen. 

Wat heb je nodig?
Zie ook bovenstaande afbeelding

  • water
  • afwasmiddel (maakt in principe niet uit welke)
  • de plastic borstel (die van mij heeft wat zachtere haren, ook al is het plastic)
  • het kledingstuk (in dit geval een witte slab van Daniël)

Ik heb geen idee hoe deze borstel heet. Mijn moeder heeft hem niet gekocht in Nederland, maar ergens in Italië. Na wat Googlen kwam ik uit op deze borstel en in mijn ogen zijn ze identiek. Zeker weten doe ik het echter niet. Mocht jij deze borstel ergens tegen zijn gekomen? Laat het weten.

Zo ga je te werk

Op iedere vlek spuit je wat afwasmiddel. Ik ben nooit zo zuinig zoals je ziet.

Je maakt de borstel constant nat met water. Afhankelijk van het soort vlek is dit koud, lauw of warm water. Wijn moet je bijvoorbeeld niet met warm water behandelen. En je schrobt zachtjes over de vlekken heen.

Je gaat door tot je geen enkele vlek meer ziet. Zie je door al het sop, de vlekken niet meer? Spoel het kledingstuk dan even uit onder de kraan. Misschien dat je het nog even moet herhalen.

Als alle vlekken eruit zijn, ziet het er zo uit! En vervolgens gaat deze in de wasmachine bij andere kleding.

 

 

Is dit nieuw voor jou of heb jij ook zo’n borstel in huis?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd