Kindvriendelijke meubels zijn toch best handig

Jaren geleden kochten Stephan en ik meubels voor ons nieuwe huis. We kozen op dat moment uit wat we mooi vonden en keken niet of het praktisch was. Een bank kopen vond ik een feestje, omdat dit mijn favoriete meubelstuk in de woonkamer is. Lastig was het wel: ga je voor leer of stof? We kozen een stoffen bank, verder een vierkante glazen salontafel, een dressoir, mooie eettafel met stoelen en niet de goedkoopste raamdecoratie. Ik weet niet meer of onze beide ouders toen zeiden dat die glazen tafel niet handig was met kinderen. Over de bank vertelden ze hetzelfde. Ik begreep er niets van, waarom hadden we nu al kindvriendelijke meubels nodig? Ik dacht helemaal niet na over kinderen en het gaat er toch om wat we nu mooi vinden. En toen kregen we ons eerste kind en snapte ik ineens wat ze bedoelden.

Een paar vraagtekens
Waren onze meubels wel handig met de komst van onze baby? Ik dacht eerst nog van wel. Tot Naomi ging kruipen en ik onze prachtige tafel niet zo handig meer vond. En met onze bank was ik ook heel benieuwd. Ik vind dat er geleefd moet worden in een huis. Dat de kids, echt kids mogen zijn. Onze kids mogen springen op de grond en niet op de bank. Luisteren ze daarnaar? Vaak wel hoor, maar soms ook niet. Met een dure designbank in huis krab je wel even achter je oren denk ik. Ik ben in ieder geval blij dat we de designerbank die ik zo mooi vond niet hebben gekocht 😉

Kindvriendelijke meubels in huis
De meeste meubels hebben we nog steeds, want een dressoir, bank of tafel gaan niet zomaar stuk. De glazen salontafel daarentegen staat al 2,5 jaar niet meer in ons huis. Ik vond dat toch geen praktische tafel met Naomi en met de komst van Daniël wilde ik hem niet meer. We hebben de salontafel van mijn zwager en schoonzus gekocht. Het is een prachtige houten robuuste salontafel met lades waar speelgoed in kan. Werkelijk fantastisch! Die tafel kan overal tegen, wat wil je nog meer? Onze eettafel daarentegen kan nergens tegen. Er ligt dus altijd een tafelkleed op. De volgende tafel moet dus wel tegen een stootje kunnen, net als onze bank.

Kindvriendelijke meubels

Blij met onze stoffen bank
Soms rennen ze van tafel met hun vieze handen naar de bank. Ik ren ze achterna hoor, maar ben niet altijd snel genoeg. Kids zijn niet altijd te sturen, ook al zou ik dat willen. Onze stoffen bank kan tot nu toe overal tegen, omdat we hem destijds lieten impregneren. Ik vond dat toen erg prijzig, maar het is de beste keuze die we gemaakt hebben. Daarnaast hebben we een gemêleerde grijze stof en geen lichte kleur. Anders zou de bank er toch wel anders uitzien ben ik bang. Een lederen bank is met kids een nog veiligere keuze. Even met een vochtige doek erover en hij is weer schoon. Daarnaast wordt leer alleen maar mooier als er op een bank geleefd wordt. Had ik toch die witte bank van Italiaans leer moeten kopen. Grapje natuurlijk. Het is een feit dat een lederen bank wel beter bestand is tegen een stootje. Stiekem zou ik wel een nieuwe bank willen. Een bank die iets groter is zou ik fijn vinden.

Kindvriendelijke meubels

Andere keuzes maken
Wat is er nu anders sinds we kinderen hebben? We denken nu beter na als we iets nieuws kopen in huis. Dat geldt niet alleen voor meubels, maar ook voor deuren. We willen een deur misschien vervangen door een prachtig zwart exemplaar met veel glas. Of ik dat heel handig vind? Daar ben ik nog niet over uit. Toch zorgen de kinderen ervoor dat we anders kijken naar meubels en dergelijke.

Kijk jij anders naar je meubels sinds je kinderen hebt of zijn wij de enige die kindvriendelijke meubels wel handig vinden?

In dit artikel is een betaalde link verwerkt.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd